کد خبر : 81468
تاریخ : 1403/1/29
گروه خبری : استان‌ها

20 واحد راکد پرورش ماهی در همدان وارد چرخه تولید شد

احمد بختیاری روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به آغاز اجرای طرح جهادی تلفیق آبزی‌پروری با فعالیت‌های کشاورزی در استان همدان و ضرورت تحقق شعار سال با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم، افزود: دستورالعمل این طرح به دستور مقام عالی وزارت توسط سازمان شیلات ایران با مشارکت شیلات استان‌ها تهیه شده و به تأیید وزیر رسیده است.

وی با اشاره به اینکه طرح جهادی با اهدافی همچون استفاده بهینه و دومنظوره و افزایش بهره‌وری آب اجرا می‌شود، اذعان کرد: همچنین افزایش تولید گوشت ماهی به‌عنوان غذای سلامت، ایجاد و تثبیت اشتغال در مناطق روستایی، افزایش محصولات زراعی و درآمد روستاییان، جلوگیری از مهاجرت و افزایش سرانه مصرف آبزیان، شمار دیگری از اهداف است.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با تأکید بر اینکه این طرح نقش مؤثری در امنیت غذایی جامعه خواهد داشت، یادآور شد: در کشور 500 هزار چاه کشاورزی و 65 هزار استخر ذخیره آب ساخته‌شده وجود دارد که تاکنون 11 هزار و 800 استخر ماهی‌دار شده و با اجرای این طرح 15 هزار استخر دیگر ماهی‌دار خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: در استان همدان نیز طبق آخرین آمارها حدود 15 هزار چاه، چشمه قنات و رودخانه وجود دارد؛ همچنین طبق برآوردها حداقل دو هزار استخر ذخیره آب کشاورزی خاکی، بتونی و ژئوممبران موجود است که با اندک تغییراتی قابلیت استفاده در پرورش انواع ماهیان سردآبی و گرم‌آبی را دارد.

بختیاری با اشاره به اینکه با وجود همه فعالیت‌ها و اقدامات صورت‌گرفته کمتر از پنج درصد منابع آبی استان در زمینه تولید آبزیان به‌کار گرفته شده است، تصریح کرد: با تأمین تسهیلات مورد نیاز، تأمین نیروی کارشناس و متخصص و اجرای برنامه‌های ترویجی به‌منظور آشنایی کشاورزان و مشارکت آن‌ها، قابلیت افزایش تعداد واحدهای دومنظوره شیلاتی به مرز 10 درصد منابع موجود و جهش تولید در پرورش آبزیان وجود دارد.

وی با بیان اینکه در سال گذشته 6 هزار و 900 تُن انواع ماهیان گرم‌آبی و سردآبی در 502 مزرعه و استخرهای ذخیره تولید شده است، گفت: 22 میلیون بچه‌ماهی قزل‌آلا در 10 مرکز حد واسط تولید و 100 هزار بچه‌ماهی گرم‌آبی نیز رهاسازی شده است.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان همدان تأکید کرد: در 65 واحد پرورش ماهیان زینتی و زالوی طبی حدود پنج میلیون و 250 هزار قطعه ماهی زینتی و زالوی طبی در سال گذشته تولید شده است.

وی با بیان اینکه درمجموع زمینه اشتغال مستقیم یک‌هزار و 380 شغل در این صنعت فراهم شده است، یادآور شد: از سوی دیگر سرانه مصرف آبزیان استان حدود 8.6 کیلوگرم است؛ به‌طوری که در راستای افزایش سرانه مصرف، 11 جشنواره طبخ آبزیان در شهرستان‌های استان با مشارکت بخش‌های دولتی و خصوصی اجرا شده است.

بختیاری از برگزاری 128 دوره آموزشی عملی و تئوری طبخ آبزیان با شرکت سه هزار و 500 نفر در استان طی سال گذشته خبر داد و تأکید کرد: یک‌هزار نفر از آبزی‌پروران و متقاضیان پرورش ماهی دوره عمومی و تخصصی آبزیان را با استفاده از اعتبارات عمرانی شیلات گذراندند.

وی در بخش دیگر با تأکید بر اینکه 20 واحد راکد و نیمه‌فعال پرورش ماهی با پیگیری‌های انجام‌شده وارد چرخه تولید شده‌اند، افزود: 22 فقره پرونده گرفتن تسهیلات بانکی به مدیریت سرمایه‌گذاری ارجاع شده که از این میزان تنها به چهار فقره تسهیلات تعلق گرفته است.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در تشریح برنامه سال جاری اضافه کرد: تولید حداقل هفت هزار و 500 تُن ماهی سردآبی و گرم‌آبی از طریق گسترش پرورش ماهی در استخرهای دومنظوره، قنوات، تلفیق آبزی‌پروری با گلخانه‌ها و افزایش تولید در واحد سطح با مکانیزاسیون طی امسال پیش‌بینی می‌شود.

وی در پایان به پیش‌بینی تولید پنج میلیون و 650 هزار قطعه ماهیان زینتی و زالوی طبی طی سال جاری اشاره کرد و گفت: تولید 25 میلیون بچه‌ماهی قزل‌آلا در مراکز حد واسط، دستیابی به سرانه حدود 9 کیلوگرمی مصرف آبزیان و اجرای جشنواره‌ها و دوره‌های طبخ آبزیان و توسعه بازار آبزیان از دیگر برنامه‌های این واحد در سال 1403 است.

  لینک
https://www.sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/81468