شناسه خبر:57104
1401/4/6 09:20:36

سپهرغرب، گروه اقتصادی: رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی از ساخت کمباین برداشت چای برای نخستین‌بار در داخل کشور خبر داد.

به گزارش سپهرغرب و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، کامبیز عباسی اظهار کرد: در راستای دانش‌بنیان کردن بخش کشاورزی و ارتقای سطح فناوری در حوزه مکانیزاسیون برای نخستین‌بار کمباین برداشت چای با استفاده از دانش بومی و فناوری‌های داخلی ساخته شده و هم‌اکنون روی خط تولید قرار گرفته است.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی درباره ویژگی‌های کمباین برداشت چای ابراز کرد: این کمباین تولید داخل دارای قدرت 74 اسب بخار است و می‌تواند روزانه دو هکتار برداشت چای را از باغات انجام دهد.

وی با بیان اینکه کمباین چای تولید را برای کشاورزان اقتصادی می‌کند، تصریح کرد: با به‌کارگیری این ماشین برداشت به‌طور میانگین 60 درصد هزینه تولید در هر هکتار کاهش می‌یابد.

این مقام مسئول اضافه کرد: کمباین چای ساخت داخل دومنظوره است و با هرس بوته‌های چای می‌تواند به احیای باغات چای کمک کند.

عباسی بالا بردن هزینه‌های کارگری، عدم یکنواختی عملیات برداشت و پایین بودن کیفیت برداشت را از مشکلات برداشت سنتی چای در کشور عنوان و اذعان کرد: استفاده از ماشین برداشت چای، مشکلات چای‌کاران را کاهش می‌دهد و کیفیت تولید را افزایش می‌دهد.

وی در همین حال گفت: ظرف پنج‌ماهه اخیر در حوزه دانش‌بنیان علاوه‌بر ساخت کمباین برداشت چای، در راستای سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی در زمینه راهکارهای دستیابی به علوفه مورد نیاز دام، برای نخستین‌بار هد برداشت محصولات علوفه‌ای قصیل جو، سورگوم و تریتیکاله به‌صورت نمونه ساخته شده است و به‌زودی روی خط تولید انبوه می‌رود.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی با اشاره به اینکه در حوزه دانش‌بنیان برای نخستین‌بار یک نمونه دستگاه نشاکار برنج نیز با قیمت مناسب در کشور تولید شده است، تصریح کرد: یک نشاکار حدود 25 روز فرصت انجام عملیات نشاکاری دارد و این نشاکار قابلیت کشت روزانه یک تا 1.2 هکتار کاشت نشا برنج را دارد.

وی به ساخت کمباین برنج نیز اشاره کرد و گفت: اواخر سال گذشته و ابتدای امسال بحث ساخت کمباین برنج را نیز داشتیم و امسال یک شرکت، ساخت این کمباین را انجام داد و اکنون روی خط تولید انبوه قرار گرفته است.

عباسی افزود: رویکرد امسال مرکز توسعه مکانیزاسیون در سال جاری، دانش‌بنیان کردن محصولات و توجه به فناوری‌های نوین و توجه به نقاط کمتر توسعه‌یافته است.

وی بیان کرد: ما برای ماشین‌های دانش‌بنیان در سال جاری فراخوان داده‌ایم و اولویت‌ها را در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی اعلام کرده‌ایم.

عباسی گفت: ما از ساخت ماشین‌ها و محصولات دانش‌بنیان توسط شرکت‌های داخلی در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی حمایت می‌کنیم.

شناسه خبر 57104