اعتمادسازی با استانداردها؛
26 آسانسور مراکز درمانی کرمانشاه تأییدیه استاندارد دارند
سپهرغرب، گروه خبر: رئیس اداره نظارت بر اجرای استاندارد کرمانشاه گفت: 26 دستگاه از آسانسورهای بیمارستانهای سطح استان دارای تأییدیه استاندارد هستند.
یاسر مرادی روز گذشته درخصوص استانداردسازی کالا و خدمات اظهار کرد: استانداردسازی در زمینههای ارزیابی و انطباق، اندازهشناسی (اوزان و مقیاسها) و تأیید صلاحیت از سوی شرکت بازرسی، یک مبحث فراگیر است که با انجام آن به واژه کیفیت میرسیم.
رئیس اداره نظارت بر اجرای استاندارد کرمانشاه افزود: در زمینه ارزیابی و انطباق حوزه تولید و خدماتی که مشمول استاندارد اجباری باشند، نظارت داریم.
وی یادآور شد: در حوزه خدمات بر بحث استانداردسازی آسانسورها، جایگاههای سی.ان.جی، نظارت بر سیلندرها پُرکن گازهای مایع، سردخانهها و غیره بحث نظارت انجام میشود
این مقام مسئول درخصوص کد 10 رقمی در کنار علامت استاندارد بر روی کالا گفت: کد 10 رقمی در جواب سوء استفاده از علامت استاندارد روی محصول درج میشود که بخش اصالتسنجی آن علامت استاندارد است.
مرادی اضافه کرد: همشهریان با ارسال این کد 10 رقمی به سامانه 10001517 اطلاعاتی را از اصالت کالا در راستای اعتبار پروانه، نام واحد تولیدی و غیره کسب میکنند؛ درواقع نوعی اطمینان خاطر به مصرفکننده در راستای سالم بودن کالا میدهد.
وی درخصوص نظارت بر آسانسورهای بیمارستانها گفت: 26 دستگاه از آسانسورهای بیمارستانهای سطح استان دارای تأییدیه استاندارد هستند.
این مقام مسئول اشارهای نیز به آسانسور بیمارستان امام رضا (ع) کرمانشاه داشت و افزود: مشکلات فنی آسانسورهای این بیمارستان حل شده و درحال تکمیل مدارک هستیم، هماکنون آسانسورهای آن ایمن هستند و در آیندهای نهچندان دور پروانه تأییدیه نیز صادر میشود.
وی درخصوص مشکلات آسانسورهای مسکن مهر گفت: شهرداری در ساختمانسازی بخش خصوصی تا تأییدیه استاندارد برای آسانسور و آتشنشانی نباشد، پایان کار صادر نمیکند؛ اما در ساختوسازهای مسکن مهر برای کمک به مردم و آزاد شدن وامها، تأییدیه در مرحله سفتکاری صادر شد.
مرادی به پلمب بسیاری از آسانسورهای مسکن مهر شهرستانهای کرمانشاه، صحنه، روانسر، اسلامآباد غرب و سرپل ذهاب اشاره و بیان کرد: خیلی از این مسکنها بعد از پلمب کارهای تأییدیه آن از سوی ساکنان ساختمان انجام شده؛ تمامی ساختمانها قابلیت استاندارد شدن را دارند و باید اصلاحاتی انجام شود، گاه این اصلاحات سازهای بوده و گاه در رابطه با تجهیزات است.
نقش انکارناپذیر استاندارد در رشد اقتصادی
وی نقش استاندارد بر اقتصاد کشوری را انکارناپذیر و مؤثر توصیف کرد و افزود: کالایی که تولید میشود، قطعاً باید مشتری داشته باشد؛ تولیدکنندگان باید اعتماد مشتری را جلب کنند، این جلب اعتماد بهسادگی اتفاق نمیافتد و مؤلفههایی برای مسیر کیفیت کالا وجود دارد که از استاندارد میگذرد.
رئیس اداره نظارت بر اجرای استاندارد کرمانشاه تصریح کرد: استاندارد بهعنوان یک علامت اطمیناندهنده به مشتری محسوب میشود، اعتماد عمومی مردم به علامت استاندارد هرساله از طریق افکارسنجی سنجیده میشود؛ چون زمانی که اعتماد بهوجود آید، عرضه و تقاضا حاصل خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: واحدهای تولیدی که پروانه استاندارد دارند، خیلی از تولیدات خود را عرضه میکنند و در این واحدها رونق تولید و اشتغال وجود دارد.
مرادی در توضیح استاندارد اجباری و اختیاری گفت: فرآوردههایی که تولید میشوند دو دسته هستند، دستهای مشمول استاندارد اجباری (یعنی تولیدکننده چه بخواهد و چه نخواهد حتماً باید استاندارد را رعایت کند) و دسته دیگر مشمول استاندارد اختیاری یا تشویقی هستند که با داشتن علامت استاندارد، فروش کالای آنها بیشتر میشود.
وی در ادامه کیفیت بنزین استان را طبق نمونهبرداریهای انجامشده در سطح استاندارد ملی اعلام کرد و افزود: از طریق آزمون جایگاه عرضه سوخت بحث کمفروشی نازلها نیز بررسی میشود.
انجام بیش از 1300 مورد بازدید از جایگاههای سوخت کرمانشاه
این مقام مسئول اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تا به امروز یکهزار و 327 نازل جایگاه عرضه سوخت را آزمون کردهایم که تنها پنج مورد از آنها مشکل داشت، البته سه مورد از آنها مربوط به کمفروشی بوده که توسط استاندارد پلمب شد و شرکت پخش فرآوردههای نفتی نازلها را تعمیر و دوباره به چرخه برمیگرداند.
وی در پایان گفت: استاندارد در تعریف عامه یعنی هر چیزی که میخواهد در مقیاس درست انجام شود و در تعریف خاص، وظیفه نظارتی دارد.
شناسه خبر 15861