یک سال پس از سیل
زیرساختهای شهری پلدختر بازسازی نشد
سپهرغرب، گروه خبر: در حالی یک سال از حادثه سیلاب پلدختر میگذرد که همچنان آثار سیل، بر چهره شهر هویداست. زیرساختهای شهری بازسازی نشده و مردم در انتظار احداث فضای سبز و پارک هستند.
آثار و نشانههای ریز و درشت سیلاب فروردینماه سال 98 با گذشت یکسال، هنوز در شهر پلدختر وجوددارد، هنوز پارکها و فضای سبز این شهر احداث نشده، احداث کانالهای آب این شهر عملیاتینشده و همچنان مردم در انتظار رفع مشکلات زیرساخت شهری، در پلدختر هستند.
کمبود پارک و فضای سبز در شهر پلدختر
یک شهروند پلدختری اظهارداشت: گرچه کمبود سرانه فضای سبز قبل از سیلاب نیز در پلدختر محسوس بود، اما بیش از یکسال است که سیلاب ویرانگر در پلدختر با از بینبردن بخش عمدهای از پارکها و مکانهای تفریحی، مردم را با نبود این فضاها مواجه کردهاست.
محمدمهدی ایمانی افزود: پارکهایی مانند جانبازان، بانوان، فدک و بهویژه پارکهای ساحلی هستندکه از جمله ظرفیتهای تفریحی و مهمترین مجموعه در این زمینه برای سرگرمی شهروندان بهویژه جوانان، بانوان، سالمندان و کودکان بود، در جریان سیلاب از بین رفت.
یک شهروند دیگر پلدختری در گفتوگو با خبرنگار ما اظهارداشت: با توجه به نیاز مبرم مردم پلدختر به مکانهای تفریحی، ورزشی و فضای سبز بهویژه در اوقات فراغت، احداث اماکن جایگزین در اسرع وقت در این شهر ضرورت دارد.
حمزه بابایی افزود: مکانهای ورزشی شهر پلدختر از جمله زیرساختهایی است که در جریان وقوع سیلاب فروردینماه سال گذشته بیشترین خسارت و آسیبها را متحملشد. اگرچه با صرف هزینههای هنگفتی بخشی از آن در حال آمادهشدن است اما هنوز این بخش نیاز به بازسازی جدی دارد.
خطر سیلاب برای ساکنان بخش غربی شهر
یک شهروند دیگر پلدختری اظهارداشت: استخر شنای پلدختر از جمله زیرساختهای ورزشی شهر بود که متأسفانه با گذشت تنها دوسال از بهرهبرداری آن، در جریان سیلاب دچار آسیبهای جدی شد.
افشین نیازی افزود: اکنون باوجود نزدیکشدن به آغاز فصل گرما و با گذشت بیش از یکسال، هنوز استخر بازسازی نشده و این از جمله دغدغههای مردم بهویژه جوانان شهرستان پلدختر است.
یک شهروند دیگر پلدختری اظهارداشت: دیواره ساحلی شهر پلدختر، بهعنوان مؤثرترین سازه در جلوگیری از نفوذ آب، هنگام بارندگی، سیلاب و طغیان رودخانه کشکان بهدرون شهر، شاید از مهمترین زیرساختهایی است که در جریان بارندگیهای مخرب، در طول چند سال بهصورت تدریجی تخریبشد.
احمد عینی افزود: در جریان وقوع سیلاب سال گذشته نیز با تخریب بخش عمدهای از دیواره ساحلی شهر پلدختر با ورود حجم زیادی از سیلاب بر اثر طغیان رودخانه کشکان، ویرانیهای زیادی بهویژه در بخش غربی این شهر به وقوع پیوست.
این شهروند پلدختری، اضافهکرد: بخش عمدهای از این دیواره، در طول یکسال گذشته پس از سیلاب، با تلاش و پیگیریهای مسؤولان از سوی بنیاد مسکن، با نظارتهای مهندسان امر، کار کارشناسی، علمی، فنی و اساسی بازسازی شدهاست.
وی افزود: عدم احداث بخشی از دیواره ساحلی شهر پلدختر که خارج از قرارداد شرکت مجری طرح است، یکی از دغدغههای ساکنان بخش غربی این شهر است، زیرا سیلاب از این قسمت در زمان بحران با ورود به شهر، درست مانند گذشته، زندگی مردم را بهمخاطره میاندازد و لازم است این موضوع، در دستور کار مسؤولان قرارگیرد.
معابر و جداول شهر پلدختر هنوز ترمیمنشده اند
یک شهروند دیگر پلدختری اظهارداشت: معابر و جداول شهر پلدختر در مناطق مختلف این شهر دستخوش سیلاب شده، هنوز بخشی از آن ترمیمنشده و همچنان مشکلاتی برای ساکنان بهدنبال دارد.
علی بابایی افزود: هرساله در فصول بارندگی، آبگرفتگی و ورود سیلاب به واحدهای مسکونی مسکن مهر، واقع در کوی بسیجیان پلدختر، از جمله معضلات و مشکلات پیش روی مردم و مسؤولان است که باید در زمینه رفع آن تمهیدات لازم اندیشیدهشود.
صمد چراغی شهردار پلدختر نیز گفت: در سیلاب فروردینماه سال گذشته، حدود یک سوم از مساحت 400 هکتاری این شهر، بهطور مستقیم درگیر این بحران شد.
وی افزود: در اثر این آبگرفتگی که همراه با گلولای بود، حدود سههزار ساختمان تجاری، مسکونی، اداری و عمومی به طور نسبی از صفر تا 100 دچار آسیب شد.
شهردار پلدختر گفت: تعدادی از این ساختمانها در شهر پلدختر جزئی و بخش عمدهای بهصورت متوسط آسیب دیدند و حدود 300 ساختمان بهطور کامل تخریبشد.
سیلاب 4 بوستان محلهای را با خود به رودخانه برد
چراغیپور یادآورشد: عملیات پاکسازی پس از سیلاب، با کمک آحاد مختلف مردم و دستگاههای اداری، نظامی و اجرایی و نیروهای مردمی انجامشد و شهرداری پلدختر در 30 تا 40 روز نخست سیلاب، با همایشهای مردمی و با کمک شهروندان عملیات پاکسازی کامل شهر را آغازکرد که این حدود سه تا چهارماه به طول انجامید.
وی گفت: شهرداری و نیروهای مردمی، برخی کانالها مانند خیابان گلستان این شهر که در جریان سیلاب بهطور کامل، مسدودشد را باوجود پوشش بتنی و با توجه به زمانبر بودن کار، تخلیه و بازگشایی کردند.
شهردار پلدختر از همکاری بنیاد مسکن اصفهان نسبتبه تخلیه کانالهای سطح شهر تقدیرکرد.
چراغی پور یادآورشد: پس از پاکسازیها، متناسب با بازسازی خانههای مردم، شهرداری، بازسازی زیرساختها را آغازکرد و جاهایی که احساسمیشد، مانند خیابان هفتم تیر، پیادهرو و بلوار وسط را بازسازی و سوارهرو که آسیب ندیده را بهطور کامل آسفالت کردیم.
وی افزود: سیلاب برخی نقاط دیگر شهر، مانند منطقه سازمانیها را تخریب و به پارکها و فضای سبز خسارت جدی واردکرد، چهار بوستان محلهای شهر در ضلع غربی و شرقی کنار رودخانه کشکان، بهطور کامل از بین رفت و حتی زمین آنها باقینماند و به بستر رودخانه اضافهشد. به این دلیل سرانه فضای سبز پلدختر دستخوش تغییر قرار گرفت.
بازسازی فضای سبز آسیبدیده دغدغه مردم است
شهردار پلدختر گفت: متأسفانه عمده تأسیسات و امکانات رفاهی شهر از جمله، مجموعه بازیها، ستهای ورزشی و جاده سلامت واقع در منطقه سازمانیها براثر طغیان رودخانه کشکان، طعمه سیلاب شد.
چراغی پور افزود: یکی از دغدغههای شهرداری، بازسازی فضای سبز آسیبدیده و احداث پارکهایی بهعنوان جایگزین پارکهای از بین رفته در سیلاب، است که در دستور کار قرارگرفت.
وی یادآورشد: پیگیریهای جدی از سوی شهرداری پلدختر، در زمینه احداث فضای سبز و پارک انجامگرفت و نداشتن زمین آماده برای احداث پارک، از مشکلات بود و شهرداری مجبور به خرید زمین شد.
شهردار پلدختر افزود: شهرداری پلدختر در برخی نقاط دیگر، متناسب با ساختوساز واحدهای مسکونی مردم که در حال درجاسازی هستند، پیشمیرود و پس از تکمیل این واحدها، اقدام به آسفالت و تکمیل زیر ساختها میشود.
چراغیپور به پارکهای سطح شهر اشارهکرد و گفت: شهرداری اعتبار خوبی برای پارک صخرهای پیشبینی کرده، پیمانکار مشغول به کار است و حدود 20درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در طول سالجاری یک پارک زیبا، شکیل و متفاوت نسبت به گذشته تحویل شهروندان خواهدشد.
وی افزود: شهرداری پارک بانوان را با تغییر وضعیت، به همان حالت عمومی، تحت عنوان پارک جانبازان با شکل و شمایل جدید و زیبا احداثمیکند.
شهردار پلدختر یادآورشد: پارک جانبازان شهر پلدختر حدود 30درصد پیشرفت فیزیکی دارد و پیمانکار آن پای کار است و این فضا، امسال به بهرهبرداری میرسد.
جانمایی چند پارک توسط شهرداری
چراغیپور افزود: شهرداری پارکهای ایثار و رضوان شهر پلدختر، که بر اثر سیلاب فروردینماه سال گذشته، آسیب دیده را بازسازیمیکند و چهره خوبی از این پارکها در پایان سالجاری قابل رؤیت خواهدبود.
وی گفت: شهرداری در چند نقطه شهر اقدام به احداث پارک کرده که قصددارد مجاور دبستان استثنایی شهر پلدختر یک بوستان محلهای کوچک برای شهروندان احداثکند.
شهردار پلدختر افزود: در سایت چهار هکتاری که برای واحدهای مسکونی سیل زدگان در شهر پلدختر، متناسب با مردم پیشبینی شده، شهرداری اقدام به احداث پارکی در این محل کرده که عملیات سفت کاری آن انجامشده و متناسب با پیشرفت ساختوساز مردم این پارک تکمیل خواهدشد.
چراغی پور یادآورشد: شهرداری قصددارد بهدلیل کمبود فضای سبز برای استفاده شهروندان در منطقه جنوب جهاد کشاورزی شهر پلدختر، در مجاور درمانگاه تأمین اجتماعی و کتابخانه شماره دو، اقدام به احداث پارکی کند که وسعت آن از پارکهای ایثار و رضوان این شهر بزرگتر است.
وی افزود: شهرداری پلدختر با این کار قصددارد سرانه فضای سبز را برای جایگزینکردن پارکهای از دست رفته از سیلاب، تقویتکند.
شهردار پلدختر گفت: شهرداری مشغول تکمیل تمام کانالهای جمعآوری آبهای سطحی در ضلع غربی و شرقی شهر پلدختر است و این کانالها پیمانکار دارند و پای کار هستند.
پیشرفت فیزیکی نسبی پروژههای احداث کانال جمعآوری آبهای سطحی
چراغیپور افزود: پیمانکارانی برای احداث کانال جمعآوری آبهای سطحی کوی شهرداری که از کانال رضوان عبور میکند و کانال ولی عصر(عج) تا کانالهای تنگ علی برای جمعآوری آبهای سطحی، بهویژه کانال مسکن مهر که همیشه در فصل بارندگی با مشکل مواجه بود از سوی شهرداری پلدختر انتخابشدند و با پیشرفت فیزیکی نسبی کار آنها در حال انجام است.
وی یادآورشد: مهمترین مشکلاتی که شهرداری پلدختر دارد و با بضاعت شهرداری قابل حل نیست، ادامه احداث دیواره ساحلی شهر است که قرارداد اولیه آن در حال اتمام است.
شهردار پلدختر افزود: متأسفانه دیواره ساحلی در ضلع غربی شهر پلدختر، تا حدود 300 متر پایینتر از پل شهدای دولت احداثمیشود. در حالی که به اعتقاد ما باید بیش از هزارمتر پایینتر از آن ادامه پیداکند تا کل شهر پلدختر پوشش دادهشود و از نفوذ سیلاب در امان بماند.
چراغیپور گفت: رژیم رودخانه کشکان بههم خورده و با سرعت قابل ملاحظه و مشهودی، در ضلع جنوب غربی در حال نزدیکشدن به شهر است.
وی افزود: از اینرو با مشاهده انتهای خیابانهای رسالت 14 و 15 شهر پلدختر، مشخصمیشود که رودخانه کشکان به 10 تا 15 متری خانههای مسکونی مردم رسیده و در منطقه جنوب جهاد کشاورزی نیز آب رودخانه، در حال نزدیک شدن به شهر است، بنابراین ادامه ساخت دیواره ساحلی تا خارج از شهر ضرورت دارد.
شهردار پلدختر یادآورشد: با توجه به اینکه بستر رودخانه پایینتر از 300 متر از دیواره ساحلی در حال ساخت، عریض است، ضرورتی ندارد دیواره، با سازه عظیم و یا شمع و فونداسیوندار آنچنانی اجراشود و با یک دیواره سنگ و سیمان یا بتون وزنی با هزینهای به مراتب کمتر اجرامیشود و با این کار، مطالبه جدی مردم و مدیریت شهری از دولت، محققمیشود.
چراغیپور افزود: بنابراین از مسؤولان کشوری، استانی و شهرستانی انتظارمیرود، در این زمینه همکاریکنند تا همزمان با پای کار بودن بنیاد مسکن و شرکت مجری، اعتبار لازم برای ادامه پروژه دیواره ساحلی شهر پلدختر اختصاصدادهشود که در این صورت، شهر از گزند سیلاب در امان میماند.
وی تملککردن ساختمانهای حاشیه رودخانه کشکان را یکی دیگر از مشکلات شهرداری، دانست و گفت: تملک این ساختمانها با توجه به بضاعت شهرداری، غیرممکن است. از طرفی شهرداری خیابانهای ساحلی را در طول زمان تملککرده و ناشی از تغییر حریم توسط دولت، خیابانهای شهرداری از بین رفته است، بنابراین انتظارمیرود دولت با توجه به ابزاری که در اختیار دارد، در این حوزه شهرداری را کمککند.
شهردار پلدختر افزود: باالحاق حدود 250 قطعه تجاری و مسکونی به محدوده شهر، با احداث سایت چهار و هشت هکتاری، مسکن سیلزدگان شهر پلدختر برای دولت، سهم شهرداری، پرداخت نشدهاست.
چراغیپور یادآورشد: 70 تا 80 قطعه از این زمینهای الحاقی به محدوده شهر به سیلزدگان واگذارشده و مابقی در اختیار دولت است و از این محل میشود، خیابانهای ساحلی را تملککرد و دو خیابان ساحلی که برای بحثهای ترافیکی و آینده شهر، ضرورت دارد را اجراکرد.
ادامه بازسازیها بعد از کرونا
وی افزود: هر شهری که رودخانه از آن عبورمیکند، بایستی دو خیابان ساحلی برای استفاده مردم و کاهش بار ترافیکی و جاده سلامت، برای گذراندن اوقات فراغت شهروندان، داشتهباشد.
شهردار پلدختر گفت: در طول یکسال گذشته حدود 15 میلیاردتومان، از سوی شهرداری برای بازسازی زیرساختهای شهری، اعم از پارک، پیادهرو، آسفالت، سوارهرو، میدانها، معابر و کانالهای جمعآوری آبهای سطحی، هزینهشده و شهرداری در برنامه دارد و در سال جدید زیرساختهای شهری را بهطور کامل بازسازیکند.
چراغیپور افزود: با توجه به برنامهریزی و هدفگذاری که با شورای شهر انجامشد، برآورد اینست که بعد از غلبه بر بیماری کرونا و عادی شدن اوضاع، شتاب قابل توجهی را در زمینه زیباسازی شهر پلدختر و تکمیل پروژه بازسازی زیرساختها، شاهد باشیم.
وی یادآورشد: در حوزههای فضای سبز، کانالها، بهسازی و آسفالت معابر و زیباسازی شهر اتفاقات خوبی در سال جاری در شهر پلدختر رقم خواهد خورد و مردم در پایان سال، پلدختری زیبا و شکیلتر از گذشته مشاهده خواهند کرد.
شناسه خبر 19520