نماینده مردم خرمآباد و چگنی مطرح کرد:
ظلم تاریخی به لرستان در حوزه آب
سپهرغرب، گروه خبر: نماینده مردم خرمآباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظلم تاریخی به لرستان در حوزه تخصیص آب، گفت: با اعتبارات قطرهچکانی سدهای استان تکمیل نمیشود.
مهرداد ویسکرمی با تأکید بر اینکه یکی از دغدغههای مهم ما در بحث توسعه لرستان موضوع آب، حقآبه و تخصیص آب است، اظهار کرد: پایه توسعه لرستان و مزیت برتر آن در کشاورزی و دامپروری است.
ظلم تاریخی به لرستان در حوزه آب
وی با بیان اینکه از حدود 90 درصد زمینهایی که قابلیت صنعتی دارند استفاده کردهایم، گفت: این درحالی است که عمده صنایع تعطیل و یا نیمهتعطیل هستند.
نماینده مردم خرمآباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در حوزه کشاورزی پتانسیل بسیار زیادی داریم، اما متأسفانه بسیاری از زمینهای ما دیم است.
ویسکرمی با تأکید بر اینکه هیچکدام از شهرهای لرستان منبع آب شرب پایدار ندارند، تصریح کرد: همچنین لازمه استفاده از آب شرب بهداشتی و سالم، آب شرب پایدار است.
وی بیان کرد: متأسفانه در حوزه آب ظلم تاریخی به استان لرستان شده است.
نیاز 1.7 میلیارد متر مکعبی لرستان به آب
نماینده مردم خرمآباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه سالانه 12 میلیارد متر مکعب آب از لرستان خارج میشود، افزود: از این میزان هشت میلیارد متر مکعب در استان تولید میشود.
ویسکرمی با بیان اینکه در فصلهایی که ما کشاورزی میکنیم آب نیست چراکه منبع آبی نداریم، ادامه داد: تنها نیم درصد از حجم مخازن سدهای کشور مربوط به لرستان است و این درحالی بوده که ما جز استانهای برتر بهلحاظ بارشها، تولید و خروجی آب هستیم.
وی با اشاره به اینکه تخصیص آب ما اصلاً با آن چیزی که وجود دارد تناسبی ندارد، گفت: طبق برآورد صورتگرفته، یک میلیارد و 700 میلیون متر مکعب آب نیاز داریم که شرایط فعلی را حفظ کنیم.
نماینده مردم خرمآباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی ابراز کرد: این عدد درحال حاضر حدود 900 میلیون متر مکعب است.
با اعتبارات قطرهچکانی سدها تکمیل نمیشوند
ویسکرمی با بیان اینکه همین حالا حدود 60 درصد تخصیص آب را در استان داریم، گفت: یکی از چالشهای جدی ما با وزارت نیرو همین است، یکی از دغدغههای اصلی ما پیگیری این موضوع است و امیدواریم تخصیص آب استان درست، دقیق و علمی شود و حق استان داده شود.
وی با تأکید بر اینکه همچنین یکی از دغدغههای ما ساخت و تکمیل پروژههای سدسازی است، افزود: اگر به اعتراف وزیر نیرو و همچنین معاون وزیر نیرو، سد «معشوره» ساخته شده بود، سیلاب پلدختر به این وسعت و گستردگی نبود و در شهر خرمآباد شاهد 800 میلیارد تومان خسارت نبودیم.
نماینده مردم خرمآباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی گفت: سال گذشته اعتبارات سدها را کم کردند و به اسم اعتبارات سیلاب به ما پرداخت کردند.
ویسکرمی با تأکید بر اینکه با اعتبارات پنج و شش میلیاردی نمیتوان کاری برای تکمیل پروژههای سدسازی استان انجام داد، تصریح کرد: یکی از مطالبات جدی ما است، همیشه مجمع نمایندگان، استاندار و نماینده ولی فقیه در استان به دنبال تخصیص آب استان و همچنین تکمیل پروژههای سدسازی لرستان بودهاند.
شناسه خبر 39056