گروه رسانه ای سپهر

آخرین اخبار:
شناسه خبر:55966

طبقه‌بندی محصولات کشاورزی با پردازش تصویر ممکن شد

طبقه‌بندی محصولات کشاورزی با پردازش تصویر ممکن شد

به گزارش سپهرغرب و به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، یکی از دغدغه‌های تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان محصولات کشاورزی، طبقه‌بندی محصولات خود براساس کیفیت جهت استفاده در کاربردهای مختلف است.

محصولات زراعی پس از برداشت از مزرعه و قبل از ارائه به بازار، نیازمند بررسی‌های متنوعی از جنبه‌های شکل، اندازه، تشخیص رنگ، نقص ظاهری، آسیب‌دیدگی و پوکی، لکه، کرم‌خوردگی، تشخیص معیارهای زیستی، جداسازی مواد خارجی مانند پوست، سنگ و غیره هستند که این موارد در بسیاری از نقاط کشور توسط نیروی انسانی صورت می‌گیرد.

طبیعی است که انجام این طبقه‌بندی توسط انسان، با خطا و سرعت کمی همراه خواهد بود. بنا بر همین ضرورت، محققان کشورمان موفق به ساخت دستگاه سورتینگی شده‌اند که با استفاده از فناوری پردازش تصویر و هوش مصنوعی، طبقه‌بندی محصولات کشاورزی را با خطای بسیار کم و در کسری از ثانیه انجام می‌دهد.

این کارکرد سبب شده تا فرآیند تشخیص ابعاد محصول در کوتاه‌ترین زمان ممکن و در مقیاسی فراتر از چشم انسان رقم بخورد.

این دستگاه قادر است محصولات مختلف کشاورزی را در درجه‌های مختلف صادراتی با کیفیت‌های متفاوت طبقه‌بندی کند. عمده مشتریان این محصول صادرکنندگان و افرادی هستند که برای کیفیت اهمیت بسزایی قائل هستند.

همچنین، قیمت دستگاه تولیدی این شرکت در حدود یک‌سوم مشابه خارجی بوده که ازنظر جلوگیری از ارزبری، بسیار حائز اهمیت است. این دستگاه که برای جلوگیری از خام‌فروشی تولید شده، نخستین محصول ایران‌ساخت این حوزه به حساب می‌آید.

ارسال نظر

سوال: تعداد گوش انسان؟ 2

*شرایط و مقررات*
کلمه امنیتی را بصورت حروف فارسی وارد نمایید
بعنوان مثال : پایتخت ارمنستان ؟ ایروان
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار