گروه رسانه ای سپهر

آخرین اخبار:
شناسه خبر:97510

2 میلیون رأس دام در استان مرکزی واکسینه شدند

2 میلیون رأس دام در استان مرکزی واکسینه شدند
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: بیش از دو میلیون رأس دام در نقاط مختلف این استان امسال، علیه بیماری تب مالت واکسینه، 36 هزار رأس دام آزمایش سل شدند و 282 هزار رأس دام تحت عملیات مبارزه با بیماری‌های انگلی قرار گرفتند.
محمد فتاحی روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته دامپزشکی، با اعلام این آمار، افزود: 50 هزار متر مربع نیز در این بازه زمانی از اماکن دامی استان سم‌پاشی و ضدعفونی شد و 9 هزار و 400 مورد واکسیناسیون هاری برای سگ‌های صاحب‌دار انجام گرفت.
وی با اشاره به شعار امسال هفته دامپزشکی با عنوان «دامپزشکی، سلامت واحد»، اظهار کرد: سلامت انسان، دام و محیط زیست به‌صورت یکپارچه معنا پیدا می‌کند و تحقق آن نیازمند همکاری میان دستگاه‌های مختلف ازجمله دامپزشکی، محیط زیست، کشاورزی و نهادهای درمانی است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی با بیان اینکه دامپزشکی نقش پیشگیرانه در نظام سلامت ایفا می‌کند، گفت: بسیاری از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام نظیر تب مالت، سل، هاری و بروسلوز در صورت عدم مداخله به‌موقع در جمعیت دامی، هزینه‌های سنگینی برای درمان در جمعیت انسانی به همراه دارد.
فتاحی با اشاره به انتخاب اداره‌کل دامپزشکی استان مرکزی به‌عنوان دستگاه برتر گروه سلامت در جشنواره شهید رجایی سال 1403، این موفقیت را حاصل تلاش شبانه‌روزی همکاران و تعامل مؤثر با دستگاه‌های اجرایی استان دانست و افزود: این اداره‌کل همچنین به‌عنوان سومین دستگاه برتر در سطح کل استان معرفی شد.
وی با اشاره به تقارن هفته دامپزشکی با آغاز سال زراعی، این هم‌زمانی را فرصتی مناسب برای اجرای برنامه‌های بهداشتی در حوزه دام دانست و اظهار کرد: فصل پاییز و زمستان زمان مناسبی برای پایش بیماری‌ها و اجرای اقدامات پیشگیرانه در دامداری‌هاست.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: در نیمه نخست سال جاری، بیش از 125 میلیون دز واکسن طیور، چهار میلیون دز واکسن آنفلوآنزای فوق‌حاد پرندگان، و 146 هزار دز واکسن تب‌برفکی دام سبک در استان تزریق شده و بیش از 556 هزار متر مربع از اماکن دامی ضدعفونی شده است.
فتاحی افزود: همچنین در این بازه زمانی 20 میلیون و 965 هزار قطعه جوجه‌ریزی در واحدهای مرغداری استان انجام شده و 6 هزار و 941 نمونه آزمایشگاهی در راستای پایش بیماری آنفلوآنزای پرندگان از مراکز صنعتی، روستایی و زیستگاه‌های طبیعی دریافت شده است.
وی با اشاره به آغاز مهاجرت زودهنگام پرندگان مهاجر به تالاب‌های استان، اظهار کرد: با توجه به احتمال انتقال بیماری از پرندگان مهاجر به واحدهای پرورش طیور، تمامی این پرندگان به‌عنوان مشکوک تلقی شده و اقدامات پیشگیرانه در واحدهای تخم‌گذار، مادر و بوقلمون با جدیت در حال اجرا است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی با بیان اینکه در 6 ماهه نخست سال جاری، هشت هزار و 540 مورد بازدید از زیستگاه‌های طبیعی، کشتارگاه‌ها، روستاها و واحدهای مرغداری انجام شده، گفت: در همین مدت، 22 هزار و چهار مورد نمونه‌برداری از طیور و یک‌هزار و 524 نمونه آزمایشگاهی از واحدهای دامداری برای شناسایی بیماری‌های دامی انجام شده که موردی از بیماری‌های خطرناک گزارش نشده است.
ارسال نظر

سوال: آرامگاه باباطاهر در این شهر است؟ Hamedan

*شرایط و مقررات*
کلمه امنیتی را بصورت حروف فارسی وارد نمایید
بعنوان مثال : پایتخت ارمنستان ؟ ایروان
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار