شناسه خبر:24086
1399/4/8 19:48:03

سپهرغرب، گروه خبر: شهرستان چرداول قطب نخست برنج محلی در غرب کشور است، این در حالی است که نداشتن کمباین و امکانات مشکلاتی را برایشان به‌وجود آورده است.
شهرستان چرداول با داشتن زمین‌های حاصلخیز و آب فراوان از قطب اصلی تولید برنج عنبر بو و شمشیری در غرب کشور است. به‌طوری که بیش از 95 درصد برنج‌های کاشته شده در استان، در این منطقه کشت می‌شود.
برنجکاران چرداولی این روزها سرگرم کشت برنج آن هم به روش سنتی یا دستی هستند و از نبود وسیله نشأکاری، بالا بودن قیمت کود و سم، بی‌توجهی به کانال‌کشی‌ها و جوی‌ها رنج می‌برند.
کشاورزانی که مجبورند به‌خاطر امرار معاش و کسب روزی حلال، به‌دلیل نبود امکانات ساعت‌ها در آب بمانند و بعضاً به انواع بیماری‌های پوستی و دردهای مزمن دیسک کمر که تا آخر عمر آن‌ها را گریبان‌گیر می‌کنند، دچار شوند.
      نشاکاری به شیوه سنتی
حسین محبی یکی از کشاورزان چرداولی گفت: 40 سال است کشاورزی می‌کنم و به دیسک کمر و سنگ کلیه مبتلا شده‌ام و همچنان برای امرار معاش خود و خانواده‌ام، مجبورم به شیوه سنتی نشاکاری انجام دهم.
وی افزود: تنها منبع درآمد روستاییان کشاورزی و برنجکاری است و از مسئولان انتظار حمایت و تأمین کمباین برای برداشت محصولات داریم.
این کشاورز چرداولی تصریح کرد: مسئولین توجه بیشتری به کشاورزان و برنجکاران داشته باشند و تا حد ممکن مشکلات را مرتفع کنند و به کشاورزان توجه بیشتری داشته باشند.
      نبود کمباین و تراکتور
حمید هواسی یکی دیگر از کشاورزان چرداولی می‌گوید: نبود کمباین و تراکتور برای ما کشاورزان و گرفتن کارگر برای انجام کارها بسیار هزینه‌بردار است.
وی افزود: 4 هکتار زمین‌های کشاورزی را در حال برنجکاری هستم که پیش‌بینی می‌شود، 17 تن برنج از این زمین‌ها برداشت شود، اما با گرفتن کارگر و پرداخت حق‌الزحمه آن‌ها سودی عاید ما نمی‌شود.
هواسی بیان کرد: اگر این بی‌توجهی‌ها به کشاورزان ادامه پیدا کند، یقینا کشاورزان مجبورند به شهرهای دیگر مهاجرت کنند. آن موقع با کاهش تولید برنج عنبربو در کشور مواجه خواهیم شد.
اقبال گراوندی رئیس جهاد کشاورزی شهرستان چرداول نیز مطرح کرد: خرید دستگاه نشاکاری برنج با توجه به بحران آب و منع کردن تمام استان‌ها بجز استان‌های شمالی کشور در دستور کار مکانیزاسیون شهرستان بوده، اما کشاورزان درخواست خرید نداشتند.
      تخصیص اعتبار برای کانال‌کشی روستای هلسم
وی افزود: احداث کانال‌های آب‌رسانی سنگی ملاتی، با توجه به تخصیص اعتبارات اندک در روستاهای شهرستان اقدامات خوبی انجام شده، اما باز هم جای کار دارد. روستای هلسم بالغ‌بر 5 مورد کانال آب‌رسانی دارد و در کل شهرستان بالغ‌بر 170 مورد کانال آب‌رسانی سنتی را داریم و برای روستای هلسم امسال اعتبار کانال‌کشی تخصیص داده‌ایم.
رئیس جهاد کشاورزی چرداول تصریح کرد: در سال 9٨ با کمبود تحویل تراکتور از طرف شرکت تراکتورسازی تبریز به جهادکشاورزی مواجه شده‌ایم که در صورت رفع مشکل، کشاورزان برای خرید تراکتور نام‌نویسی کنند.
وی یادآوری کرد: قیمت سم نسبت به پارسال افزایش قیمت داشته است. زیرا کارخانه سازنده، فروش آن‌ را محدود کرده و این افزایش قیمت در سراسر کشور است، قیمت روز و مصوب آن به‌صورت کشوری اعلام و به‌تناسب تورم و گرانی، سم هم گران می‌شود، ولی با توجه به بقیه نهاده‌ها در هکتار و تأثیر آن زیاد نگران‌کننده نیست.

شناسه خبر 24086