شناسه خبر:26280
1399/5/15 00:09:01

سپهرغرب، گروه خبر:رئیس اداره بهره‌برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه از برنامه‌ریزی برای کشت گونه‌های گیاهی در سطح 3500 هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی استان درصورت تخصیص اعتبار خبر داد.

وحید عزیزی اظهار کرد: در سال جهش تولید، جهش کشت گونه‌های گیاهی را در برنامه استان داریم، به‌طوری که درصورت تخصیص اعتبار، گونه‌های گیاهی شامل گیاهان دارویی، مرتعی، خوراکی و صنعتی در 3500 هکتار از منابع طبیعی استان کشت خواهد شد.

عزیزی با اشاره به برنامه کشت گونه‌های گیاهی در معرض نابودی، شامل گیاهان دارویی، مرتعی، خوراکی و صنعتی اضافه کرد: این گونه‌ها شامل کنگر، ریواس، آنغوره، پیچک، سورانه، چویر(چنور)، کندل کوهی(زو)، باریجه، آوندل(گنور)، علف گاوزبان، زیره و آویشن هستند.

رئیس اداره بهره‌برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با بیان اینکه اعتبار لازم برای کشت و احیای این گونه‌های گیاهی، باید از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی تأمین شود، گفت: اعتبارات لازم در اختیار تعاونی‌های مجری طرح‌های مرتع‌داری در استان قرار خواهد گرفت.

عزیزی اضافه کرد: امسال برای اجرایی کردن برنامه‌های کشت گیاهان دارویی به حدود هفت میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

عزیزی اشاره‌ای هم به اقدامات سال گذشته برای توسعه کشت گونه‌های گیاهی در منابع طبیعی استان کرد و گفت: سال گذشته در حالیکه سهمیه 320 هکتاری برای توسعه گیاهان دارویی برای استان درنظر گرفته شده بود، در نهایت شاهد کشت 550 هکتاری گونه‌های گیاهی در منابع طبیعی استان بودیم.

وی اقدامات اینچنینی را در راستای حفظ، احیا و توسعه منابع طبیعی به‌عنوان بزرگ‌ترین سرمایه‌های ملی و بستر حیات و توسعه پایدار کشور مهم ارزیابی کرد و افزود: این نوع اقدامات تأثیر بسزایی در حفظ گونه‌های طبیعی داشته و مانع از نابودی آن‌ها خواهد شد.

این مسئول کمک به معیشت و اقتصاد بهره‌برداران محلی، جلوگیری از سیر قهقرایی گونه‌های گیاهی و بهره‌برداری مستمر را از دیگر اهداف توسعه کشت گونه‌های گیاهی عنوان کرد.

عزیزی گفت: در استان کرمانشاه حدود 140 گونه گیاهی شناسایی شده داریم که حفاظت و حراست از این گونه‌های گیاهی، برای جلوگیری از انقراض آن‌ها اهمیت دارد.


منبع: خبرگزاری ایسنا

شناسه خبر 26280