شناسه خبر:32360
1399/9/3 15:14:31

رئیس هیئت تیر و کمان استان کردستان گفت: رشته تیر و کمان جزء رشته‌های پُرهزینه ورزشی است که در کردستان چندان شناخته‌شده نیست.

آرش مشحون اظهار کرد: رشته تیر و کمان ورزش مفرحی است و محدودیت سنی و حرکتی ندارد، افرادی که دچار معلولیت جسمی حرکتی هستند نیز می‌توانند این رشته را به‌خوبی انجام دهند.

وی رشته تیر و کمان را شامل کامپوند، ریکرو و سنتی دانست‌ و گفت: متأسفانه رشته تیر و کمان در کردستان چندان شناخته‌شده نیست.

مشحون با اشاره به اینکه تیر و کمان به‎دلیل خطرناک بودن نیازمند امکانات ایمن است، مهم‌ترین چالش پیش روی ورزش مذکور را گران بودن تجهیزات این رشته ورزشی بیان کرد.

وی با اشاره به آنکه این ورزشی در سنندج ورزشکاران خاص خود را دارد، افزود: تعداد 35 ورزشکار سازمان‎یافته در رشته تیر و کمان وجود دارند.

رئیس هیئت تیر و کمان کردستان تمرین تیر و کمان را نیازمند مکان ویژه و مناسب دانست و گفت: هم‎اکنون این ورزش در استان در مکان‌های عمومی انجام می‌شود.

وی اظهار کرد: استعدادیابی در رده ‌سنی نوجوانان انجام داده‌ایم، اما به‌دلیل نبود امکانات مالی و مکان مناسب برای تمرین نتوانسته‌ایم حمایت کنیم.

مشحون برگزاری دوره‌های مربی‌گری را یکی از برنامه‌های هیئت عنوان کرد و افزود: سال گذشته در این راستا برنامه‌های آموزشی مربی‌گری برگزار شد.

به گفته وی هم‎اکنون تعداد 30 مربی در استان داریم.

این مقام مسئول حمایت‌های مالی اداره ورزش و جوانان را بسیار اندک توصیف کرد و گفت: کمک‌های ورزش و جوانان پاسخگوی نیاز ورزشکاران نیست.

به گفته رئیس هیئت تیر و کمان کردستان، کردستان توانسته در مسابقات کشوری کامپوند و ریکرو صاحب مقام شود، همچنین دو نفر از بانوان کردستانی توانستند در رشته کمان سنتی و ریکرو مقام‌آور باشند.

وی شهرستان‌های قروه، سروآباد، دهگلان و مریوان را در رشته تیر و کمان فعال دانست و افزود: شهرستان‌های قروه، دهگلان و بیجار دارای رئیس هیئت هستند.

استان‌های تهران، البرز و اصفهان توانسته‌اند در رشته تیر و کمان موفقیت‌های خوبی کسب کنند، همچنین کشورهای کره جنوبی، چین و آمریکا از کشورهای موفق در رشته تیر و کمان هستند.

شناسه خبر 32360