شناسه خبر:37338
1399/12/11 10:11:27
استاندار کردستان در بازدید هیأت عراقی:

مبادلات 230 میلیون دلاری در مرز سیرانبند بانه

سپهرغرب، گروه خبر: استاندار کردستان گفت: درحال حاضر میزان مبادلات کالا از مرز سیرانبند بانه، 230 میلیون دلار بوده که امکان افزایش آن تا یک میلیارد دلار نیز وجود دارد.

بهمن مرادنیا در بازدید هیئت عراقی از مرز سیرانبند بانه با بیان آنکه این مرز یکی از مرزهای قدیمی کشور است که در آن تجارت صورت گرفته است، اظهار کرد: تمام تلاش ما این است که مبادلات کالا را در این منطقه را توسعه ببخشیم.

وی خاطرنشان کرد: برنامه‌ریزی‌های لازم در راستای رسمی شدن مرز سیرانبند بانه ازلحاظ تردد مسافر انجام شده است.

استاندار کردستان با بیان اینکه درحال حاضر شرایط زیرساختی این مرز مطلوب نیست، ابراز کرد: امروز در توافقی با جانشین وزیر امور داخله اقلیم کردستان عراق، برای ارتقای این وضعیت تصمیم‌گیری خواهد شد.

وی اظهار کرد: هم‌اکنون میزان مبادلات کالا از مرز سیرانبند بانه، 230 میلیون دلار بوده که امکان افزایش آن تا یک میلیارد دلار وجود دارد.

استاندار کردستان خاطرنشان کرد: در کمترین زمان، امکانات و تجهیزات مورد نیاز را در مرز سیرانبند توسعه دهیم.

      رفع کمبودهای زیرساختی در مرز سیرانبند بانه

جانشین وزیر امور داخله اقلیم کردستان عراق نیز گفت: با مسئولان ایرانی راجع به کمبودها و زیرساخت‌های لازم برای رسمی شدن مرز سیرانبند و تردد مسافر برنامه‌ریزی خواهیم کرد.

سرلشکر چتو صالح‌سعید اظهار کرد: با مسئولان ایرانی راجع به کمبودها و زیرساخت‌های لازم برای رسمی شدن مرز سیرانبند و تردد مسافر برنامه‌ریزی خواهیم کرد.

جانشین وزیر امور داخله اقلیم کردستان عراق خاطرنشان کرد: مرز سیرانبند بانه از سوی دولت مرکزی عراق و ایران به‌عنوان یک مرز رسمی شناخته شده است.

وی با بیان اینکه نواقص موجود در جریان این بازدید بررسی شد، اظهار کرد: مواردی که نیازمند اصلاح و بازنگری برای بازگشایی مرز باشد را مورد توافق قرار می‌دهیم.

وی تصریح کرد: امیدواریم با توافقاتی که صورت می‌گیرد، هرچه زوتر شاهد توسعه و رونق این مرز مشترک رسمی و افزایش تردد مسافران و گردشگران و رونق مبادلات مرزی باشیم.

      استقبال از سرمایه‌گذاران خارجی در منطقه ویژه بانه

فرماندار بانه هم با بیان اینکه تمام امکانات و ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در منطقه ویژه اقتصادی بانه فراهم است، اظهار کرد: از ورود سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی برای سرمایه‌گذاری در این منطقه استقبال خواهیم کرد.

اسماعیل رستم‌پور اضافه کرد: رویکرد منطقه ویژه بانه براساس برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته از تولیدی به تولید کالاهای صادرات‌محور است و درحال حاضر 200 واحد تولیدی در این منطقه فعالیت می‌کنند.

به گفته فرماندار بانه، هیچ‌گونه مشکلی به‌لحاظ تأمین زیرساخت‌ها برای سرمایه‌گذاران در این شهرستان وجود ندارد.

وی با بیان اینکه هشت سرمایه‌گذار در زمینه‌های مختلف در این منطقه ویژه تاکنون سرمایه‌گذاری کرده‌اند، افزود: تمام زیرساخت‌ها ازجمله آب، برق و گاز در منطقه ویژه بانه فراهم شده و 35 هکتار از 85 هکتار این منطقه ویژه اقتصادی بانه آماده سرمایه‌گذاری است.

گفتنی است؛ مرز سیرانبند بانه در نزدیکی روستای تخلیه‌شده سیرانبند و در 25 کیلومتری غرب بانه واقع شده است و به‌لحاظ فعالیت‌های تجاری تاریخچه‌ای بیش از 1380 سال به‌ویژه در بخش صادرات کالا دارد که با توجه به موقعیت جغرافیایی و شرایط ویژه، همیشه مورد توجه فعالان اقتصادی منطقه بوده و در هر شرایط زمانی، فعالیت در این مرز برقرار بوده است.

شناسه خبر 37338