شناسه خبر:54265
1401/1/27 09:38:15

سپهرغرب، گروه خبر: استاندار کردستان اظهار کرد: ساماندهی کامل مرزهای استان تا پایان شهریورماه امسال اولویت دولت در استان است و باید مرز باشماق را به یکی از بهترین مرزهای کشور تبدیل کنیم.

اسماعیل زارعی‌کوشا در کارگروه توسعه صادرات استان کردستان اظهار کرد: اصلاح رویه و روندهای حوزه صادرات امری ضروری است.

وی افزود: ظرفیت‌های بسیار خوبی در راستای توسعه صادرات در استان وجود دارد که باید از این ظرفیت به خوبی استفاده شود، پروژه‌ها و برنامه‌های خوبی در حوزه ساماندهی مرز در سطح استان طی چند ماهه اخیر آغاز شده که باید هرچه سریع‌تر به نتیجه برسد.

استاندار کردستان تأکید کرد: برخی بخشنامه‌های ملی که در روند فعالیت مبادلات مرزی و فعالیت دستگاه‌های متولی در این حوزه چالش ایجاد می‌کند باید احصا شود تا از طریق مرکز دنبال کنیم.

زارعی‌کوشا همچنین به‌روزرسانی و آسیب‌شناسی صدور کارت مرزنشینان را ضروری دانست و گفت: باید بدانیم مسیری که تاکنون رفته‌ایم تا چه میزان درست بوده است.

وی ادامه داد: با توجه به اهمیت مرز، دولت اختیارات خوبی به استانداران داده و باید از این ظرفیت‌ها در راستای ساماندهی و رونق و توسعه هرچه بیشتر مرزهای استان بهره بگیریم.

استاندار کردستان اضافه کرد: شرایط و وضعیت کنونی مرز رسمی باشماق و سایر مرزهای استان خوب نیست، مشکلاتی در مرزهای استان وجود دارد که باید در زمان خودش پیگیری می‌شد.

زارعی‌کوشا عنوان کرد: هدف ما از بیان مشکلات و انتقاد از انجام‌نشدن برخی اقدامات ضروری در مرز، زیر سؤال بردن هیچ مدیری نیست در حالی که برخی مدیران اجرایی این انتقادات را به خود می‌گیرند این در حالی است که بیان مشکلات بار مسئولیت ما را دوچندان می‌کند.

وی تصریح کرد: سقز دومین شهر بزرگ استان کردستان است و بازگشایی مرز سیف با انجام کار کارشناسانه نقش مهمی در رونق اقتصادی و رفع مشکلات منطقه‌ ایفا خواهد کرد.

وی در ادامه عنوان کرد: مرز بین‌المللی باشماق هم با این میزان اهمیت، رها شده بود که با ورود دستگاه قضا و پیگیری‌هایی که صورت گرفت، مشکلات جدی آن مرتفع شده است.

استاندار کردستان اظهار کرد: ساماندهی کامل مرزهای استان تا پایان شهریورماه امسال اولویت دولت در استان است و باید مرز باشماق را به یکی از بهترین مرزهای کشور تبدیل کنیم.

زارعی‌کوشا ایجاد مدیریت واحد در مرز باشماق را ضروری خواند و گفت: سرپرست فرمانداری مریوان به‌عنوان نماینده ویژه استاندار مسئولیت ساماندهی مرز باشماق دارد و باید برای این مهم اقدامات لازم انجام دهد و انتظار داریم ظرف 15 روز آینده توافقات لازم بین دستگاه‌های متولی مرز باشماق صورت بگیرد.

انجام 7.8 میلیون دلار مبادلات مرزی در کردستان در سال گذشته

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: سال گذشته بیش از هفت هزار و 815 میلیون دلار مبادلات مرزی از مرزهای استان انجام شده است.

بختیار خلیقی که با دو محور توسعه صادرات و ساماندهی مرز باشماق در سالن شهدای گمنام استانداری برگزار شد، اظهار کرد:‌ پنج هزار و 207 تن کالا به ارزش هفت هزار و 815 میلیون دلار مبادلات مرزی در سال گذشته از مرزهای کردستان انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: میزان مبادلات مرزی استان کردستان در سال گذشته نسبت به سال 99 از نظر وزنی یک درصدی کاهش داشت اما به لحاظ ارزش با 33 درصد افزایش مواجه شد.

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان میزان صادرات خارجی را 949 هزار تن به ارزش 432 میلیون دلار عنوان کرد و گفت: صادرات سایر گمرکات استان در سال گذشته یک‌هزار و 53 هزار تن به ارزش ریالی 536 میلیون دلار بوده است.

به گفته خلیقی، جمع کل صادرات از مرزهای استان، بیش از دو هزار تن به ارزش ریالی 968 میلیون دلار و واردات قطعی نیز 30.8 هزار تن به ارزش ریالی 41.7 میلیون دلار بوده است.

خلیقی اضافه کرد: در سال گذشته در مجموع سه هزار و 175 تن به ارزش ریالی 6 هزار و 805 میلیون دلار ترانزیت در مرزهای استان انجام گرفته است.

وی در ادامه گزارشی از میزان صدور کارت‌ مرزنشینی و میزان مبادلات صورت گرفته از طریق این کارت‌ها گریزی زد و گفت: 74 هزار نفر در قالب 32 هزار و 478 خانوار ساکن در شعاع 20 کیلومتری تا نقطه صفر مرزی مشمول دریافت کارت مرزنشینی شدند که تا پایان سال گذشته در مجموع برای 74 هزار نفر کارت مرزنشینی صادر شده است.

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان خاطرنشان کرد: بیش از 76 میلیون و 413 هزار دلار واردات در بازارچه‌های استان انجام شده و تقریباً 124 میلیارد تومان تخفیف سود بازرگانی لحاظ شده است.

خلیقی اضافه کرد: بر اساس آیین‌نامه اجرایی ساماندهی بازارچه‌های موقت غیررسمی، 177 هزار و 499 در سال گذشته از این کارت استفاده کرده‌اند و مشمول آیین‌نامه ساماندهی بازارچه‌های موقت غیررسمی شده‌اند.

به گفته وی، عمده کالاهای وارد شده با استفاده از این کارت‌ها کولر گازی، پخچال ساید، لباسشویی، ظرفشویی، لوازم آشپزخانه و لاستیک خودرو بوده است.

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان تصریح کرد: با توجه به غیرفعال بودن بازارچه سیف سقز در مقطع کنونی، 10 میلیون دلار واردات به بازارچه سیرانبند و دو میلیون دلار برای سیف سقز اختصاص یافته که سهم در نظر گرفته شده برای هر پیله‌ور 200 هزار دلار است.

شناسه خبر 54265