شناسه خبر:67573
1402/1/19 13:01:40

سپهرغرب، گروه خبر: رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان ملایر گفت: «میل کوره آجرپزی ملایر» به‌عنوان اثر ارزشمند تاریخی- فرهنگی به ثبت رسیده است و این اثر مذکور تحت حفاظت و نظارت وزارت میراث فرهنگی قرار دارد و هرگونه دخل و تصرف در توسعه، مرمت و بازسازی اثر صرفاً با تأیید و نظارت این نهاد امکان‌پذیر است.

ابراهیم جلیلی به نامه‌ ارسال‌شده از سوی وزارت میراث فرهنگی به استانداری همدان در رابطه با «میل کوره آجرپزی» واقع در شهرستان ملایر اشاره کرد و افزود: در جریان اجرای بند (ج) ماده واحده قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی کشور مصوبه 1364 مجلس شورای اسلامی، بند ششم ماده سوم قانون اساسنامه سازمان میراث فرهنگی کشور مصوبه 1367 مجلس شورای اسلامی و ماده 15 قانون حمایت از مرمت و احیای بافت‌های تاریخی فرهنگی مصوبه 1398 مجلس شورای اسلامی مبنی بر ثبت آثار ارزشمند منقول و غیر منقول فرهنگی- تاریخی کشور در فهرست آثار ملی و فهرست‌های ذی‌ربط ثبت شده است.
وی خاطرنشان کرد: به موجب نهضت تفویض اختیار مراتب ثبت اثر فرهنگی- تاریخی «میل کوره آجرپزی»، واقع در کمربندی ملایر- بروجرد، میدان نیروی انتظامی، خیابان کارخانه، پس از طی تشریفات قانونی لازم در جلسه شورای ثبت آثار غیر منقول کشور در سوم بهمن‌ماه 1401 به‌عنوان اثر ارزشمند تاریخی- فرهنگی به تصویب رسیده و ابلاغ شده است.
این مقام مسئول ادامه داد: بر این اساس اثر مذکور، تحت حفاظت و نظارت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قرار دارد و هرگونه دخل و تصرف در توسعه و مرمت و بازسازی اثر صرفاً با تأیید و نظارت این اداره کل امکان‌پذیر است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر گفت: دی‌ماه سال 1399 پرونده ثبت «میل کوره آجرپزی ملایر» را برای شورای ثبت میراث فرهنگی ارسال کردیم که درنهایت این اثر به‌عنوان واجد ارزش ثبت ملی و مراتب توسط مدیرکل میراث فرهنگی به دستگاه‌های ذی‌ربط ابلاغ شده است.
وی با بیان اینکه در قدیم در سطح شهرستان ملایر کوره‌های آجرپزی به تعداد زیاد وجود داشته است و بخش زیادی از این کوره‌ها دارای میل‌های آجرپزی بودند، ابراز کرد: این میل‌ها در اصل به‌عنوان یک هواکش و تهویه عمل می‌کرده‌اند.
جلیلی با بیان اینکه این میل کوره آجرپزی در ورودی شهر ملایر از سمت سامن قرار گرفته و قطر آن حدود 14 متر و ارتفاع آن بیش از 35 متر است، افزود: کوره‌های آجرپزی قدیمی شامل دو بخش بودند؛ یکی کوره و دیگری میل یا دودکش که میل‌ها و دودکش‌ها ارتفاع بسیار بلندی داشتند و از فواصل خیلی دور به‌راحتی قابل مشاهده بودند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر تصریح کرد: این «میل‌های بلند آجرپزی» در آن زمان بدون امکانات، بدون جرثقیل و بدون داربست ساخته شده و یک اثر هنری قابل توجه هستند؛ بنابراین اگر زیرساخت‌های آن آماده شده و مرمت و بازسازی شود، می‌تواند در ورودی شهر به‌عنوان یک جاذبه خوب گردشگری در جذب توریست و گردشگران کمک کند.

شناسه خبر 67573