شناسه خبر:69324
1402/3/1 08:32:54

سپهرغرب، گروه خبر: مانور مقابله با سیلاب در منطقه دریاچه کوکبیه شهرستان شازند به منظور افزایش آمادگی، هماهنگی و سرعت تصمیم‌گیری در مواجهه با سیلاب برگزار شد.

روز گذشته مانور مقابله با سیلاب در منطقه دریاچه کوکبیه شهرستان شازند به منظور افزایش آمادگی، هماهنگی و سرعت تصمیم‌گیری در مواجهه با سیلاب با حضور تیم‌های عملیاتی و امدادی دستگاه‌های عضو ستاد مدیریت بحران شهرستان‌های اراک و شازند برگزار شد.
بر اساس سناریو با توجه به هشدار سطح نارنجی صادره از سوی اداره کل هواشناسی و پیش بینی وقوع پدیده بارش‌های مانسونی در سطح شهرستان‌های اراک و شازند، احتمال وقوع سیالب و آبگرفتگی در برخی مناطق در بازه زمانی 30 و31 اردیبهشت ماه پیش‌بینی شده بود.
در حین برگزاری مانور بارش رگباری شدیدی نیز در منطقه به وقوع پیوسته که در طبیعی‌تر شدن شرایط به منظور ارزیابی توان تیم‌های عملیاتی و امدادی مؤثر خواهد بود.
بر اساس این سناریو به دلیل وقوع بارش ناگهانی باران ناشی از پدیده مانسون، سیلابی در محدوده فرضی با جمعیت 600 نفر در قالب 200 خانوار اتفاق افتاده است.
بارندگی در بالادست محدوده فرضی بیش از 60 میلیمتر بارش در مدت زمان 20 دقیقه به وقوع پیوسته است و بیش از 2 میلیون متر مکعب آب به سمت این محدوده فرضی در حرکت است.
بلافاصله با هشدار بخشداری و آب منطقه‌ای عملیات تخلیه محدوده آغاز می‌شود، فرصت تخلیه محدوده کمتر از 40 دقیقه می‌باشد.
به دلیل شیب کم منطقه، عدم لایروبی پل‌ها و مسدود بودن مسیل‌ها، یک سوم از محدوده زیر آب رفته و عملاً تردد به داخل محدوده فرضی و عملیات امداد و نجات به کندی انجام می‌شود.
بیش از 30 واحد مسکونی به دلیل عدم استحکام تخریب شده‌اند و 10 نفر از اهالی زیر آوار مانده‌اند؛ تخلیه آب محبوس شده در محدوده و منازل مسکونی از دو طریق: اول لایروبی مسیرها و حفر کانال و دوم پمپاژ آب توسط تیم‌های عملیاتی در حال انجام است.
بر اساس این سناریو تأمین آب شرب، مواد غذایی، آب بهداشتی، برق‌رسانی به چادرها و تأمین سیستم روشنایی آنها، تأمین روشنایی محوطه، تأمین سرویس بهداشتی سیار، ایمن‌سازی تأسیسات آب و برق و گاز محدوده فرضی، تأمین امنیت محدوده، مسدودسازی مسیرهای دسترسی، رفع مشکل آنتن دهی تلفن‌های همراه و... بایستی انجام و مسائل مربوط به سلامت آب شرب، سالمت مردم و... توسط کارشناسان ارزیابی شد.
فرزاد مخلص الائمه استاندار استان مرکزی در خصوص این رزمایش در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این رزمایش به منظور ارزیابی سطح آمادگی دستگاه‌های اجرایی عضو ستاد مدیریت بحران برگزار شد و نسبت به شناسایی نقط ضعف آنها اقدامات لازم صورت و مورد ارزیابی قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه برخی دستگاه‌ها از آمادگی لازم برخوردار بودند و این جای تقدیر دارد، افزود: میزان آمادگی در تعدادی از دستگاه‌ها نیز کافی نبود و باید سطح آمادگی خود را در اولین فرصت افزایش دهند.
در این مانور 400 نیروی متخصص در قالب 200 تیم امدادی و عملیاتی و همچنین 25 دستگاه عضو ستاد مدیریت بحران حضور داشتند.
به گفته مدیرکل مدیریت بحران استان مرکزی برای رفع ضعف‌های شناسایی شده در این مانور حتما اقداماتی صورت خواهد گرفت.
افزایش آمادگی، هماهنگی و سرعت تصمیم‌گیری در مواجهه با سیل؛ شناسایی کمبودها و نواقص سخت افزاری(خودرو، تجهیزات، نیروی انسانی و...)، روشن شدن نقش‌ها و مسوولیت‌ها؛ استحکام بخشیدن همکاری بین واحدهای مسوول، سازمان‌های دولتی و منابع بخش خصوصی و شهروندان؛ حفظ ایمنی و سلامت امدادگران و حاضرین در صحنه از اهداف اصلی این تمرین بود.

شناسه خبر 69324