شناسه خبر:40722
1400/2/27 11:02:58

سپهرغرب، گروه خبر: طی ماه‌های اخیر چندین‌بار شاهد تجمع معلمان مدارس غیر دولتی چند استان ازجمله لرستان مقابل مجلس بودیم، آن‌ها خواستار استخدام مانند معلمان حق‌التدریسی، نهضتی، پیش‌دبستانی و خرید خدماتی هستند.

معلمان مدارس غیر انتفاعی و غیر دولتی که تعدادشان هم اندک نیست، سال‌ها است که برای پیگیری مطالباتشان به هر دری می‌زنند تا شاید راه به جایی ببرند.

این معلمان علاوه‌بر داشتن سهمیه استخدام در آموزش‌وپرورش، خواستار امنیت شغلی خود نیز هستند.

آن‌ها می‌گویند: چگونه است که مدرک تحصیلی که در مدارس غیر انتفاعی صادر می‌شود، مورد تأیید آموزش‌وپرورش است، اما همان معلمی که در این مدارس مشغول آموزش بوده، مورد تأیید نبوده و استخدام نمی‌شود؟

نکته دیگری که معلمان مدارس غیر انتفاعی مطرح می‌کنند، گزینش توسط آموزش‌وپرورش است.

به نظر می‌رسد با توجه به خواسته معلمان مدارس غیر انتفاعی در لرستان و دیگر استان‌ها، باید راهکاری برای پیگیری مطالبات آن‌ها اندیشیده شود؛ زیرا ما چه بخواهیم و چه نخواهیم، مدارس غیر انتفاعی مسئول آموزش و تربیت بخش قابل توجهی از دانش‌آموزان هستند.

درحالی معلمان مدارس غیر دولتی بر استخدام خود پافشاری می‌کنند که به گفته مسئولان، دولت الزام و تعهدی در این زمینه ندارد.

   مطالبه ما استخدام در آموزش‌وپرورش است

یکی از معلمان مدارس غیر انتفاعی با بیان مطالبات خود می‌گوید: هدف ما از پیگیری‌ها، تجمعات، دادخواست‌ها و دیدار با نمایندگان و پیام دادن این است که معلمان مدارس غیر انتفاعی در کنار چهار گروه خرید خدمات، نهضتی، حق‌التدریسی و سربازمعلم به استخدام آموزش‌وپرورش دربیایند.

معصومه سپهوند می‌افزاید: گزینش و استخدام معلمان مدارس غیر دولتی کاملاً زیر نظر آموزش‌وپرورش انجام می‌شود و اگر مورد تأیید قرار نگیریم، نمی‌توانیم در مدارس غیر انتفاعی مشغول به تدریس شویم.

به گفته وی معلمان مدارس غیر انتفاعی تمام بخشنامه‌ها و قوانین آموزش‌وپرورشی را که در مدارس دولتی اجرا می‌شود، در مدارس غیر انتفاعی پیاده می‌کنند.

   ما هم مانند معلمان مدارس دولتی زحمت می‌کشیم

یکی دیگر از معلمان مدارس غیر انتفاعی می‌گوید: همان‌طور که معلمان در مدارس دولتی فعالیت‌های آموزشی دارند، معلمان مدارس غیر انتفاعی نیز پا به پای آن‌ها زحمت می‌کشند.

مهدی شیروانی می‌افزاید: بیشتر افرادی که در مدارس غیر انتفاعی مشغول به تدریس هستند، دارای سواد علمی بالا و تحصیلات تکمیلی بوده و از طرفی تعداد قابل توجهی از آن‌ها فارغ‌التحصیل دانشگاه‌های دولتی هستند.

وی ادامه می‌دهد: درواقع این افراد جوانان تحصیل‌کرده بیکاری هستند که درحال حاضر به‌عنوان نیروی آموزشی در مدارس غیر انتفاعی مشغول به کار شده‌اند و ضمن آشنایی با آموزش‌های به‌روز، فن بیان و شیوه کلاس‌داری، درحال ارائه خدمت به قشر آینده‌ساز این مملکت هستند.

   از نمایندگان انتظار داریم ما را در چهار گروه استخدامی قرار دهند

دیگر معلم مدارس غیر انتفاعی خاطرنشان می‌کند: انتظار از نمایندگان و مسئولان این است که ما را در جمع چهار گروه استخدامی قرار دهند، زیرا نیروهای مدارس غیر انتفاعی نیروهای باسواد و زبده‌ای هستند که تحت نظارت مستقیم مؤسس و اولیای دانش‌آموزان درحال ارائه خدمت بوده و چنانچه کیفیت کار هر کدام از اعضای این قشر پایین باشد، سریعاً توسط مؤسس و اولیا عذر او خواسته می‌شود.

سهیلا رشیدی ادامه می‌دهد: گاهی دانش‌آموزانی که در مدارس دولتی به هر دلیلی مجبور به ترک مدارسشان می‌شوند، رو به سوی مدارس غیر انتفاعی می‌آورند و معلمان این مدارس با صبر و دلسوزی مسئولیت آموزش و در کنار آن تربیت این دانش‌آموزان را برعهده می‌گیرند.

وی بیان می‌کند: خواسته‌ ما از نمایندگان محترم و وزیر این است که معلمان مدارس غیر انتفاعی را در کنار چهار گروه دیگر و بدون لحاظ کردن شرط سنی و آزمون و با درنظر گرفتن سابقه تدریس، استخدام کنند.

رشیدی با اشاره به این مطلب که چرا اصرار بر عدم آزمون و اکتفا به سابقه تدریس و بدون شرط سنی داریم، عنوان می‌کند: ما معلمانی در مدارس غیر انتفاعی داریم که بیش از 10 و حتی بیش از 15 سال سابقه تدریس دارند، از طرفی مهارت خود را در تربیت افرادی که رتبه‌های برتر کنکور برای ورود به دانشگاه می‌شوند، به اثبات رسانده‌اند.

   مدرک این مدارس مورد تأیید است، اما معلم تأیید نمی‌شود

الهام قائدرحمت، دیگر معلم مدارس غیر انتفاعی می‌گوید: آموزش‌وپرورش دانش‌آموزان تربیت‌شده توسط این معلمان را تأیید می‌کند، همچنین مدرک کسب‌شده توسط آنان را مورد تأیید قرار می‌دهد، اما معلم و دبیری که این شخص را آموزش داده و تربیت کرده را تأیید و استخدام نمی‌کند‌ و هیچ‌گونه حمایتی نیز از این قشر به‌عمل نمی‌آورد.

قائدرحمت تأکید می‌کند: خواسته ما از همه مسئولان این است که به داد این قشر فرهنگی فراموش‌شده برسید، نیروهایی زبده و کارآزموده که آماده خدمت در مدارس با استخدام توسط آموزش‌وپرورش هستند.

وی معتقد است: با به‌کارگیری این نیروها کمبود نیروی آموزشی مرتفع و پدیده به‌کارگیری مجدد معلمان بازنشسته نیز در سیستم آموزشی منتفی خواهد شد، از طرفی این نیروها جای خود را به جوانان متعهد و پُرنشاطی می‌دهند که نسل آینده‌ساز این مرزوبوم را به نحو احسن آموزش داده و تربیت می‌کنند.

به گفته این معلم مدارس غیر انتفاعی مزیتی که این نیروها دارند آماده به خدمت بودن است، یعنی با توجه به سابقه تدریس‌شان، مانند دانشجویان دانشگاه فرهنگیان نیاز به آموزش آن‌ها طی مدت یک یا چهار سال و بعد به‌کارگیری آن‌ها نیست، زیرا دارای سوابقی از یک تا 24 سال هستند.

   الزام قانونی برای استخدام معلمان‌ مدارس غیر دولتی وجود ندارد

رئیس اداره غیر دولتی و مشارکت‌های مردمی آموزش‌وپرورش لرستان در رابطه با خواسته معلمان مدارس غیر دولتی مبنی بر استخدام آن‌ها می‌گوید: معلمان غیر دولتی در بخش غیر دولتی فعالیت می‌کنند و کسی که حقوقشان را پرداخت می‌کند، بخش خصوصی است؛ دولت هیچ‌گونه تعهد و الزامی مبنی بر استخدام آن‌ها ندارد.

علی‌اشرف حیدری با اشاره به آنکه این‌ها نیروهای بخش خصوصی هستند، عنوان می‌کند: بیشتر معلمان مدارس غیر دولتی باسواد و موفق هستند، بهترین دانش‌آموزان ما علاوه‌بر مدارس خاص در مدارس غیر دولتی مشغول تحصیل هستند.

وی می‌گوید: اما هیچ‌گونه راهکاری برای استخدام آن‌ها وجود ندارد.

   بیمه نیروهای آزاد شرط افزایش شهریه مدارس غیر دولتی

رئیس اداره مدارس غیر دولتی آموزش‌وپرورش لرستان تأکید می‌کند: معلمان مدارس غیر دولتی باید به دنبال دریافت حقوق مصوب و بیمه خود در مدارس باشند.

حیدری می‌گوید: با توجه به اینکه یکی از مشکلات معلمان غیر دولتی بیمه آن‌ها است، بر همین اساس ما یکی از معیارهای افزایش شهریه‌های مدارس غیر دولتی را بیمه نیروهای آزاد تعیین کرده‌ایم.

وی ادامه می‌دهد: یکی دیگر از روش‌هایی تشویقی و حمایتی ما این است که شهریه مدارسی را افزایش می‌دهیم که حقوق بیشتری به معلمان خود پرداخت می‌کنند.

   کرونا نظارت را با مشکل مواجه کرد

رئیس مدارس غیر دولتی لرستان به تعداد معلمان مدارس غیر دولتی در استان نیز اشاره می‌کند و می‌گوید: حدود پنج هزار معلم در مدارس غیر دولتی استان فعالیت دارند، اما اینکه چند درصد بیمه هستند، فعلاً مشخص نیست.

حیدری در پاسخ به این پرسش که آیا نظارتی بر مدارس غیر دولتی درخصوص بیمه و یا حقوق نیروهای آزاد وجود دارد یا خیر، توضیح می‌دهد: ما در این راستا جلسه‌ برگزار کرده و مصوباتی هم داشتیم و قرار بود اکیپی متشکل از اداره کار، تأمین اجتماعی و آموزش‌وپرورش به این مدارس سرکشی کنند، اما متأسفانه کرونا دست ما را فعلاً بسته است.

شناسه خبر 40722