شناسه خبر:45736
1400/6/21 09:31:17

سپهرغرب، گروه خبر: مدیرکل شیلات لرستان گفت: ایران سالانه برای پرورش ماهی قزل‌آلا به 500 تا 600 میلیون قطعه تخم چشم‌زده نیاز دارد که دست کم 140 میلیون قطعه آن در این استان تولید می‌شود.

کیارش بیرانوند روز شنبه با اعلام این مطلب به رسانه‌ها، افزود: از این میزان 65 درصد آن نیاز لرستان است و مابقی به استان‌های دیگر ارسال می‌شود.

بیرانوند با بیان اینکه هم‌اکنون لرستان جایگاه نخست این تولید را در کشور دارد، تصریح کرد: بعد از آن استان‌های اصفهان و مازندران رتبه‌دار تولید تخم چشم‌زده در کشور هستند.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت تولید هشت میلیون قطعه تخم چشم‌زده در استان وجود دارد، ابراز کرد: طرح قابلیت تعیین جنسیت ماهی و افزایش تعداد ماهیان ماده مولد را دارد و در برخی موارد تا دو میلیون قطعه هم در استان تولید می‌شود.

بیرانوند تصریح کرد: همچنین طرح تکثیر تخم چشم‌زده ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان با همکاری سازمان شیلات ایران، دانشگاه صنعتی اصفهان و شیلات لرستان پارسال در شهرستان ازنا آغاز شده است که با توجه به ظرفیت‌های موجود در استان، با جدیت دنبال می‌شود.

وی با اشاره به تولید سالانه حدود 28 هزار تُن انواع آبزیان در لرستان، ادامه داد: 23 هزار تُن از این میزان، تولید ماهیان سردآبی بوده که منجر به کسب رتبه نخست استان در سطح کشور شده است.

مدیرکل شیلات لرستان گفت: درحال حاضر 580 مزرعه پرورش و تکثیر آبزیان به‌ویژه قزل‌آلای رنگین‌کمان در استان وجود دارد که اجرای طرح تکثیر تخم چشم‌زده با هدف اصلی تولید تک‌جنس تماماً ماده و حذف ماهی نر از ماهیان پرواری اجرا می‌شود.

بیرانوند افزود: این طرح دانش‌بنیان است و ماهی تولیدی حاصل از آن از قابلیت رشد و لاشه برتری برخوردار بوده و در مقابل گل‌ولای رودخانه و بیماری‌ها مقاوم‌تر است.

وی ادامه داد: با اجرای طرح تولید تخم چشم‌زده قزل‌آلای رنگین‌کمان ظرفیت تولید در مزارع سردآبی استان حدود 30 درصد افزایش می‌یابد و میزان پرورش ماهیان سردآبی استان از 23 هزار به 30 هزار تُن خواهد رسید.

شناسه خبر 45736