شناسه خبر:68646
1402/2/14 09:22:40
مدیریت روزانه 300 تن پسماند در مرکز دفن اراک

اپلیکیشن پاکبان توزین فعال شد

سپهرغرب، گروه خبر: رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری اراک با اشاره به مدیریت روزانه 300 تن پسماند در مرکز دفن اراک از طراحی و راه اندازی اپلیکیشن پاکبان توزین در این مرکز خبر داد.

مهدی فدوی، اظهار کرد: این اپلیکیشن با همکاری حوزه فناوری اطلاعات و واحد حقوقی سازمان مدیریت پسماند شهرداری اراک به جهت شفافیت در کار طراحی شده است.
وی توزین دقیق پسماندهای ورودی به مرکز دفن از جمله پسماندهای روستاها، کارخانجات و شهر اراک به شکل اتوماتیک را، وظیفه این اپلیکیشن بیان کرد و گفت: با فعالیت این برنامه، عملا دخالت‌های نیروی انسانی در توزین پسماندها متوقف می‌شود و قطعا اشتباهات انسانی را شاهد نخواهیم بود.
فدوی افزود: به کمک این اپلیکیشن صورت وضعیت افرادی که پسماند را تا مرکز دفن حمل می‌کنند شفاف و دقیق خواهد بود. این برنامه، به صورت اتوماتیک و خوانش پلاک خودروهای حمل پسماند به محض ورود به روی سکو، توزین را انجام می‌دهد.
وی با اشاره به درگیری مجموعه مرکز دفن و سازمان مدیریت پسماند شهرداری اراک با دهیاری‌ها و روستاها در طول 6 سال اخیر، گفت: عموما بین سازمان و دهیاری‌ها درخصوص مسئله پسماند و وزن آن اختلاف وجود دارد و همین امر باعث شده است که مطالبات سازمان به صورت کامل از سوی دهیاری‌ها پرداخت نشود، اما با فعالیت این اپلیکیشن، از این پس تا زمانی که قرارداد مدیریت پسماند از سوی دهیاری‌ها با سازمان مدیریت پسماند شهرداری اراک منعقد نشود، کار توزین و دفن انجام نمی گیرد.
رییس سازمان مدیریت پسماند شهرداری اراک با اشاره به اینکه مرکز دفن پسماند، فقط مختص زباله‌ها و پسماندهای شهر اراک نیست، افزود: این مرکز پسماندهای 240 روستا و 14 شهر و مجتمع‌های بین راهی، مراکز خدماتی و کارخانجات را پوشش داده و مدیریت می‌کند.
وی از ساخت یک سوله 1500 متری در مرکز دفن اراک خبر داد و گفت: این سوله به منظور ایجاد صنایع بازیافتی و تبدیل لاستیک به کف پوش در حال ساخت است که پس از آن در اختیار بخش خصوصی قرار می‌گیرد. در سال گذشته 5 میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شد و امسال نیز برای تکمیل آن 5 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به توسعه زیرساخت‌ها در مرکز دفن افزود: در طول 30 سال اخیر این مرکز زیرساخت‌های لازم را نداشت و امسال موفق شدیم که گاز را با همه مشقت‌ها به مرکز برسانیم و قطعا روند توسعه زیرساخت‌ها با قدرت ادامه خواهد داشت، چراکه مرکز هنوز با نبود آب آشامیدنی روبروست. تا پیش از سال گذشته آب مورد نیاز از طریق تانکر تامین می‌شد و در 1401 یک حلقه چاه حفر شد تا نیاز آبی مجموعه رفع شود.
رییس سازمان مدیریت پسماند شهرداری اراک اضافه کرد: در سال جاری، ایجاد لندفیل بهداشتی و مهندسی برای پسماندهای عادی انجام می‌شود. بیشترین هزینه برای ایجاد یک لندفیل، مربوط به خرید لاینر است که در این راستا با صرف هزینه ای بالغ بر 13 میلیارد تومان این لاینر خریداری شده است و در 6 ماهه نخست امسال این لندفیل با 200 هزار مترمکعب ظرفیت به بهره برداری می‌رسد و برای سه سال امکان دفن پسماند عادی شهر اراک مهیا می‌شود و در کل برای این پروژه 20 میلیارد تومان هزینه خواهد شد.

شناسه خبر 68646