شناسه خبر:70172
1402/3/23 14:06:20

سپهرغرب، گروه فرهنگی: معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی گفت: در کنار صنایع‌دستی، هنر‌های سنتی وجود دارد، بدون توجه به هنر‌های سنتی، صنایع دستی بی‌ریشه خواهد بود.

صنایع دستی بخشی از سنت، فرهنگ، و هویت اصیل ایرانی است. معرفـی صنایع دستی به منزله پشتوانه‌ای هویتی و فرهنگی جامعه اهمیـت زیـادی دارد. صنایع دستی، از مهم‌ترین صنایع هنری است که در فرهنگ و تاریخ ایران ریشه دارد و ایران یکی از کشور‌هایی است که در این خصوص مشهور است. صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی در ایران عرصه‌ای بسیار متنوع دارد و ساختار فرهنگی کشور را نشان می‌دهد.
صنایع‌دستی پیشران تولید ملی و اقتصاد هویت بنیان است که کیفیت زندگی، آداب‌ورسوم، عقاید، ارزش‌ها، هنجار‌ها و بالاخره فرهنگ هر جامعه‌ای در آثار صنایع‌دستی آن جامعه نهفته است؛ که نوآوری، خلاقیت و توسعه دانش‌بنیان در آن میتواند تحول اقتصادی در جامعه ایجاد کند. نوآوری و خلاقیتی که باید در راستا و هم سویی با نیاز و سلیقه مخاطبان و بازار از طریق کاربردی کردن این هنر‌ها و صنایع باشد. حوزه صنایع‌دستی یکی از بهترین حوزه‌ها برای ایجاد اشتغال ارزان و پایدار است. در این حوزه می‌توان با صرف هزینه کم در کوتاه‌مدت ایجاد اشتغال کرد و از بار بیکاری که بر دوش کشور سنگینی می‌کند، کاست.
مریم جلالی گفت: در کنار صنایع‌دستی، هنر‌های سنتی وجود دارد، بدون توجه به هنر‌های سنتی، صنایع دستی بی‌ریشه خواهد بود، این روز‌ها صنایع‌دستی می‌تواند در سبک زندگی نقش‌آفرینی کند.
وی با بیان اینکه محصولات صنایع‌دستی به عنوان صنایع‌زیستی باید در زندگی روزمره باید کاربردی شوند، افزود: ما در زنجیره تأمین در این حوزه مشکل داریم، ولی تلاش می‌کنیم توجه به اقلیم براساس رونق اقتصادی را در نظر بگیریم.
جلالی تصریح کرد: صنایع‌دستی تحریم نیست اگرچه موانع تحریم برای ما مانند ورود به بازار‌های جهانی و خرید و فروش به وجود آورده است؛ پیشتر صنایع دستی در حوزه کسب و کار کنش خردمندانه حساب نمی‌شده است الان دلالی و واسطه‌گری کنش خردمندانه‌تری است تا تولید هنری که 8 ماه زمان می‌برد! در حال حاضر ارزش آفرینی صنایع‌دستی درک نمی‌شود، ولی ما تلاش می‌کنیم که این گونه نباشد. هنرمند خلق هنر انجام می‌دهد و صنعتگر کار صنعتی انجام می‌دهد. تلاش داریم که قطار از ریل خارج شده را به ریل بازگردانیم.
وی افزود: پیشتر صنایع‌دستی از ادبیات توسعه جدا بود و نگاه جدی به آن نشده بود و در رونق اقتصادی این حوزه دیده نشده بود. خوشبختانه فعالیت‌های خوبی انجام شده است رفع پیمان‌سپاری ارزی یکی نمونه از همین فعالیت‌ها است. با توجه به ایجاد وزارت بازرگانی تلاش‌هایی از سوی وزارت میراث‌فرهنگی در حال انجام است که بتوانیم در موضوع تولید و صادرات فرش با سایر دستگاه‌ها از جمله وزارت صمت همکاری‌ها تقویت شود.

شناسه خبر 70172