شناسه خبر:78644
1402/11/1 11:10:33

استاندار کردستان گفت: کردستان نقش مهمی در تامین امنیت غذایی کشور دارد.

اسماعیل زارعی‌کوشا در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان اظهار کرد: از رویکرد اتاق بازرگانی در پیگیری موضوعات و برگزاری منظم جلسات شورای گفت‌وگوی بخش خصوصی تقدیر می‌کنیم.

وی افزود: مشکلات بر اساس برش‌های شهرستانی دنبال می‌شود البته انتظار نداریم تمام مشکلات که در بازه زمانی چندین دهه‌ای ایجاد شده یک شبه حل شود.

استاندار کردستان افزود: نقش استان کردستان در امنیت غذایی و تامین مایحتاج غذایی کشور روز به روز بیشتر می‌شود.

زارعی‌کوشا اضافه کرد: کشور ما در دوران خشکسالی به سر می‌برد و کردستان جز معدود استان‌هایی است که بارش‌های مناسبی داشته‌ و امیدواریم شاهد استمرار این روند و تولید قابل قبول محصولات کشاورزی در سال زارعی باشیم.

وی با بیان اینکه هیچ اصراری در تغییر کاربری اراضی کشاورزی نداریم ضمن اینکه قانون نیز در این زمینه دست ما را باز نگذاشته است، گفت: بالاخره در حوزه صنعت و گردشگری نیاز به تامین زمین داریم و شهرستان‌های ما از جمله مریوان در این خصوص مشکلات جدی دارد و باید با برنامه‌ریزی مناسب اقدامات لازم را انجام دهیم.

استاندار کردستان اضافه کرد: در این حوزه باید نگاه منسجم‌تری داشته باشیم و برای پروژه‌ها و واحدهای کلان صنعتی در قالب طرح جامع تامین اراضی مورد نیاز صورت بگیرد.

زارعی‌کوشا با تاکید براینکه در حوزه آب و امور آب نکاتی که مطرح شد مسائل درستی است، گفت: تخصیص آب برای پروژه‌ای داده شده اما با گذشت 10 سال هیچ اتفاقی در اجرای این پروژه نیفتاده باید در این تخصیص‌ها تجدید نظر صورت بگیرد.

وی افزود: اینکه چه میزان تخصیص آب در مریوان داده شده اما هنوز وارد فاز تولید نشده باید احصا و در کوتاه‌ترین زمان تصمیم‌گیری و تعیین تکلیف شود.

استاندار کردستان بهره‌گیری و استفاده از دریاچه زریوار را ضروری دانست و اذعان کرد: کمترین بهره را از دریاچه زریوار می‌بریم در زمینه احیای این تالاب کارهای خوبی انجام گرفته است؛ اما میزان بهره‌وری از این ظرفیت منحصر فرد تقریبا صفر است.

زارعی‌کوشا تصریح کرد: ضمن رعایت تمام الزامات محیط زیستی باید بسته‌های سرمایه‌گذاری برای تالاب زریبار تدوین شود در این راستا دستگاه‌های متولی و مرتبط باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن بسته‌های سرمایه‌گذاری در مورد زریبار را ارائه کنند.

وی عنوان کرد: مقدمات سرمایه‌گذاری در دریاچه زریوار فراهم است و باید با تدوین بسته‌های مناسب در سال آینده شاهد افتتاح طرح‌های سرمایه گذاری در این تالاب باشیم.

فرماندار مریوان گفت: ساماندهی صنوف آلاینده از نیازهای مریوان است که با وجود اینکه موضوع بزرگی نیست، اما بیش از 20 سال است در پیچ و خم‌های مختلف باقی مانده است.

اسماعیل احمدی اظهار کرد: امیدواریم مجموع این نشست‌ها و گفت‌وگوها راه‌گشا و گره‌گشای رفع مشکلات حوزه اقتصاد و گره‌های موجود در این بخش باشد.

وی تصریح کرد: اگرچه مریوان هم مثل بسیاری از نقاط کشور نیاز به کارهای بزرگ توسعه‌ای دارد اما معتقد هستیم مریوان قبل از هرچیز به گام‌های کوچک نیاز دارد کارهایی کوچکی که مانند سنگ ریزه مانع حرکت ریل توسعه در این شهرستان است.

فرماندار مریوان افزود: اگر این امورات کوچک سامان پیدا کند برنامه‌ها و اهداف بزرگ هم تحقق پیدا می‌کند و توسعه روی خود را به این شهرستان نشان می‌دهد.

احمدی اضافه کرد: ساماندهی صنوف آلاینده از نیازهای مریوان است که با وجود اینکه موضوع بزرگی نیست، اما بیش از 20 سال است در پیچ و قوس‌های مختلف باقی مانده است.

وی اضافه کرد: نبود برخی ادارات و یا کم بودن امکانات آنها در شهرستان با وجود حجم وسیع کار از دیگر چالش‌ها در شهرستان مریوان است.

وی با بیان اینکه در حوزه زیرساخت‌ها علیرغم اینکه اقدامات خوبی انجام شده اما در حوزه راه و ارتباطات مشکلات زیادی داریم، گفت: هنوز در مسیرهای اصلی مریوان با مشکل جدی آنتن‌دهی مواجه هستیم و نبود تصفیه خانه مجهز ما در با مشکل مواجه کرده است.

فرماندار مریوان اضافه کرد: ایجاد سایت پسماند از نیازهای اساسی در مریوان است که باید برای تحقق آن برنامه‌ریزی لازم صورت بگیرد.

احمدی افزود: 24 هزار هکتار اراضی کشاورزی در مریوان وجود دارد که بیش از 18 هزار هکتار آن در چهار ناحیه پایاب سد گاران قرار دارد.

وی تصریح کرد: تسریع در اجرای انتقال سد گاران در تمام نواحی این 18 هزار هکتار اراضی کشاورزی که پیش‌بینی شده داریم.

فرماندار مریوان گفت: امور آب در سال‌های گذشته تخصیص‌ها را به افرادی داده‌اند در حالی این آمار در تخصیص‌ آب این شهرستان آمده اما عملا تولیدی صورت نمی‌گیرد.

نائب رئیس اتاق بازرگانی سنندج گفت: سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی و عدم پرداخت تسهیلات از یک سو مقداری در کنترل تورم تاثیرگذاشت اما از سوی دیگر این تفکر انقباضی روی تولید و تولیدکنندگان تاثیر منفی گذاشت و فشار زیادی به بخش تولید وارد کرد.

سیدکمال حسینی نایب اظهار کرد: سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی و عدم پرداخت تسهیلات از یک سو مقداری در کنترل تورم تاثیر گذاشت اما از سوی دیگر این تفکر انقباضی روی تولید و تولیدکنندگان تاثیر منفی گذاشت و فشار زیادی به بخش تولید وارد کرد.

وی اضافه کرد: این استراتژی و مشکلات گذشته‌ای که همه بر آن واقف هستیم بر دوش فعالین اقتصادی در دولت و هم بخش خصوصی است و با به عنوان نمایندگان بخش خصوصی سعی می‌کنیم در جلسات این چنین فشارها را کمی تعدیل کنیم.

نائب رئیس اتاق بازرگانی سنندج افزود: به عنوان نمایندگان فعالین اقتصادی بخش خصوصی به نوعی سعی داریم صدا و خواسته‌های آنان را به گوش مسئولان برسانیم.

حسینی اضافه کرد: سعی ما این است که با یک گفتمان منطقی مطالبات و درخواست بخش خصوصی را به گوش مسئولان برسانیم.

وی افزود: در راستای بهره‌گیری بهتر از ظرفیت شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خرسندیم که اتاق بازرگانی با همکاری فرمانداران در یک اقدام مبتکرانه و برای نخستین بار در کشور مشکلات این بخش را شهرستان به شهرستان دنبال می‌کند و در قالب دفترچه‌هایی تدوین می‌شود.

حسینی از ایجاد و راه‌اندازی سامانه‌ای با محور احصای مشکلات و راهکارها در حوزه اقتصاد توسط بخش خصوصی در استان کردستان خبر داد و گفت: امیدواریم هرچه زودتر شاهد فعال‌سازی این سامانه که بانک اطلاعاتی از مشکلات، ظرفیت‌ها و برنامه‌های توسعه‌ای در حوزه اقتصاد به تفکیک شهرستان‌هاست باشیم.

وی اضافه کرد: این سامانه به صورت دیجیتال و با دسترسی‌های مشخص اصلاعات دقیق در مورد چالش‌ها و مشکلات بخش اقتصادی را در سطح شهر، شهرستان و استان در دسترس قرار می‌دهد.

 

شناسه خبر 78644