شناسه خبر:37866
1399/12/20 11:17:04

سپهرغرب، گروه اجتماعی: یک پژوهشگر جمعیت گفت: «فرزند طلایی» رویکردی است که کشورهای جهان برای افزایش فرزندآوری در پیش گرفته‌اند؛ این موضوع برخلاف رویکرد نادرستی است که در کشور ما وجود دارد و هنوز از سوی برخی پزشکان به کار گرفته می‌شود!

صالح قاسمی در اشاره به اصطلاح جمعیتی بین‌المللی «Golden Baby» یا «فرزند طلایی» اظهار کرد: برخی از داده‌های پزشکی در دنیا می‌گویند سن ایمن فرزندآوری و بارداری برای خانم‌ها 20 تا 35 سال یا بعضاً 25 تا 35 سال است.

وی ادامه داد: اما در حال حاضر این تعریف در دنیا تغییر پیدا کرده است، استفاده از داده‌های جدید علم پزشکی و به‌کارگیری تخصص‌های خاص در حوزه زنان توانسته است سنین بارداری ایمن را افزایش دهد؛ در این رابطه مطالعه مفصلی در سطح دنیا انجام شده است که مرجع آن سایت «BMG» است.

نویسنده مجموعه کتاب «جنگ جهانی جمعیت» خاطرنشان کرد: «بی‌ام‌جی» هم یک مجله تخصصی است و هم یک پایگاه اینترنتی، پزشکان با آن آشنایی دارند و به عنوان یک رفرنس پزشکی در دنیا مورد استناد قرار می‌گیرد؛ این پایگاه مطالعه‌ای را در طی 15 سال انجام داده است با این عنوان که (بهترین سنین بارداری چه سنینی هستند؟)

قاسمی افزود: نتیجه مطالعه مذکور بدین‌گونه است: قدرت باروری در خانم‌ها از 17 سالگی آغاز می‌شود، در 19 سالگی اوج آمادگی بارداری وجود دارد که بارداری ایمن نیز از همین سن شروع می‌شود و تا 42 و 43 سالگی آمادگی برای بارداری ایمن ادامه پیدا می‌کند.

وی تصریح کرد: بعد از 43 سالگی نیز این آمادگی وجود دارد و هر کس بخواهد زیر 19 سال و بالای 43 سال صاحب فرزند شود، منع نمی‌شود و تنها نیازمند انجام یک سری از مراقبت‌ها است.

این پژوهشگر حوزه جمعیت ادامه داد: بر این اساس، اگر فرزندی از یک مادر زیر 19 سال یا بالای 43 سال به دنیا بیاید، برای آن فرزند ارزش فوق‌العاده‌ای قائل هستند و از آن به عنوان «گلدن بیبی» یاد می‌کنند، یعنی فرزند طلایی؛ چون از مادری به‌دنیا آمده که انتظار آن را نداشته‌ایم.

قاسمی متذکر شد: بنابراین تعبیر «فرزند طلایی» برای این ایجاد شده است تا بانوان زیر 19 سال و بالای 43 سال از فرزندآوری منع نشوند، این در حالی است که متأسفانه در کشور ما رده سنی 25 تا 35 سال به عنوان بارداری ایمن معرفی می‌شود و کسانی که زیر 25 سال یا بالای 35 سال تصمیم به بارداری داشته باشند به عنوان «های ریسک» یا خطر بالا معرفی می‌شوند و استرس بسیار شدیدی به خانم و خانواده او وارد می‌کنند و در اغلب موارد این افراد را از فرزندآوری منصرف می‌کنند!

وی یادآور شد: گلدن بیبی یا «فرزند طلایی» رویکردی است که کشورهای جهان برای افزایش فرزندآوری در پیش گرفته‌اند؛ این موضوع برخلاف رویکرد نادرستی است که در کشور ما وجود دارد و هنوز از سوی برخی پزشکان به کار گرفته می‌شود، امیدواریم این خطا هرچه زودتر اصلاح شود.

شناسه خبر 37866