شناسه خبر:40669
1400/2/26 09:56:07

سپهرغرب، گروه خبر: مدیر روابط عمومی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیرداری کردستان گفت: مردم با رعایت توصیه‌های زیست‌محیطی نسبت به حفاظت از عرصه‌های طبیعی اهتمام بیشتری داشته باشند چراکه آتش‌سوزی به عنوان تهدید جدی در کمین مراتع و جنگل‌ها است.

پیمان فتاحی اظهار کرد: با توجه به در پیش بودن گرما و خشکی هوا، رویش گسترده پوشش گیاهی و حجم قابل توجه علفی و خشک آن در عرصه‌های منابع طبیعی رعایت موارد ایمنی در راستای پیشگیری از آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع از سوی همگان ضروری است.

وی با توصیه به مردم برای پرهیز از روشن کردن آتش در جنگل‌ها و مراتع اضافه کرد: پیشگیری و مدیریت اطفای حریق در عرصه‌های ملی و طبیعی نیازمند مشارکت فعال همه مردم با هدف حفاظت از این سرمایه‌های ملی است.

مدیر روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیرداری کردستان افزود: پیشگیری و مدیریت اطفای حریق در عرصه‌های منابع طبیعی نیاز به مشارکت همگانی دارد و مردم با مشاهده کمترین دود یا آتش‌سوزی بلافاصله با مأموران یگان حفاظت منابع طبیعی از طریق شماره تلفن رایگان 1504 تماس بگیرند و با رعایت نکات ایمنی در خاموش کردن آتش مشارکت کنند.

فتاحی تأکید کرد: مردم توجه نمایند از آن‌جایی که بعدازظهرها وزش باد شدت یافته در این زمان به هیچ عنوان آتش روشن نکنند و در صورتی که مجبور به روشن کردن آتش هستند حتماً با رعایت فاصله از درختان اطراف محل، آتش را از گیاهان علوفه‌ای خشک شده دور کرده و با اطمینان از خاموش شدن آتش، محل را ترک کنند.

وی یادآور شد: شهرداری‌ها و دهیاران از آتش زدن زباله‌ها خودداری کرده و در صورت اقدام به این کار با رعایت اقدامات ایمنی، پوشش گیاهی اطراف سایت زباله را به عرض 10 متر از علوفه و گیاهان خشک پاک کنند.

مدیر روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیرداری کردستان ضمن یادآوری این نکته طبق بررسی‌های به‌عمل آمده غالب حریق‌های حادث شده در جنگل‌ها و مراتع استان در خارج از ساعات کاری اداری و روزهای پایانی هفته و ایام تعطیلات اتفاق می‌افتد، گفت: دامداران، کشاورزان، گردشگران و تمام کسانی که در محیط‌های طبیعی برای تفریح حضور دارند از روشن کردن آتش در طبیعت به‌خصوص مناطق حساس جنگلی و مرتعی جدا خودداری کنند.

فتاحی با اشاره به اقدام اشتباه برخی از کشاورزان در آتش زدن بقایای گیاهان در مزارع تأکید کرد: آتش زدن درختان جنگلی، بوته‌ها، بقایای گیاهی در مزارع و باغات برابر قانون جرم محسوب می‌شود و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.

از مساحت دو میلیون و 937 هزار هکتاری استان کردستان، بیش از 60 درصد آن شامل یک میلیون و 587 هزار هکتار آن را مراتع و جنگل تشکیل می‌دهد؛ در مجموع 67 هزار خانوار روستایی استان بهره‌بردار بخش مراتع هستند و بهره‌برداران کردستانی 6.5 درصد علوفه کشور را تولید می‌کنند.

شناسه خبر 40669