شناسه خبر:71903
1402/5/4 11:51:27

سپهرغرب گروه خبر:دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان همدان از برگزاری 24 عنوان برنامه طی هفته احیای امر به معروف و نهی از منکر در همدان خبر داد.

میثم صابریون ظهر روز گذشته در نشست خبری به‌مناسبت هفته احیای امر به معروف و نهی از منکر اظهار کرد: نزدیک به 70 آیه از کلام‌الله مجید و روایات‌ متعددی از بیانات اهل بیت (ع) درخصوص دو رکن امر به معروف و نهی از منکر وجود دارد که نشان از اهمیت این فرضیه الهی است.

وی با تأکید بر اینکه قیام امام حسین (ع) اصلاح امور بود و توجه به دو رکن امر به معروف و نهی از منکر، گفت: ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیز بنا بر اصل هشتم قانون اساسی و تصریح ماده 16، نام‌گذاری شده و وظایفی را برعهده دارد.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان همدان با بیان اینکه ستاد امر به معروف وظایف نظارتی دارد و وظایف ذاتی آن در حوزه تعیین شاخص‌ها و ابلاغ و نظارت بر اجرای شاخص‌ها است، افزود: دولت و رئیس‌جمهور، اهتمام ویژه‌ای در توجه به اجرای موضوعات و مسائل ستاد امر به معروف دارند و در این حوزه کار به استانداران ابلاغ و مقرر شده ستاد وظایف قانونی خود را دنبال کند.

وی به تشکیل گروه‌های احیاگر و مطالبه‌گر در عرصه تخصصی ستاد امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد و گفت: ستاد 18 عرصه تخصصی در موضوعات مختلف دارد که به تمام افرادی که دارای ظرفیت بوده و مجموعه‌هایی دارند، اعلام کردیم پای کار بیایند و در حوزه تخصصی مطالباتی را از دستگاه‌ها داشته باشند.

صابریون با اشاره به سه وظیفه تسهیل‌گری، پشتیبانی و حمایت از آمران به معروف و نهی از منکر از سوی ستاد انجام می‌شود، در ادامه از برنامه‌های این هفته سخن گفت و افزود: با توجه به تقارن این هفته با دهه نخست محرم، 24 عنوان برنامه ستاد در سه راهبرد متناسب با این ایام تعریف شده است.

وی با اشاره به اینکه توسعه و تعمیق فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر و تقویت ارتباط برون‌سازمانی در ذیل برنامه‌ها مورد توجه است، گفت: کرسی‌های آزاداندیشی در حوزه امر به معروف و نهی از منکر در قالب تفاهم‌نامه با دانشگاه‌ها از ابتدای مهرماه برگزار خواهد شد.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان همدان عنوان کرد: با سازمان تبلیغات اسلامی نیز تفاهم‌نامه‌ای در حوزه مبلغین و طرح تبلیغی و ترویجی«چهل مسجد، چهل منبر» با رویکرد ترویج و نهادینه‌سازی فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر داشته‌ایم.

وی با اشاره به گفتمان‌سازی در حوزه امر به معروف و نهی از منکر در سطح استان، گفت: در این هفته تجلیل از سه جانباز و یک خانواده شهید امر به معروف و نهی از منکر در محل نماز جمعه برگزار شد.

صابریون از برگزاری همایش دبیران شورای امر به معروف و نهی از منکر با هدف تبیین و جایگاه‌های آن‌ها در هفته آتی خبر داد و افزود: در این جلسه از دستگاه‌های برتر در حوزه فریضه امر به معروف و نهی از منکر تجلیل خواهد شد.

وی با اشاره به اعزام منادیان امر به معروف و نهی از منکر به مصلی‌های نماز جمعه در این هفته، گفت: یکی از برنامه‌های ترویجی ستاد، برگزاری همایش و تجلیل از دغدغه‌مندان عرصه امر به معروف و نهی از منکر خواهد بود.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان همدان درخصوص اولویت ستاد امر به معروف و نهی از منکر در استان بیان کرد: از سال 1397 ستاد به حوزه‌های اجتماعی ورود جدی داشته و به حلقه‌های میانی در این مجموعه به‌عنوان گروه‌های احیاگر و مطالبه‌گر توجه کرده است.

وی با بیان اینکه اولویت در حوزه مطالبه‌گری در عرصه‌های 18 گانه تخصصی است، اضافه کرد: درحال حاضر اولویت ستاد در استان در حوزه امر به معروف و نهی از منکر مسئولان، بسترسازی موضوع، پشتیبانی و حمایت‌ از گروه‌ها خواهد بود.

صابریون با بیان اینکه سال گذشته 10 نفر از مدیران استان به ستاد دعوت شدند و در حوزه مسائل، مشکلات و موانع موجود پیش روی مردم صحبت شد، گفت: موضوع در قالب پرونده‌ای با یک گزارش مشخص و پیگیری دستگاه مربوطه و درنهایت گزارش نهایی به ریاست ستاد پیش رفت.

وی با بیان اینکه سال گذشته بعد از صحبت‌های امام‌جمعه همدان که فرمودند «چه کسی مسبب مشکلات مردم است؟ او باید عذرخواهی کند» برنامه مطالبه‌گری از مسئولان استان در دستور کارگروه‌ها قرار گرفت، افزود: ستاد بسترساز بود و محیطی فراهم شد که مطالبه‌گری صورت گیرد و مسئولان توضیحات خود را ارائه دهند.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان همدان با تأکید بر اینکه در کوران اغتشاشات سال گذشته یک الگو و مدل موفق مطالبه‌گری را در مسجد و حوزه علمیه با حضور گروه‌های مطالبه‌گر و مسئولان برگزار کردیم، اذعان کرد: مهم‌ترین کار این جلسه پاسخگویی مسئولان بود که دو مدیرکل نیز در آن جلسه از مردم عذرخواهی کردند.

وی یادآور شد: در حوزه بحران آب همدان ستاد با توجه به کارگروه تخصصی آب و خاک، بیش از 40 ساعت کار کارشناسی روی ترک فعل‌های موضوع آب داشت و 10 صفحه گزارش ترک فعل مدیران سابق را در این حوزه به هیئت دولت ارسال کرد.

صابریون با بیان اینکه در حوزه حجاب و عفاف نقش ستاد نظارتی است و قرار نیست به‌عنوان مجری عمل کند بلکه در کنار حاکمیت قرار می‌گیرد و وظایف خود نظیر آموزش، پژوهش و نظارت را انجام می‌دهد، گفت: در حوزه عفاف و حجاب سال گذشته قرارگاهی در مرکز استان راه‌اندازی شده و کار در این بخش پیش می‌رود.

وی با بیان اینکه سال گذشته تفاهم‌نامه‌ای با آموزش‌وپرورش در حوزه آموزش منعقد و قرار بر این شد که 34 هزار نفر آموزش‌های لازم را ببینند، افزود: همه در برابر قانون مسئول هستیم و در حوزه فرهنگ‌سازی حقوق حقه مردم و بسترسازی از سوی دستگاه‌ها نیز ستاد مطالبه‌گری خواهد داشت.

سرپرست معاونت فرهنگی ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان همدان نیز به مردمی‌سازی امر به معروف و نهی از منکر و توجه به آموزش پرداخت و اظهار کرد: سال گذشته آموزش‌ها به‌صورت مجازی بود و در سه دوره و هرکدام در 18 جلسه برگزار شد.

حجت‌الاسلام جعفری با اشاره به اینکه سال گذشته یک‌هزار و 700 نفر در آموزش مجازی شرکت کردند، گفت: امسال با احصای خلأهای موجود، آموزش‌های حضوری مورد توجه قرار گرفته و در این زمینه اقداماتی صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه با همکاری ادارات مختلف آموزش‌هایی به کارکنان ارائه شده و درخواست‌هایی هم از سوی برخی سازمان‌ها وجود داشته که آموزش‌هایی برای کارکنان آن‌ها هم ارائه شود، افزود: آموزش‌هایی را برای نیروی انتظامی برگزار کردیم که تاکنون در هشت کلانتری و یگان 110 برای کارکنان مباحث حقوقی امر به معروف بیان شده است.

سرپرست معاونت فرهنگی ستاد امر به معروف و نهی از منکر همدان با تأکید بر آموزش مهارت‌های ارتباطی برای امر به معروف و نهی از منکر، خاطرنشان کرد: شروطی برای امر به معروف وجود دارد و صرف ظن و گمان نمی‌توان کسی را امر به معروف و نهی از منکر کرد.

سرپرست معاونت اجتماعی ستاد نیز از سامان‌دهی 194 تشکل در حوزه امر به معروف و نهی از منکر خبر داد و اظهار کرد: درحال حاضر نزدیک به 90 درصد از این تشکل‌ها مجوز فعالیت گرفته‌اند.

فرخی با اشاره به اینکه طبق اولویت‌ها با همکاری بسیج شورای امر به معروف مساجد و محلات را راه‌اندازی می‌کنیم، گفت: طبق هماهنگی با 49 اتحادیه هر اتحادیه موظف است شورای امر به معروف مجموعه خود را راه‌اندازی کند.

وی با بیان اینکه سال گذشته تمام مدیران استان حکم رئیس شورای امر به معروف دستگاه خود را از امام‌جمعه همدان گرفتند و درحال حاضر 122 شورای امر به معروف دستگاه‌های حاکمیتی تشکیل شده، عنوان کرد: در شورای امر به معروف هر دستگاهی بنا به دعوت آن‌ها حضور می‌یابیم تا نکاتی عنوان شود.

 

شناسه خبر 71903