شناسه خبر:77450
1402/10/3 12:20:04

مدیرکل تعاون روستایی ایلام با بیان اینکه آخر دی‌ماه آخرین فرصت ثبت‌نام و مشارکت کشاورزان در طرح کشت قراردادی است، گفت: تنها پنج درصد معادل حدود 10 هزار هکتار با گذشت حدود یک سوم از زمان اجرای طرح (آبان و آذرماه) کشت قراردادی در این استان انجام شده است.

حمیدرضا شکری روز شنبه اظهار کرد: از کشت قراردادی سال جاری با هفت میلیون و 537 هزار هکتار در کل کشور، سهم استان ایلام 2.7 درصد معادل 205 هزار هکتار است که از این مقدار تاکنون پنج درصد محقق شده است.

وی افزود: استان ایلام در سال زراعی جاری (1403 - 1402) میزان 147 هزار هکتار گندم آبی و دیم، 52 هزار هکتار جو و حدود 6 هزار هکتار دانه‌های روغنی و در مجموع 205 هزار هکتار کشت قراردادی ابلاغی مصوب در دستور کار دارد.

مدیرکل تعاون روستایی استان ایلام از کشاورزان خواست که از فرصت اندک باقیمانده برای ثبت نام و مشارکت در کشت قراردادی استفاده کنند.

شکری یادآور شد: باید با ساماندهی و استفاده از ظرفیت همه اتحادیه‌های تعاونی روستایی و تولید در قالب کارگروه‌های شهرستانی و مراکز خرید تعاون روستایی، کشاورزان از فرایند چگونگی مشارکت در کشت قراردادی و مزایای آن آگاه شوند و نسبت به ثبت کشت محصولات گندم آبی و دیم و دانه‌های روغنی پاییزه در قالب کشت قراردادی با تعاون روستایی هرچه زودتر اقدام کنند.

وی در خصوص مزایای این طرح توضیح داد: 20 درصد هزینه‌های بیمه کشت قراردادی به‌صورت رایگان و مابقی آن نیز دولت به‌صورت وام به کشاورزان پرداخت می‌کند.

وی ادامه داد: به ازای هر تن محصول تولیدی واگذار شده به مراکز خرید تعاون روستایی، مبلغ یک میلیون و 500 هزار ریال کرایه حمل به کشاورز به‌صورت تشویقی پرداخت می‌شود.

وی اضافه کرد: به ازای هر هکتار کشت قراردادی، یک کیسه کود به‌عنوان تشویقی از طریق تعاون روستایی و با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان در اختیار کشاورزان طرف قرارداد قرار می‌گیرد.

به گفته مدیرکل تعاون روستایی استان ایلام به علت عدم اطلاع‌رسانی فراگیر و همگانی، روند استقبال و ثبت‌نام کشت قراردادی در بین کشاورزان کند است که باید مشارکت کشاورزان با اطلاع‌رسانی به آن‌ها شتاب بیشتری بگیرد.

شکری یادآور شد: برای اطلاع‌رسانی به جامعه کشاورزان استان جهت مشارکت در طرح کشت قراردادی، اقداماتی نظیر نصب بنر و برگزاری جلسات در شهرستان‌ها انجام شده اما باید در فرصت اندک باقیمانده با اطلاع‌رسانی از سوی رسانه‌های جمعی و شبکه‌های اجتماعی، کشاورزان برای مشارکت در این طرح آگاه شوند.

وی افزود: مسئولان، تشکل‌های کشاورزی، ادارات جهاد و مراکز خدمات کشاورزی، شوراها و دهیاران روستاها در فرصت باقیمانده با همگرایی و اطلاع‌رسانی به کشاورزان استان نسبت به ترغیب آن‌ها برای مشارکت در کشت قراردادی هم‌افزایی داشته باشند.

وی ادامه داد: تعاون روستایی و تشکل‌های تحت پوشش آن، دارای بیش از 50 سیلو و انبار تحویل و خرید کشت قراردادی با ظرفیت بیش از 150 هزار تن در استان بوده که حتی دورترین نقاط استان را پوشش می‌دهد و در پایان کشت قراردادی آماده خرید محصولات از کشاورزان به نحو مطلوب است.

در کشاورزی قراردادی یک شرکت تولیدی و فرآوری محصولات کشاورزی با عقد قرارداد با کشاورزان و تولیدکنندگان، محصولات آنها را به صورت تضمینی توافقی و یا با فرمول قیمتی مشخص خریداری می‌کند.

همزمان با خرید محصولات کشاورزان، خدمات فنی آموزشی مشاورهای در کلیه مراحل کاشت، داشت و برداشت با هدف ارتقای عملکرد کمی و کیفی محصول به کشاورزان تحت قرارداد ارائه می‌شود.

استان ایلام دارای 340 هزار هکتار اراضی کشاورزی است.

سال زراعی و آبی از اول مهر هر سال تا پایان شهریور سال بعد محاسبه می‌شود.

 

شناسه خبر 77450