گروه رسانه ای سپهر

آخرین اخبار:
شناسه خبر:102953
نماینده ولی‌ فقیه در استان در جلسه شورای فرهنگ عمومی:

مصوبات فرهنگی همدان نباید بی‌سرانجام بماند

ثبت «روایت جنگ رمضان»، تأکید ویژه استاندار
مصوبات فرهنگی همدان نباید بی‌سرانجام بماند

نماینده ولی‌ فقیه در استان همدان با انتقاد از بی‌سرانجام ماندن برخی مصوبات فرهنگی، خواستار حرکت دستگاه‌ها بر مدار سند فرهنگی استان و ارزیابی دقیق خروجی جلسات شد و گفت: دستگاه‌های مسئول باید برای سامان‌دهی فوری آرامگاه حضرت حیقوق نبی (ع) در تویسرکان، همکاری کنند.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین حبیب‌الله شعبانی‌موثقی روز شنبه در جلسه شورای توسعه فعالیت‌های قرآنی و شورای فرهنگ عمومی که در سالن شهدای گمنام استانداری همدان و با حضو حمید ملانوری‌شمسی استاندار همدان، حمیدرضا حاجی‌بابایی نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی، محمدمهدی مفتح نماینده مردم تویسرکان در مجلس، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار و جمعی از مدیران کل دستگاه‌های اجرایی استان و شهرستان تویسرکان برگزار شد، با اشاره به ضرورت پیگیری مصوبات فرهنگی استان، اظهار کرد: در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت، در سند فرهنگی استان اولویت‌ها، برنامه‌ها، مصوبات و مجریان مشخص شده‌اند و اگر شورای فرهنگ عمومی براساس همین سند فرهنگی حرکت کند، بسیاری از امور از حالت کلی‌گویی خارج شده و قابل رصد، ارزیابی و پیگیری خواهند بود.
وی افزود: در چنین جلساتی باید بررسی شود مصوباتی که پیش‌تر در حوزه فرهنگی و به‌ویژه فرهنگ ایثار و شهادت داشته‌ایم، به کجا رسیده و چه میزان از آن‌ها اجرایی شده است.
نماینده ولی‌ فقیه در استان همدان بیان کرد: وقتی برای یک موضوع، سند، برنامه، مصوبه و مجری مشخص وجود دارد، باید امکان ردیابی و ارزیابی آن نیز فراهم باشد.
وی ادامه داد: یکی از آسیب‌ها این است که در جلسات مختلف، مباحث مهمی مطرح و مصوب می‌شود، اما پس از گذشت زمان، مشخص نیست آن مصوبات تا چه مرحله‌ای پیش رفته و چه خروجی ملموسی داشته‌اند.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین شعبانی‌موثقی تصریح کرد: اگر روند فعالیت‌های فرهنگی بر مبنای سند و مصوبات مشخص دنبال شود، هم مسئولیت دستگاه‌ها روشن‌تر خواهد بود و هم امکان مطالبه‌گری و ارزیابی عملکرد فراهم می‌شود.
وی در ادامه با اشاره به موضوع آرامگاه حضرت حیقوق نبی (ع) در تویسرکان، گفت: درباره این مجموعه، دو دستگاه اصلی یعنی میراث فرهنگی و اوقاف باید همکاری جدی داشته باشند، زیرا بخشی از موضوع به جنبه میراثی و بخشی دیگر به امور وقفی و مذهبی مربوط است.
نماینده ولی‌ فقیه در استان همدان افزود: اصل موضوع، نیازمند طرح جامع است و باید طراحی دقیقی برای توسعه این مجموعه انجام شود؛ اما تجربه نشان داده است که اگر همه کارها به تهیه و اجرای یک طرح جامع گسترده موکول شود، ممکن است چندسال بگذرد و بازهم کار عملی خاصی انجام نشود.
وی اظهار کرد: امروز شرایط اعتباری و اجرایی به‌گونه‌ای نیست که بتوان یک طرح بسیار وسیع را در کوتاه‌مدت اجرا کرد؛ بنابراین نباید منتظر اجرای کامل طرح جامع ماند و اقدامات ضروری و فوری را به تأخیر انداخت.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین شعبانی‌موثقی خاطرنشان کرد: در سال‌های گذشته نیز درباره آرامگاه حضرت حیقوق نبی (ع) جلسه برگزار و مطالبی مطرح شده است، اما پس از چندسال همچنان شاهد اقدام محسوس و عملی قابل توجهی نیستیم. نباید دوباره چندسال بعد همین مسائل را تکرار کنیم، بی‌آنکه خروجی مشخصی حاصل شده باشد.
نماینده ولی‌ فقیه در استان همدان با تأکید بر ضرورت تعیین مصوبات عملی در همین جلسه، گفت: باید در این نشست به خروجی روشن برسیم؛ نخستین و کمترین کاری که باید مصوب شود، حفظ احترام این مکان مذهبی است.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین شعبانی‌موثقی بیان کرد: حفظ شأن اماکن مذهبی فقط مربوط به یک مجموعه خاص نیست؛ اساساً فضاهای عمومی ما نیز باید ازنظر رعایت شئونات اجتماعی، اخلاقی و خانوادگی، سالم و امن باشند.
* صیانت از شأن خانواده‌ها در اماکن عمومی یک مطالبه جدی است
وی با اشاره به ضرورت سالم‌سازی فضاهای عمومی، اظهار کرد: یکی از مطالبات جدی خانواده‌ها این است که وقتی برای زیارت، استراحت یا حضور در یک فضای عمومی مراجعه می‌کنند، شأن آنان حفظ شود و با رفتارها یا ناهنجاری‌هایی مواجه نشوند که با فرهنگ خانواده ایرانی و حرمت اماکن مذهبی سازگار نیست.
نماینده ولی‌ فقیه در استان همدان ادامه داد: در این زمینه دستگاه‌هایی مانند دادستانی، نیروی انتظامی، شهرداری‌ها و سایر نهادهای مرتبط باید نسبت به صیانت از آرامش، امنیت اخلاقی و شأن فضاهای عمومی، اقدامات لازم را انجام دهند.
* لزوم همکاری میراث فرهنگی، اوقاف و شهرداری در سامان‌دهی آرامگاه حیقوق (ع)
وی در ادامه با اشاره به برخی موانع اجرایی در سامان‌دهی آرامگاه حضرت حیقوق نبی (ع)، گفت: یکی از مشکلات این است که میراث فرهنگی به‌دلیل جنبه میراثی مجموعه، نسبت به هرگونه ساخت‌وساز حساسیت دارد و باید مجوزهای لازم را صادر کند.
نماینده ولی‌ فقیه در استان همدان افزود: حداقل کاری که می‌توان انجام داد، حصارکشی مناسب محدوده آرامگاه، تعیین ورودی مشخص و استقرار خادم در محل است تا از ورود و خروج‌های بی‌ضابطه، جلوگیری شود.
وی با اشاره به نمونه‌هایی مانند آرامگاه بوعلی‌ سینا در همدان، بیان کرد: در بسیاری از اماکن مهم، حریم، ورودی و نظم مشخصی وجود دارد و هر فردی به هر شکل امکان ورود به حریم اصلی را ندارد؛ آرامگاه حضرت حیقوق نبی (ع) نیز باید از چنین نظم و حرمتی برخوردار باشد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین شعبانی‌موثقی با تأکید بر لزوم همکاری میراث فرهنگی، اوقاف و شهرداری در سامان‌دهی آرامگاه حیقوق (ع)، تصریح کرد: اوقاف باید برای این مجموعه خادم تعیین کند.
نماینده ولی‌ فقیه در استان همدان با تأکید بر ضرورت معرفی بهتر آرامگاه حضرت حیقوق نبی (ع)، اظهار کرد: یکی از اقدامات قابل انجام در کوتاه‌مدت، نصب تابلوهای معرفی این آرامگاه در مسیرهای ورودی شهرستان و استان است. صداوسیما نیز می‌تواند در معرفی این آرامگاه، نقش مؤثری ایفا کند.
وی در ادامه با اشاره به پیشنهادهای مطرح‌شده درباره نصب تندیس حضرت حیقوق نبی (ع)، ابراز کرد: درباره تندیس باید با دقت بیشتری تصمیم‌گیری شود و به نظر می‌رسد اکنون برای تصمیم نهایی درباره آن، زود است.
* ضرورت فرهنگ‌سازی برای وقف قرآنی در همدان
نماینده ولی فقیه در استان همدان در بخش دیگری از سخنان خود با قدردانی از فعالان قرآنی حاضر در جلسه، بر ضرورت تقویت حمایت‌ها از فعالیت‌های قرآنی در استان تأکید کرد.
وی با اشاره به کمبود موقوفات اختصاص‌یافته به حوزه قرآن، اظهار کرد: یکی از ضعف‌های جدی ما این است که از فعالیت‌های قرآنی آن‌چنان که باید، حمایت نمی‌شود.
نماینده ولی فقیه در استان همدان افزود: بسیاری از افراد برای انجام کار خیر به اوقاف مراجعه می‌کنند و لازم است این ظرفیت به سمت حمایت از قرآن و فعالیت‌های قرآنی هدایت شود؛ واقعیت این است که ما در حوزه فعالیت‌های قرآنی با کمبودهای جدی مواجه هستیم و استان همدان در این بخش نیازمند توجه ویژه است.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین شعبانی‌موثقی با تأکید بر نقش رسانه‌ها در ترویج فرهنگ وقف قرآنی، گفت: این مهم باید در فضای رسانه‌ای استان تبلیغ و فرهنگ‌سازی شود.
وی همچنین درباره ضرورت تعیین تکلیف دبیرخانه شورای قرآنی استان تصریح کرد: موضوع استقرار شخصی در دبیرخانه باید هرچه سریع‌تر مشخص شود.
نماینده ولی فقیه در استان همدان با اشاره به ضرورت فعال شدن دبیرخانه شورا در تالار قرآن، خاطرنشان کرد: فعال شدن دبیرخانه در تالار قرآن، اولویت نخست است.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین شعبانی‌موثقی در پایان سخنانش با تأکید بر رعایت ضوابط قانونی در این زمینه، گفت: اگر در مسیر مأمور به خدمت شدن افراد، منع قانونی وجود دارد، باید اعلام شود؛ اما اصل موضوع این است که دبیرخانه شورا نباید بلاتکلیف بماند و لازم است با همکاری دستگاه‌های مربوط، راهکار قانونی و اجرایی آن مشخص شود.
* لزوم ثبت و نشر صحیح ارزش‌های دفاع مقدس
استاندار همدان نیز با اشاره به اقدامات ارزشمند صورت‌گرفته در حوزه حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، به‌ویژه وقایع مرتبط با جنگ 12 روزه و جنگ رمضان، بر ضرورت همکاری همه‌جانبه دستگاه‌های اجرایی و فعالان فرهنگی در ثبت و ضبط اسناد، تجربیات و مسائل مدیریتی این دوران پُرافتخار، تأکید کرد.
حمید ملانوری‌شمسی از تمامی دستگاه‌های اجرایی، فعالان فرهنگی و شهروندان خواست تا درصورت داشتن اسناد، مدارک، گفته‌ها یا مشاهدات مربوط به دوران دفاع مقدس، با مرکز ثبت و نشر آثار دفاع مقدس استان همکاری کنند.
وی با بیان اینکه امروز وظیفه ما این است که در رابطه با اتفاقاتی که افتاده روایتگری درست انجام دهیم، هشدار داد: اگر امروز روایت‌های درست از اتفاقات و رویدادهای اخیر ثبت نشود، در آینده کسانی پیدا خواهند شد که روایت‌های غلط را مطرح می‌کنند و خدای‌نکرده ایثارگری‌ها، مقاومت‌ها، دفاع جانانه و پیروزی‌های بزرگ ملت ایران، اقدامات نیروهای مسلح، اقدامات مدیریتی و حضور مبارزان و مجاهدانه مردم در کف خیابان‌ها و میادین، ثبت و ضبط نمی‌شود.
* توسعه فعالیت‌های قرآنی با محوریت مساجد
استاندار همدان در بخش دیگری از سخنان خود به حوزه فعالیت‌های قرآنی اشاره کرد و بر اجرای برنامه‌ها مبتنی بر سند جامع توسعه قرآنی استان که پیش از این به تصویب شورای فرهنگ عمومی و شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان رسیده است، تأکید کرد.
وی از دستگاه‌های اجرایی خواست تا با هماهنگی مؤسسات و مراکز قرآنی استان، برنامه‌های خود را در این زمینه ارائه دهند و اعلام کرد: حتماً برنامه‌هایی که زمینه‌ساز توسعه فعالیت‌های قرآنی باشد و از این بخش حمایت کند، مورد حمایت خودمان قرار خواهیم داد.
* نقش محوری مساجد در تعالی فرهنگی جامعه
ملانوری‌شمسی در پایان سخنانش بر محوریت و مرکزیت مساجد در سطح استان تأکید و ابراز امیدواری کرد که چراغ مساجد پُرفروغ‌تر نگه داشته شود و کارکردهای مسجد به معنای واقعی به خودش بازگردد.
امام‌جمعه شهرستان تویسرکان نیز در این جلسه با اشاره به ظرفیت کم‌نظیر آرامگاه حضرت حیقوق نبی (ع) در تویسرکان، گفت: این پیامبر الهی از مهم‌ترین ظرفیت‌های دینی، فرهنگی و گردشگری استان همدان و کشور است، اما تاکنون آن‌گونه که شایسته جایگاه ایشان بوده، مورد توجه قرار نگرفته است.
حجت‌الاسلام سیدروح‌الله زمانی‌موسوی با بیان اینکه آرامگاه حضرت حیقوق نبی (ع) نیازمند سامان‌دهی جدی است، افزود: در سال‌های گذشته اقدامات محدودی ازجمله درخت‌کاری و ایجاد فضای سبز در اطراف این مکان انجام شده، اما ازنظر عمرانی، فرهنگی و حفاظتی، همچنان کمبودهای جدی وجود دارد.
امام‌جمعه تویسرکان با انتقاد از برخی آسیب‌های اجتماعی در اطراف این مکان مقدس، اظهار کرد: وقوع برخی رفتارها و فعالیت‌های نامتناسب در حریم این آرامگاه، موجب گلایه مردم شده و در شأن این پیامبر الهی نیست.
حجت‌الاسلام زمانی‌موسوی خواستار اجرای اقدامات فوری ازجمله حصارکشی موقت حریم آرامگاه، استقرار کیوسک نظامی با توجه به سابقه سرقت، استقرار خادم تمام‌وقت، تأمین حداقل حفاظت و مرمت بنای آرامگاه شد و گفت: طرح جامع توسعه این مجموعه باید یا فازبندی و یا سبک‌سازی شود تا امکان اجرای آن در کوتاه‌مدت و بلندمدت، فراهم باشد.
* معرفی ملی و استانی حضرت حیقوق نبی (ع)
وی با تأکید بر ضرورت معرفی این ظرفیت مذهبی در سطح استان و کشور، افزود: بسیاری از مردم حتی از وجود آرامگاه این پیامبر الهی در تویسرکان اطلاع ندارند؛ بنابراین نصب تابلوها و بیلبوردهای معرفی در ورودی‌های استان و مسیرهای پُرتردد، ازجمله مسیر زائران اربعین، می‌تواند نقش مهمی در شناساندن این ظرفیت داشته باشد.
امام‌جمعه تویسرکان همچنین پیشنهاد داد تمبری برای این پیامبر (ع) طراحی شود و روزی به‌نام حضرت حیقوق نبی (ع) در تقویم فرهنگی شهرستان و در ادامه در تقویم ملی ثبت شود؛ همچنین معبری در همدان و تویسرکان به‌نام این پیامبر الهی نام‌گذاری شوند.
حجت‌الاسلام زمانی‌موسوی در پایان بر ضرورت تشکیل و فعال‌سازی هیئت امنای آرامگاه، توجه به مرمت سازه تاریخی، توسعه گردشگری مذهبی و استفاده از ظرفیت حضرت حیقوق نبی (ع) به‌عنوان محور فرهنگی و معنوی شهرستان تویسرکان، تأکید کرد.
گفتنی است؛ در این جلسه مقرر شد برای توسعه فعالیت‌های قرآنی جلساتی به‌صورت جداگانه و با مدت زمان بیشتر، برنامه‌ریزی شود، چراکه موضوعات مختلف موجب شد تا در این جلسه زمان اندکی به این مهم پرداخته شود؛ همچنین در پایان این جلسه از پوستر اجلاس سراسری نماز رونمایی شد.

ارسال نظر

سوال: رنگ آسمان؟ Abi

*شرایط و مقررات*
کلمه امنیتی را بصورت حروف فارسی وارد نمایید
بعنوان مثال : پایتخت ارمنستان ؟ ایروان
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار