روز سهشنبه با حضور امیر سیاری؛
همدان به احترام شهید نوژه و شهدای نیروی هوایی و دریایی تمام قد میایستد
سپهرغرب، گروه سیاسی - فاطمه صنیعیوحید: نخستین یادواره 113 شهید نیروی هوایی و 14 شهید نیروی دریایی ارتش با سخنرانی معاون هماهنگ کننده ارتش در همدان برگزار میشود.

سپهرغرب، گروه - فاطمه صنیعی وحید : ارشد نظامی ارتش جمهوری اسلامی ایران در استان همدان بیان کرد: با تلاش صورتگرفته در نیروهای مسلح و ظرفیتهای علمی با توجه به تجربههایی که از دوران دفاع مقدس داریم، در ساخت انواع تسلیحات بومی، نقطهزن و استراتژیک به خودکفایی رسیدهایم؛ بهطوری که ایران عزیزمان در حوزه سلاح و تسلیحات به صادرکننده تبدیل شده و بسیاری از این تسلیحات با توجه به شرایط قراردادها، به سایر کشورها صادر میشود.
امیر سرتیپ دوم خلبان «پرویز مرادبکی» در نشست خبری که بهمناسبت برگزاری یادواره چهلوچهارمین سالگرد شهادت نخستین خلبان شهید «محمد نوژه» (یادواره شهدای نیروی هوایی و نیروی دریایی) برگزار شد، ابراز کرد: مستشاران (با توجه به اینکه بیشترین مستشاران نظامی در نیروی هوایی بودند) بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران این کشور را به امید آنکه پرندهها قابل استفاده نخواهند بود و بهلحاظ فنی ایرانیها علم و دانش و تخصص در زمینه هوایی ندارند، ترک کردند. اما جهاد خودکفایی به دستور امام خمینی (ره) در نیروی هوایی انجام شد و تمامی پرندهها تحت بازآمد (اورهال) کلی قرار گرفتند.
به گفته وی، نیروی هوایی نخستین نیرویی است که خودکفایی در آن اتفاق افتاد و شروع به کار کرد و از زمان دفاع مقدس تا امروز، این پرندهها درحال پرواز هستند و به دست متخصصان داخلی اورهال میشوند و آمادگی پرواز پیدا میکنند.
ارشد نظامی آجا با اشاره به دستاوردهای نیروهای مسلح، گفت: در حوزه ساخت انواع موشکها، بمبهای نقطهزن و هوشمند، تسلیحات هوشمند و ناوبری و پرندهها، به جایگاه خوبی رسیدهایم و میتوان گفت به بیگانگان وابسته نیستیم؛ به همین دلیل است که نیروی هوایی با انواع پرندههای ساخت کشور بهصورت 24 ساعته درحال انجام مأموریت است.
مرادبکی با بیان اینکه پرندههای با سرنشین و بدون سرنشین نیز توسط نیروهای مسلح در کشور طراحی و ساخته شده است که میتوان به پرنده صائقه، یاسین، ابابیل، مهاجر، کمان و غیره اشاره کرد، افزود: در حوزه نیروی دریایی نیز وضعیت همینگونه است؛ حضور در اقیانوسها و دریای مدیترانه با ناو ساخت ایران انجام میشود که افتخار و برگ زرینی برای صنعت دفاعی و ارتش جمهوری اسلامی ایران است.
*برگزاری نخستین یادواره شهدای نیروی هوایی و دریایی ارتش در همدان
وی با بیان اینکه ارتش جمهوری اسلامی ایران در استان همدان یکهزار و 303 شهید نیروی زمینی، 113 شهید نیروی هوایی، 42 شهید خلبان نیروی هوایی و 14 شهید نیروی دریایی دارد افزود: بالاترین شهدا را در بین نیروی مسلح و شهدای خلبان نیروی هوایی در کشور داریم.
مرادبگی با اشاره به نقش شهید نوژه در دوران دفاع مقدس و سالهای آغازین جنگ گفت: 25 مرداد سال 58، خلبان «محمد نوژه» به شهادت رسیدند، وی نخستین شهید خلبانی بود که در غائله کردستان و زمانی که هر کسی به دنبال سهمخواهی بود و ایران هم به دنبال خنثی کردن توطئهها، آسمانی شد.
فرمانده پایگاه سوم شکاری شهید نوژه همدان با بیان اینکه مراسمی با هدف گرامیداشت یاد این شهید و شهدای نیروی هوایی و دریایی روز 13 شهریور از ساعت 17 تا 19 در حسینیه امام (ره) برگزار خواهد شد گفت: شهید محمد نوژه، اسوه اخلاق، اخلاص و معنویت و یکی از افتخارات وطن بودند که به دنبال این هستیم ایشان را بیشتر معرفی کنیم.
وی در ادامه با شاره به 17 شهید همدانی ناوچه پیکان افزود: این یادواره با حضور امیر سیاری معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی ایران، امیر واحدی فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران وامیر فولادی رئیس حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران و فرماندهان نیروی دریایی برگزار میشود.
به گفته وی، یادواره خلبان شهید محمد نوژه در قالب کنگره 8 هزارشهید استان همدان برگزار میشود و در همین راستا کتابهای ارزشمندی تدوین شده است که کتاب «قصه نام من »به نویسندگی خانم گودرزیان فر رونمایی خواهد شد.
ارشد نظامی ارتش جمهوری اسلامی ایران در استان همدان با شاره به اینکه نیروهای نظامی اعم از سپاه و ارتش در مکتب حضرت سیدالشهدا (ع) درس آموختهاند اظهارکرد: همه ما زیر پرچم حبالحسین یجمعنا گردآمده و در سایه رهبریهای ولایت فقیه به سوی عصر ظهور حرکت میکنیم
مرادبکی با بیان اینکه نیروی هوایی با توجه به ویژگی خاصی که دارد 6ماه ابتدای جنگ که بسیاری از نیروهای مسلح هنوز ثبات، اقتدار و انسجام کافی را نداشتند، پای کار دفاع از کشور بود گفت: تنها نیرویی که در 6 ماه ابتدایی در زمین و هوا و دریا به طور کامل برای صیانت از کشور و انقلاب حضور داشت نیروی هوایی بود.
وی اشاره کرد: پایگاه سوم شکاری شهید نوژه همدان پایگاه اصلی حملات در دوران دفاع مقدس بود و بالای 50 الی 60 درصد عملیاتهای برون مرزی از این پایگاه صورت گرفته و بیشترین شهدای خلبان از این پایگاه تقدیم انقلاب اسلامی ایران شده است.
امیر مرادبگی به عملیات معروف حمله به h3 از پایگاه شهید نوژه اشاره کرد و گفت: عملیات حمله به مقر کنفرانس غیر متعهدها از نوژه انجام شد و همچنین بسیاری از نیروگاهها، کارخانههای نظامی و اقتصادی اسکلههای عراق را خلبان پایگاه شکاری شهید نوژه منهدم کردند
وی تصریح کرد: سعی خواهیم کرد فیلم و کتابهای بیشتری از شهدایی که از پایگاه شهید نوژه به شهادت رسیدند تهیه کنیم چراکه کمی در این حوزه کوتاهی شده است.
مرادبکی عنوان کرد: 6 ماهه ابتدای جنگ به تفکیک عملیاتها از پایگاه نوژه تعداد 12 هزار و 429 سورتی پرواز انجام شده و این پایگاه ماموریتهای اثرگذاری در پشتیبانی از نیروی مقاومت نیز انجام داده که نیاز است بیشتر به تشریح این اقدامات بپردازیم.
وی با بیان اینکه ایام کرونا ارتش جمهوری اسلامی در کنار مردم و بین مردم بود و خدمترسانی میکرد و حتی بیمارستانهای ارتش در اختیار بیماران قرار گرفت عنوان کرد: در حوادثی مانند زلزله، ارتش نخستین یگانی است که برای کمک به مردم حضور پیدا میکند و البته اینها وظیفه ماست.
فرمانده پایگاه سوم شکاری شهید نوژه همدان با بیان اینکه پرندههای بسیاری در حوزه نیروهای مسلح ساخته شده که پرنده صاعقه و یاسین جزو آنها هستند افزود: در نیروهای مسلح تلاشهای زیادی شده و ظرفیتهای علمی خوبی وجود دارد.
وی گفت: با توجه به تجربیاتی که از دفاع مقدس داریم، خوشبختانه در ساخت انواع تسلیحات بومی و نطقهزن و استراتژی به خودکفایی رسیدیم، به طوری که ایران امروز در حوزه تسلیحات صادرات هم انجام میدهد.
شناسه خبر 73271