شناسه خبر:73789
1402/6/30 11:33:06
مینو محرز در گفت‌وگو با سپهر غرب تأکید کرد:

افرادی که علائم سرماخوردگی دارند، در خانه بمانند

سپهرغرب-گروه سلامت، فاطمه صنیعی‌وحید؛ استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: خواهش من از افراد این است که اگر علائم سرماخوردگی دارند در منزل بمانند، چراکه سویه جدید ویروس کرونا علائمی شبیه سرماخوردگی دارد و دوره درمان آن سه الی پنج روز و به‌صورت سرپایی است.

اخیراً دو سویه جدید از ویروس کرونا شناسایی شده و موارد ابتلای زیادی را به خود اختصاص داده‌اند. این دو زیرسویه جدید با نام EG.5 که برخی آن را «اریس» می‌نامند و BA.2.86 که به آن «پیرولا» نیز می‌گویند شناخته می‌شود. علاوه بر این، سویه جدید دیگری به نام XBB.1.16 در رتبه سوم قرار دارد. آنطور که به‌نظر می‌رسد خطر این سویه جدید از کرونای قبلی بیشتر نیست اما برای پاسخ به سؤالات خود با رئیس پیشین مرکز تحقیقات ایدز ایران (IRCHA)، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران، متخصص بیماری‌های عفونی گفت‌وگویی داشتیم که در ادامه می‌خوانید:
مینو محرز عنوان کرد: سویه جدید کرونا یکی از سویه‌های جهش‌یافته امیکرون (امیکرون یکی از جهش‌های ویروس کرونا است که سریع‌تر از هر سویه قبلی منتشر می‌شود) است که می‌تواند با تهوع، اسهال، علائم گوارشی، تب، سرفه و علائم تنفسی خود را نشان دهد.
 
وی در پاسخ به این سؤال که آیا سویه جدید که شهریورماه فراگیر شد، در ایران نیز مشاهده شده؟ گفت: بله، در در اوایل کم بود اما روزبه‌روز بیشتر می‌شود.
 
این متخصص بیمارهای عفونی در پاسخ به این سؤال که سویه جدید کرونا با فصل آنفولانزا همزمان شده، چگونه قابل تمایز است؟ اظهار کرد: در آزمایش مشخص می‌شود، با توجه به اینکه آنفولانزا واکسن مؤثری دارد که هر سال توصیه می‌شود همه افراد آن را تزریق کنند و قابل پیشگیری است اما بیمار با علائم آنفولانزا در هنگام مراجعه به بیمارستان فقط با انجام آزمایش قابل تشخیص است که آیا به کرونا مبتلا شده یا آنفولانزا.
 
محرز گفت: در بین افراد مسن و بیمارانی که بیماری زمینه‌ای دارند درگیری ریه مشاهده می‌شود. هرچند در بین بیماران عادی نیز وجود دارد. با وجود اینکه مانند کووید دلتا نیست که درگیری گسترده در بین افراد داشته باشد اما وقتی فردی از اعضای خانواده درگیر سویه جدید می‌شود به دلیل سرعت انتقال بالا همه افراد را به سرعت درگیر می‌کند.
 
وی تصریح کرد: سویه جدید به‌صورت سرپایی درمان می‌شود اما در بین افراد خانواده وقتی تعداد بیمار بیشتر باشد تعداد بستری نیز افزایش خواهد داشت که می‌تواند تعداد مرگ و میر را نیز افزایش دهد.
 
این استاد دانشگاه در پاسخ به اینکه برای پیشگیری چه اقدامی باید انجام داد؟ اعلام کرد:: سازمان جهانی بهداشت عنوان کرده استفاده از ماسک، شستن دست‌ها و رعایت فاصله‌گذاری فیزیکی بسیار مهم است. ضروری است در مکان‌های عمومی و شلوغ از ماسک استفاده شود به‌خصوص در مترو، اتوبوس، مراکز خرید. البته رعایت این سه اصل برای تمامی موارد عفونت‌های ویروسی و تنفسی توصیه می‌شود.
 
محرز تأکید کرد: با توجه به آغاز سال تحصیلی جدید در صورتی که فرد هر نوع علائم آنفولانزا و ویروس تنفسی دارد در مدرسه حاضر نشود تا دیگران را آلوده نکند(زیرا بچه‌ها نمی‌توانند به‌صورت صحیح از ماسک استفاده کنند) قابل ذکر است که دوره درمان سویه جدید سه الی پنج روز و به‌صورت سرپایی است.
 
وی در خصوص تکرار دوزهای یادآور واکسن کرونا اعلام کرد: سازمان جهانی بهداشت توصیه‌ای به تزریق واکسن نکرده است.
 
به طور کلی می‌توان گفت ظهور انواع سویه‌های مختلف مانند کووید یادآور این نکته است که این ویروس هنوز به پایان نرسیده. بنابراین ضروری است که مردم به توصیه‌های پزشکی برای جلوگیری از انتشار آن ازجمله فاصله‌گذاری فیزیکی، زدن ماسک، شستن مرتب دست‌ها و تهویه مناسب فضاها توجه کنند.
 
 
 
 

شناسه خبر 73789