شناسه خبر:89741
1403/9/20 17:59:00
مدیرکل راهداری و حمل ونقل جاده‌ای استان همدان خبر داد:

کارنامه درخشان راهداری همدان در رفع نقاط پُرحادثه

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان همدان گفت: از 52 نقطه مشخص‌شده، 45 نقطه رفع حادثه شد و رتبه نخست را در کشور طی سال گذشته در این بخش کسب کردیم؛ ضمن اینکه درمجموع با اقدامات صورت‌گرفته در بخش رفع نقاط پُرحادثه ظرف دو سال‌، از کشته شدن 150 نفر جلوگیری شد.


مهرداد آهکی در نشست خبری خود که روز سه‌شنبه در سالن جلسات اداره‌ کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان همدان برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته حمل‌ونقل، رانندگان و روز راهدار، عنوان کرد: در دو سال گذشته حدود 800 کیلومتر مربع روکش آسفالت راه‌ها انجام شد؛ با این توصیف که پنج درصد هزینه‌های ما باید صرف نگهداری راه‌ها شود و روکش آسفالت در این بخش تعریف می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: وقتی فصل کاری تمام می‌شود، راهداران عزیز ما وارد عملیات راهداری زمستانی می‌شوند که کار بسیار طاقت‌فرسایی است و براساس همین تلاش‌ها بود که هیچ راهی در سال گذشته با بارش برف بسته نماند.
مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان همدان سپس تأکید کرد: در زمینه خط‌کشی نیز طی دو سال گذشته حدود هشت هزار و 500 کیلومتر مربع کار انجام شد.
آهکی در ادامه با اشاره به حذف نقاط پُرحادثه، تصریح کرد: 887 نقطه پُرحادثه در کشور شناسایی شده که سهم استان رفع حادثه 52 نقطه در دو سال بوده و همدان استان پنجم کشور ازلحاظ فراوانی نقاط پُرحادثه است.
وی اضافه کرد: مقرر بود در سال 1402، 21 نقطه رفع حادثه شود که علاوه‌بر این تعداد 10 مورد نیز از مقرری سال 1403 رفع شده و از 52 نقطه، رفع حادثه از 45 نقطه صورت گرفته است؛ همچنین رتبه نخست را در کشور طی سال گذشته در این بخش کسب کردیم.
این مقام مسئول با اشاره به نتایج مثبت رفع نقاط پُرحادثه، متذکر شد: قبل از رفع نقاط پُرحادثه طی طول یک‌سال در یک محور 64 کشته داشتیم و بعد از رفع آن هیچ آماری از کشته و زخمی در آنجا ثبت نشد که نشان‌دهنده طراحی و شناسایی درست در این بخش بود.
آهکی افزود: در محور خلعت‌آباد نیز با دستگاه‌های خودمان در کمترین زمان رفع نقاط حادثه انجام شد و آمار کشته‌های این بخش از 12 نفر به صفر رسید.
وی سپس به رفع نقاط حادثه‌خیز محور گل‌تپه- بیجار اشاره کرد که باعث نارضایتی مردم شده بود و گفت: ظرف 6 ماه 38 کشته برای این محور ثبت شده بود، چاره کار هم چهارخطه کردن مسیر بود که زمان چهارساله و اعتبار زیاد نیاز داشت؛ درحالی که راهکار کوتاه‌مدت نصب سرعت‌کاه بود که همین کار انجام شد و تعداد کشته‌ها در این مسیر به صفر رسید.
مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان همدان ادامه داد: در محور نهاوند هم همین اقدام انجام شد و درمجموع با کارهای صورت‌گرفته در بخش رفع نقاط پُرحادثه، ظرف دو سال‌ از کشته شدن 150 نفر جلوگیری شد.
آهکی در بخش دوم سخنان خود به بررسی عملکرد اداره‌ کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان همدان در حدود 40 سنجه اشاره کرد و متذکر شد: ظرف 16 ماه در بررسی این شاخص‌ها به رتبه هفت کشوری دست یافتیم که با توجه به عملکرد صورت‌گرفته، قابل توجه بود.
وی از 300 کیلومتر مربع برف‌روبی آرام در سه‌ شب قبل توسط عوامل این سازمان خبر داد و بیان کرد: یک کتابچه راهداری تدوین شده که در آن وظایف راهدار، راننده دستگاه‌ها، تعداد ماشین‌آلات و غیره ارائه شده که مطابق آن 359 وسیله نقلیه سبک، سنگین و نیمه‌سنگین آماده خدمت‌رسانی به مردم شریف در ایام پیش رو به‌ویژه روزهای برفی است.
این مقام مسئول سپس با اشاره به ترددهای صورت‌گرفته در استان طی ایام اربعین، اعلام کرد: طی این ایام 23 میلیون تردد از 19 استان کشور در همدان داشتیم که رقم بالایی است و تمام همکاران ما در ایام مذکور خادم‌الحسین (ع) بودند و خدمت‌رسانی کردند.
آهکی یادآور شد: درخصوص دوربین‌های ثبت وقایع و پایش نیز باید عرض کنم به نسبت طول راه‌ها رتبه یک کشور را داریم که به این تعداد بسنده نکرده و 30 دوربین دیگر نیز اضافه کردیم.
وی با این بیان که اقدامات انجام‌‌شده منجر به ایمنی و کاهش تصادفات جاده‌ای می‌شود، اظهار کرد: سه سال است در بخش کاهش تصادفات، رتبه دوم را داریم که البته این کاهش دشوار بوده و استان با آن سنجیده می‌شود.
مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان همدان با تأکید بر اینکه بعد از برج چهار و در ماه‌های مرداد و شهریور از رتبه دو فاصله گرفتیم، عنوان کرد: در ماه‌های مهر، آبان و آذر باز هم کاهش تصادفات بی‌نظیر بوده و امیدوارم در پایان 9 ماه رتبه خوبی داشته باشیم.
آهکی با این توضیح که نگهداری از راه‌ها برعهده اداره‌ کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای است (به‌جز آزادراه‌ها)، تشریح کرد: احداث راه‌های روستایی، راه‌های فرعی و راه‌های اصلی برعهده ما بوده و احداث بزرگ‌راه‌ها با شرکت ساخت و توسعه بوده که نصب تابلو و علائم ایمنی نیز با آن شرکت است؛ بنابراین درخصوص کمربندی اسدآباد و مشکلاتی که در این بخش وجود دارد، مسئولیت با شرکت ساخت بوده و کمک جزئی افزون‌بر وظیفه، برعهده راهداری بود.
وی بیان کرد: درخصوص محور گنجنامه و تاریک‌دره نیز ما هیچ تعهدی در زمینه روشنایی نداریم و راهداری ملزم به نصب روشنایی نیست.
مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان همدان این را هم گفت که محور تاریک‌دره و پیست اسکی قدرت مانور کمتری برای برف‌روبی دارند و تا جایی که بتوانیم، تلاش می‌کنیم راه را باز کنیم؛ اما مشکل این مسیر فقط تردد نیست و با مسائل موجود، صلاح نیست باز شود.

شناسه خبر 89741