گروه رسانه ای سپهر

آخرین اخبار:
شناسه خبر:100034
مدیرکل فنی و حرفه‌ای همدان با شرکت در برنامه «فرصت گفت‌وگو» روزنامه سپهرغرب مطرح کرد:

گشودن افق‌های جدید پیش‌ روی مهارت‌آموزان با روزآمد کردن آموزش‌ها و تجهیزات کارگاهی

گشودن افق‌های جدید پیش‌ روی مهارت‌آموزان با روزآمد کردن آموزش‌ها و تجهیزات کارگاهی

فاطمه آروانه با حضور در دفتر روزنامه سپهرغرب ضمن تأکید بر جایگاه مهارت‌آموزی در اشتغال‌زایی و روزآمد کردن کسب‌وکارها، اظهار کرد: طی سال جاری 32 هزار نفر از آموزش‌های مهارتی فنی و حرفه‌ای استان بهره‌ برده‌اند.
وی در ادامه با بیان اینکه بستر فراهم است که در گروه‌های مختلف میزبان هم‌استانی‌ها با هدف ارتقای مهارت‌های شغلی باشیم، افزود: ایجاد و به‌روزرسانی کارگاه‌های جدید آموزشی در حرفه‌های پُررونق را در دستور کار قرار دادیم که تاکنون تجهیزات 18 کارگاه به‌روزرسانی و 6 کارگاه نیز تأسیس شده است.
این مقام مسئول برگزاری کارگاه آموزشی نصب پنل‌های خورشیدی را ازجمله برنامه‌های این مجموعه برشمرد و اضافه کرد: با توجه به تأثیرگذاری خاص فضای مجازی و موضوع هوش مصنوعی، دپارتمانی شامل چند کارگاه آموزشی مجهز در حوزه هوش مصنوعی و اینترنت اشیا ایجاد شده است.
مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان همدان با اشاره به جایگاه بانوان در اقتصاد و به‌ویژه مشاغل خانگی، گفت: برنامه‌های متنوعی در این حوزه داریم؛ تجهیز یک کارگاه با محوریت تراش گوهرسنگ ویژه بانوان، ازجمله اقدامات است که تلاش می‌کنیم این روند را در راستای تکمیل زنجیره تولید گوهرسنگ‌ها در بخش بانوان، پیش ببریم.
آروانه با بیان اینکه طرح کارآفن به معنی تولید بدون کارخانه از دیگر برنامه‌های ما در نیمه دوم سال بوده‌ است، اظهار کرد: به‌طور خاص این خدمت را برای جامعه بانوان ارائه می‌دهیم تا بانوان با شرکت در این طرح، بتوانند از تولید تا فروش، توانمند شوند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در فنی و حرفه‌ای استان تلاش شده با توجه به بوم کسب‌وکار استان کارگاه‌های آموزشی طراحی شود، گفت: برای حمایت از مشاغل نوپا، تسهیلاتی نیز درنظر گرفته شده است.
این مقام مسئول با اشاره به خدمات‌دهی در دو حوزه آموزشگاه آزاد و آموزش دولتی، اذعان کرد: 22 مرکز و شعب زیرمجموعه و 278 آموزشگاه در استان همدان آماده ارائه خدمات آموزشی هستند.
وی با اشاره به اینکه 17 گروه مخاطب خدمات این اداره کل هستند، اظهار کرد: جامعه هدف آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای صرفاً به یک قشر خاص محدود نمی‌شود، بلکه نخبگان، دانش‌آموزان، خانواده‌های افراد زندانی، خانواده‌های دارای فرد معتاد و سایر گروه‌های در معرض آسیب‌های اجتماعی نیز زیر پوشش برنامه‌های آموزشی ما قرار دارند؛ گستردگی این مخاطبان ایجاب می‌کند که مدل‌های متنوع و انعطاف‌پذیری از آموزش‌های مهارتی در دستور کار قرار گیرد.
این مقام مسئول با تأکید بر جایگاه منحصربه‌فرد آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای، افزود: افتخار ما این است که تنها متولی آموزش‌های مهارتی در کشور هستیم که منجر به صدور گواهینامه‌های بین‌المللی می‌شود؛ آموزش‌های مبتنی بر استاندارد ایسکو دارای کد بین‌المللی هستند و به‌عنوان یکی از شاخص‌های مهم در ایجاد اشتغال و استخدام در مشاغل مهارت‌محور شناخته می‌شوند. این گواهینامه‌ها نه‌تنها در فرآیند جذب نیروی کار مؤثر هستند، بلکه در ارتقای مهارت نیروی انسانی و حتی در شرکت‌های بزرگ و کارخانه‌ها نیز نقش کلیدی دارند.
مدیرکل آموزش فنی‌ و حرفه‌ای استان همدان ادامه داد: در حوزه تسهیلات اشتغال نیز یکی از شاخص‌های اصلی، برخورداری از گواهینامه مهارت فنی‌ و حرفه‌ای است؛ بر همین اساس و در راستای توسعه جامعه مخاطبان، طرح‌های متعددی را طراحی و اجرا کرده‌ایم. نخستین رویکرد ما این بوده است که آموزش‌های مهارتی را در قالب طرح‌های مشترک به دستگاه‌های مختلف ببریم، چراکه معتقدیم کار مشارکتی و بین‌ بخشی، اثربخشی بیشتری به همراه دارد.
آروانه با اشاره به اجرای طرح‌های مشترک در استان همدان، گفت: یکی از برنامه‌هایی که امسال با همکاری اداره‌ کل ورزش و جوانان و نیروهای مسلح در استان اجرا شد، طرح «مهتا» به‌ معنای «مهارت تا اشتغال» است؛ این طرح با محوریت آموزش‌های مهارتی ویژه سربازان وظیفه و سپس جوانان طراحی شده و با تضمین تسهیلات اشتغال همراه است. اجرای چنین طرحی مستلزم آن بود که آموزش‌های مهارتی جدیدتر و متناسب با نیاز بازار کار ارائه شود.
مدیرکل آموزش فنی‌وحرفه‌ای استان همدان با اشاره به ایجاد ظرفیت‌های جدید آموزشی، اظهار کرد: 6 کارگاه جدید در حوزه اقتصاد دیجیتال و انرژی‌های تجدیدپذیر که پیش‌تر در استان وجود نداشت، راه‌اندازی شده است تا مسیر مهارت‌آموزی به سمت اشتغال پایدار هدایت شود.
وی در ادامه به اجرای طرح‌های ملی اشاره کرد و گفت: در قالب تفاهم‌نامه کشوری «همنوا»، زیرساخت‌ها و توانمندی‌های فنی‌وحرفه‌ای در اختیار وزارت آموزش‌وپرورش قرار گرفته است. براساس این طرح، هنرستان‌های فنی ازنظر سخت‌افزاری زیر پوشش کارگاه‌های فنی‌وحرفه‌ای قرار می‌گیرند و ما زیرساخت‌های خود را به اشتراک گذاشته‌ایم.
* 9 میلیارد تومان جذب اعتبار برای تجهیز کارگاه‌ها
آروانه افزود: درحال حاضر بیش از دو هزار نفر از کارآموزان مراکز فنی‌ و حرفه‌ای استان را دانش‌آموزان تشکیل می‌دهند که در کارگاه‌های ما آموزش‌های مهارتی را فرا می‌گیرند؛ تحقق این برنامه‌ها نیازمند تأمین اعتبارات ویژه بود که خوشبختانه تاکنون حدود 9 میلیارد تومان اعتبار برای استان همدان جذب شده و این روند همچنان ادامه دارد.
مدیرکل آموزش فنی‌ و حرفه‌ای استان همدان به اجرای طرح‌های نوآورانه اشاره کرد و گفت: طرح «کارآفن» با هدف اشتغال بدون کارخانه و بدون تولید صنعتی تعریف شده و به‌ویژه برای بانوان استان فرصت‌های مناسبی ایجاد می‌کند؛ این طرح مبتنی بر توانمندی مهارت‌آموختگان است و امکان ورود آنان به بازار کار را بدون نیاز به زیرساخت‌های سنگین تولیدی، فراهم می‌کند.
* دریافت کد فروشندگی به‌صورت رایگان برای بانوان همدانی از دیجی‌کالا
آروانه با اشاره به برنامه‌های ویژه این اداره‌ کل در حوزه توانمندسازی بانوان، اظهار کرد: من شخصاً برای نخستین‌بار برگزاری همایش‌هایی از این جنس را با محوریت آموزش بانوان جهت حضور در نمایشگاه‌ها، چه در سطح داخلی و چه خارجی، آغاز کردم. این اقدام با همکاری سرکار خانم دکتر باقری انجام شد و ایده اصلی آن نیز برگزاری نمایشگاهی با عنوان نمایشگاه ویژه اشتغال خانگی بود که حقیقتاً کار بسیار ارزشمند و اثرگذاری محسوب می‌شد و جا دارد از همین‌جا از ایشان قدردانی کنم.
وی با تأکید بر تداوم برنامه‌ها در حوزه بانوان، افزود: کاری که در حوزه بانوان آغاز کردیم، به‌هیچ‌وجه رها نشد؛ از همان نمایشگاه، آموزش‌های ثبت‌نام در دیجی‌کالا به‌عنوان فروشنده را برای بانوان برگزار کردیم و امکان خودفروشندگی رایگان برای آن‌ها فراهم شد. فکر می‌کنم تاکنون حدود 200 نفر از بانوان استان همدان در این بستر ثبت‌نام شده‌اند و علاوه‌بر این، همکاران ما به‌صورت شهرستان‌به‌شهرستان اعزام می‌شوند، بانوان را گِرد هم می‌آورند و آموزش‌های لازم را ارائه می‌دهند.
مدیرکل آموزش فنی‌ و حرفه‌ای استان همدان در ادامه با اشاره به تمرکز ویژه بر اشتغال بانوان، گفت: اینکه ما تأکید ویژه‌ای بر حوزه بانوان داریم، به این دلیل است که ستون اصلی اشتغال خانگی، بانوان هستند. اگر یک بانوی کارآفرین مهارت لازم را داشته باشد، توانمندی فروش، فن بیان مناسب و بستر دیجیتال آماده در اختیارش باشد، می‌تواند بهترین نتایج را رقم بزند.
* افتتاح 2 شعبه فروشگاهی برای مهارت‌آموختگان فنی و حرفه‌ای در دهه فجر
آروانه تصریح کرد: فعالیت‌های ما صرفاً به بسترهای دیجیتال محدود نمی‌شود و در کنار آن فروشگاه‌های حضوری را نیز برای بانوان فراهم کرده‌ایم. ان‌شاءالله در آینده نزدیک دو شعبه فروشگاهی در شهر همدان راه‌اندازی خواهد شد که به‌صورت اختصاصی به فروش محصولات مهارت‌آموختگان فنی‌ و حرفه‌ای اختصاص دارد.
وی با اشاره به ایجاد کارگاه‌های تخصصی در استان، افزود: در همین راستا، یک کارگاه در مرکز خواهران همدان و همچنین در مرکز خواهران شهرستان نهاوند راه‌اندازی کرده‌ایم؛ این کارگاه‌ها در حوزه تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی فعالیت می‌کنند که از ارزش‌افزوده بسیار زیادی برخوردار است. در این فرآیند یک قطعه سنگ خام در اختیار بانوان قرار می‌گیرد و درنهایت به محصولاتی مانند انگشتر، گردنبند یا دستبند تبدیل می‌شود و برای فروش این محصولات نیز بستر فروش اینترنتی فراهم شده است.
مدیرکل آموزش فنی‌ و حرفه‌ای استان همدان با تأکید بر تکمیل زنجیره اشتغال، خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما بر این است که مهارت‌آموخته پس از پایان دوره رها نشود و این‌گونه نباشد که صرفاً بگوییم سازمان فنی‌ و حرفه‌ای وظیفه آموزش را انجام داده و کار تمام شده است. ما به‌ دنبال تکمیل زنجیره اشتغال هستیم؛ از آموزش گرفته تا صدور مجوزها، ارائه تسهیلات و همراهی با مهارت‌آموختگان.
آروانه ادامه داد: در این مسیر، با همکاری اداره‌ کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تسهیلات لازم به بانوان ارائه خواهد شد که می‌تواند نقش مهمی در اشتغال خانگی و امیدآفرینی در جامعه بانوان ایفا کند؛ درنتیجه، خانواده‌ها نیز ازنظر اقتصادی تحت تأثیر مثبت این روند قرار خواهند گرفت و توانمندتر خواهند شد.
* ایجاد کنسرسیوم مهارتی استان همدان
وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع کنسرسیوم مهارت استان اشاره کرد و گفت: بحث کنسرسیوم مهارت استان برای ما بسیار ارزشمند و مهم است؛ به‌ویژه ازنظر اطلاع‌رسانی. این کنسرسیوم یک ائتلاف و هم‌افزایی میان شرکت‌های بزرگ استان، صنایع بزرگ، بنگاه‌های کوچک و متوسط و همچنین اتاق اصناف است که همگی در کنار اداره‌ کل فنی‌وحرفه‌ای استان قرار گرفته‌اند.
مدیرکل آموزش فنی‌ و حرفه‌ای استان همدان افزود: درحال حاضر 41 شرکت عضو کنسرسیوم مهارت استان هستند؛ از شرکت‌های بزرگ و شناخته‌شده‌ای مانند پگاه و سحر گرفته تا سایر واحدهایی که در صنایع استان نقش مؤثری دارند.
آروانه در پایان سخنانش با تأکید بر ضرورت به‌روزرسانی مهارت‌ها، گفت: هدف اصلی کنسرسیوم مهارت این است که افرادی که در صنایع و شرکت‌ها مشغول به کار هستند، بتوانند مهارت‌های خود را ارتقا دهند.

ارسال نظر

سوال: آرامگاه باباطاهر در این شهر است؟ Hamedan

*شرایط و مقررات*
کلمه امنیتی را بصورت حروف فارسی وارد نمایید
بعنوان مثال : پایتخت ارمنستان ؟ ایروان
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار