شناسه خبر:47525
1400/8/5 11:04:34

سپهرغرب، گروه اقتصادی: رئیس سازمان توسعه تجارت از تقسیم‌بندی کشورهای هدف صادراتی به 2 اولویت خبر داد و اعلام کرد: ما می‌توانیم 100 میلیارد دلار از بازارهای کشورهای همسایه را به کالاهای خود اختصاص دهیم.

علیرضا پیمان پاک اظهار کرد: ما کشورهای هدف صادراتی خود را به دو قسمت اولویت اول و اولویت دوم تقسیم کردیم. اولویت اول 23 کشور هستند که شامل کشورهای همسایه، چین، هند، روسیه، کنیا، مالزی و… می‌شود. اولویت دوم هم شامل مابقی کشورها است.

وی ادامه داد: ما می‌توانیم 100 میلیارد دلار از بازار کشورهای همسایه را به خود اختصاص دهیم، در مورد هند نیز 28 میلیارد دلار ظرفیت صادراتی به بازار یک هزار و 200 میلیارد دلاری این کشور داریم.

رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: نقشه راهی در حوزه صادرات در کشور باید تهیه شود تا بدانیم که چه نهادهایی را باید به کار بگیریم و همچنین از چه نهادها و بخش‌هایی باید استفاده کنیم تا کار مطلوب حاصل شود.

هدف‌گذاری کمی در بحث صادرات داشتیم که در بخش‌های مختلف مطرح شده که بتوانیم در چهار سال آینده، افزایش دو برابری در زمینه صادرات غیرنفتی را به دست بیاوریم. این افزایش صادرات چند فاکتور مهم دارد که یکی از آن‌ها دیپلماسی مناسب آن است و مورد بعدی اصلاح تراز صادراتی کشور است.

وی افزود: اتاق تعاون نقش مهمی در حمایت از بنگاه‌های خُرد و متوسط همچنین زنجیره سازی تامین در داخل کشور و در حوزه بین‌المللی دارد و می‌تواند به تاجران خُرد کمک کند تا کالای خود را تولید و صادر کنند.

معاون وزیر صنعت با بیان اینکه اتاق تعاون می‌تواند در زمینه زنجیره‌سازی نقش مهمی داشته باشد و بسیار فعال‌تر عمل کند، تصریح کرد: اتاق تعاون می‌تواند در سایر تشکل‌ها زمینه سازی بهتری داشته باشد زیرا وظیفه این اتاق حمایت از بنگاه‌های خُرد و متوسط است. کنسرسیوم‌های صادراتی و زنجیره تامین حوزه‌های مهمی هستند که اتاق تعاون می‌تواند در مورد آنها کمک کند. تولیدکننده خُرد نمی‌تواند در بازارهای جهانی وارد شود بلکه باید نهادهایی مانند اتاق تعاون نقش واسط را داشته باشند. این مقام مسوول ادامه داد: موضوع حائز اهمیت دیگر زنجیره‌سازی بین‌المللی است؛ زنجیره تامین از تامین نهاده تا بازار فروش و تامین مواد اولیه است و نقشی بسیار اساسی در موفقیت دارد.

رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: زمانی که برنامه‌ای برای صادرات تهیه می‌شود اگر بدون بازیگر باشد، نمی‌تواند اجرا شود و با شکست رو به رو می‌شود.

 ظرفیت صادرات 10 میلیارد دلاری به اوراسیا با اجرایی شدن پیمان تجارت آزاد

رئیس سازمان توسعه تجارت خاطرنشان ساخت: در صورت اجرایی شدن پیمان تجارت آزاد با اوراسیا در کوتاه‌مدت 10 میلیارد دلار ظرفیت صادراتی برای ما ایجاد می‌شود اما سوال این است که آیا کالایی برای این ظرفیت‌ها داریم یا نه؟ ما نیاز به کالاهایی داریم که پایداری، کیفیت و نظام قیمت‌گذاری مناسب داشته باشند. ما در حال رقابت با ترکیه هستیم در حالی که قیمت کالاهای صادراتی آنها از فرمول پیروی می‌کند. اینکه بازار ایجاد شود اما بازار برای صادرات نداشته باشیم یک ضدارزش است.

وی خاطرنشان کرد: سه فاکتور در کشورهای دیگر فرمول دارند و قیمت‌ها از قوانین خاصی پیروی می‌کند که در ایران با بی نظمی خاصی پیش می‌رود و شاهد آن هستیم که هر روز در بازار ایران قیمت‌ها جا به جا می‌شوند.

این مقام مسوول گفت: رویکرد ما این است که این تجارت‌ها را با تعرفه ترجیحی و مکمل انجام دهیم که به صادرات کمک کند.

پیمان پاک تاکید کرد: عمده مشکلات ما در بخش وزارت جهاد است و بسیاری از این مشکلات می‌تواند با صادر کردن به کشورهای دیگر حل شود و اتاق‌های تعاون کار زیادی در این زمینه می‌توانند انجام دهند.

وی ادامه داد: در بحث لجستیک می‌توانیم یارانه‌هایی را که داریم، اختصاص دهیم تا خط بین دو کشور برقرار شود و از قابلیت این موضوع استفاده کنیم.

 9 هزار کارت بازرگانی در اتاق تعاون صادر شده است

عضو هیئت رئیسه و معاون پشتیبانی، برنامه‌ریزی اتاق تعاون ایران در این نشست، با بیان توانمندی و ظرفیت‌های اتاق تعاون ایران، بیان کرد: یکی از وظایف اصلی اتاق موضوع کارت بازرگانی است که تقریبا 9 هزار کارت بازرگانی در بخش حقوقی صادر شده و با کم‌ترین درصد خطا در این حوزه عمل کرده‌ایم.

علی مطیع جهانی ادامه داد: در موضوع بازگشت ارز حاصل از صادرات بخش تعاون کمتر از نیم درصد عدم ایفای تعهدات ارزی حاصل از صادرات را داشته است.

وی گفت: در بخش رویداد‌ها نیز بر اساس فعالیت‌های نمایشگاهی اتاق، قریب به 24 سال است نمایشگاه اجرا کرده‌ایم که بزرگترین آن در حوزه نمایشگاه صنعت ساختمان است. در بحث‌های خارجی هم بسیاری از نمایشگاه‌های خارجی و پاویون‌های اختصاصی را برپا کردیم و تعدادی نمایشگاه هم در دستور کار است.

وی ادامه داد: در اتاق 13 کمیسیون تخصصی داریم که در بحث صادرات فعالیت می‌کنند و با توجه به برنامه‌های سازمان توسعه تجارت می‌تواند قوانین تعریف شود و در این زمینه کمک‌های زیادی را داشته باشیم.

در این نشست، استفاده از نظرات بخش تعاون در برنامه‌های پیشنهادی رئیس سازمان توسعه تجارت به خصوص ایجاد زیرساخت‌های تجاری و دالان‌های ارتباطی، با توجه به زمان بندی بخش تعاون مطرح و مقرر شد در سه دسته شیلات و آبزیان و پسته و فرش دستباف، پروژه مشترک برای افزایش صادرات این محصولات بین اتاق تعاون ایران، اتحادیه‌های مربوطه و سازمان توسعه تجارت به صورت پایلوت عملیاتی شود و برای مابقی کالا‌ها هم این مهم انجام شود.

اجلاس مشترک با کشور ونزوئلا و تدوین نقشه همکاری با این کشور، از دیگر موضوعات مطرح شده این نشست بود که مقرر شد از نظرات اتاق تعاون ایران در کمیسیون مشترکی که به زودی در ایران برگزار می‌شود و از توانمندی‌های بخش تعاون با محوریت اتاق استفاده شود.

همچنین مقرر شد برنامه‌های تدوین شده سازمان توسعه تجارت در کمیسیون‌های تخصصی اتاق، مورد بحث و بررسی قرار گیرد و کارگروه مشترکی جهت اجرایی شدن برنامه‌ها، با حضور نمایندگان اتاق و سازمان توسعه تجارت تشکیل شود.

شناسه خبر 47525