شناسه خبر:52953
1400/12/9 09:47:16

سپهرغرب، گروه خانواده: ارتباط مؤثر نقش مهمی در کیفیت و تضمین رابطه ایجاد می‌کند، کسی که می‌خواهد رشد و پیشرفت سریعتری داشته باشد، باید در ارتباطاتش تأثیر گذار و تأثیرپذیر باشد.

ارتباطی خوب است که هر دو طرف رابطه خود را برنده ببینند و از اینکه در این رابطه افتاده‌اند، احساس شکست نکنند. در واقع هدف از ارتباط مؤثر و کارآمد این است که طرفین، رابطه برد-برد را تجربه کنند. این قاعده کلی است و فرقی نمی‌کند دو سوی ماجرا چه کسی ایستاده باشد، این مسئله می‌تواند شامل حال زوجین شود و یا مربوط به همکاران، شرکا، دوستان و... باشد.

بنابراین اگر می‌خواهید رابطه خوبی را تجربه کنید و از ارتباطتان لذت ببرید، تا پایان با ما همراه باشید.

  اگر زندگی خود را دوست دارید، انتقاد نکنید

اول ببینید برای چه هدفی وارد زندگی مشترک شده‌اید؟ اگر هدفتان زندگی خوب و توسعه فردی است، پس مراقب آنچه که به زبان می‌آورید، باشید. به هر مقدار که منتقدگرانه‌تر پیش بروید، به همان مقدار رابطه ایده‌آل زوجی شما، آسیب‌پذیرتر خواهد بود. بهتر است به جای انتقاد، طرف مقابلتان را تأیید و تحسین کنید. با زیاد انتقاد کردن، کسی را تغییر نمی‌دهید، بلکه او را تحقیر و شخصیتش را تخریب می‌کنید.

زمانی که همسرتان را به باد انتقاد می‌گیرید، ناخواسته این پیام را به او می‌دهید، که برایتان مهم نیست و مناسب و متناسب با شما نمی‌باشد. با این کار به مرور اعتماد به‌نفسش را سرکوب و او را نسبت به زندگی سرد می‌کنید. این موضوع در مردان بیشتر از زنان مشاهده می‌شود، به این دلیل که با انتقاد، اقتدارشان زیر سؤال می‌رود. در این مقاله با چگونگی ارتباط منطقی با همسر آشنا شوید.

  رابطه‌تان با تشکر و قدردانی تضمین می‌شود

تا می‌توانید و به هر روشی که می‌شود از همدیگر تشکر و قدردانی کنید. باور کنید که کار سختی نیست، صدها روش برای این کار وجود دارد. کافی است کمی خلاقیت چاشنی کارتان کنید. از روش‌های غافل‌گیرانه برای ذوق‌زده شدن و هیجانی کردن همسرتان استفاده کنید. این موضوع ربطی به وقت و هزینه خاصی ندارد. در هر شرایطی می‌توانید با کمترین امکانات همسر خود را سورپرایز کنید.

همسر شما هم حتماً فهرست علاقه‌مندی‌هایی دارد، کافی است سلیقه‌اش را بدانید و با توجه به آن شگفت‌زده‌اش کنید. خیلی سخت نیست، از کوچک‌ترین چیزها شروع کنید. مثلاً یک متن عاشقانه برایش بفرستید و از او تشکر کنید و این چنین کارهایی که ذوقی هستند.

در واقع منفعتی که از قدردانی و تشکر از همسر، می‌رسد شامل خود شما هم می‌شود. هم باعث ایجاد حس خوب متقابل و هم اینکه ایجاد انگیزه و انرژی در زندگی می‌شود.

از معذرت خواهی غافل نشوید

از اینکه بابت اشتباهات خود معذرت بخواهید، نهراسید. برای اینکه رابطه‌تان باکیفیت و صمیمی شود حتی درباره کوچک‌ترین اشتباهتان، نیز عذرخواهی کنید. این کار نه‌تنها ارزش شما را کم نمی‌کند بلکه حس ارزشمندی دو‌طرفه، هم به خود خواهید داد و هم طرف مقابلتان. ارزش دیگری که عذرخواهی کردن شما دارد این است که به طور غیر مستقیم به همسرتان شیوه معذرت‌خواهی را آموزش می‌دهید.

خیال نکنید با عذرخواهی خود را کوچک کرده‌اید، برعکس، این کار نشانه بزرگی و سواد عاطفی شماست. اینکه همسرتان را به‌خاطر اشتباه هر چند کوچکی که داشته‌اید، بزرگ دانسته‌اید و معذرت خواسته‌اید، صمیمیت‌تان را بالا برده‌اید و او را نسبت به زندگی امیدوار ساخته اید.

  برای همسرتان گوش شنوا باشید

مهارت گوش دادن فعال در زندگی زوجین و کیفیت رابطه آن‌ها بسیار مؤثر است. اگر در این مهارت ضعیف عمل می‌کنید، نیاز است حتماً خوب یاد بگیرید تا بتوانید خوب گوش دهید. سعی کنید همسرتان را در رابطه‌ای قرار دهید که احساس شکست نکند. در واقع مهره‌هایتان را به گونه‌ای بچینید که بازی به نفع هر دویتان و برد-برد تمام شود.

سعی کنید اول، این اجازه را به همسرتان دهید که حرف‌هایش را بزند و سپس بعد از اتمام صحبت‌های او و گوش دادن فعال شما، می‌توانید شما نیز حرف‌هایتان را بزنید. گوش دادن شما، ارزشمندترین هدیه‌ای است که می‌توانید برای بهتر کردن رابطه‌تان به همسرتان دهید.

می‌توانید این مهارت را از هم‌اکنون آغاز کنید و خوب گوش کردن را تمرین کنید. یادداشت کردن و نت‌برداری صحبت‌های طرف مقابلتان، می‌تواند به این موضوع کمک کند.

زمانی که هر دوی‌تان عصبانی هستید کمی به خود زمان دهید تا حداقل یک کدام از شما آرام شود و سپس با صبوری برای همسرتان گوش شنوا شوید. سعی کنید وقتی هردوی شما نسبت به موضوع گارد دارید، فاصله زمانی که برای آرام‌سازی خود می‌گذارید طولانی نشود که بحثتان بی‌نتیجه بماند. پیشنهاد می‌شود برای کیفیت رابطه، راهکارهای ارتباط مؤثر با همسر را جدی بگیرید.

  همسرتان را به زندگی دلگرم کنید

اگر می‌خواهید از زندگی‌تان لذت ببرید و رابطه‌تان در زندگی با کیفیت باشد، همسرتان را به زندگی دلگرم کنید. همیشه شروع هر رابطه مشترکی همه‌چیز خوشایند و مطابق میل پیش نمی‌رود، نکات خوب و مثبت بیشتر از نکات منفی به چشم می‌آید، اما پس از مدتی خواهیم دید مسائل آن‌گونه که ما فکر می‌کردیم نیستند، در آن مواقع نباید تمرکزمان را از جنبه‌های مثبت برداریم و دست به تخریب رابطه بزنیم.

اگر خوب نگاه کنیم می‌بینیم نکات مثبت همسرمان پررنگ‌تر از معایب اوست، به همین خاطر نباید از این موضوع غافل شویم، چراکه نگهداری و حفظ رابطه از ایجاد خود رابطه، سخت‌تر است. برای حفظ و نگهداری این رابطه، تا می‌شود باید حس ارزشمندی به طرف مقابل القا کرد. به همین خاطر است افرادی که رابطه‌شان عمر بیشتر و کیفیت بهتری دارد، یاد گرفته‌اند که چگونه به همسرشان توجه کنند و رابطه‌شان را نگه دارند.

در این فضای با کیفیت ایجاد شده، حتی می‌توان به شکل سازنده از همدیگر انتقاد کرد. درک متقابل ایجاد شده باعث می‌شود که فضایی صمیمی در خانه به وجود بیاید و در مقابل هم شما بتوانید انتقادهای سازنده‌تان را پیش ببرید.

  تمرکزتان را روی اصلاح رفتار خودتان بگذارید، نه همسرتان

از آن جایی که پروژه تغییر همسر با شکست روبرو می‌شود، حتی اگر قصدتان تغییر رفتار همسرتان باشد، این اتفاق زمانی می‌افتد که دست به تغییر خودتان زده باشید و هر چقدر تمرکزتان را روی خود تنظیم کنید همان قدر بلکه بیشتر هم، همسرتان تغییر می‌کند.

یادتان باشد این‌گونه نیست که همیشه حق با شما باشد یا شما درست بگویید. سعی کنید مسائل را از زاویه دید همسرتان نیز ببینید، یک وقت‌هایی خودتان را به جای ایشان بگذارید و با کفش‌های او راه بروید.

درست است گاهی هم طرف مقابل مقصر ماجراست، اما لازم است برای دامن نزدن به اختلافات بیشتر و تعیین اینکه چه کسی مقصر است یا بیشتر تقصیر دارد، گفته شود: در اتفاقی که افتاد، من هم بی‌تقصیر نبودم.

  در مشکلات مدیریت بحران داشته باشید

شرایط سخت و چالش در تمام زندگی‌ها وجود دارد، در پنج سال اول زندگی که پنج سال بحرانی است، شرایط سخت، خود را بیشتر نمایان می‌سازد. شرایطی همچون فشارهای اقتصادی و بیکاری، بیماری و....

وقتی در زندگی با این گونه مسائل و چالش‌ها روبرو می‌شوید، مدیریت هیجانات و آرام‌سازی نقش مهمی در کنترل فضای موجود، ایفا می‌کند. بنابراین انتخاب با خودتان است که چگونه با شرایط کنار بیایید و آن را مدیریت کنید. سعی کنید حتی اگر مهارت مدیریت بحران‌ها و هیجانات را ندارید یاد بگیرید و یا وارد رابطه نشوید.

هیچ وقت مسئله‌ای را حل‌نشده و به امید اینکه خودش حل می‌شود رها نکنید، چراکه هیچ‌چیز خود به خود درست نمی‌شود، بلکه به مرور زمان خراب‌تر هم می‌شود. بنابراین سعی کنید در شرایط بحرانی نه‌تنها کنترل شرایط را به‌دست بگیرید، بلکه نقش حمایت‌گر و آرامش‌دهنده را برای همسرتان نیز ایفا کنید.

  نتیجه گیری:

مشکلات در همه زندگی‌ها وجود دارد و هیچ‌کس از این قاعده مستثنی نیست. بنابراین تنها راهی که می‌توان هر مشکل را به دید یک مسئله دید، علاوه بر مهارت حل مسئله، نیاز به همدلی افراد در آن موضوع وجود دارد و همدلی زمانی حاصل می‌شود که ارتباط مؤثری شکل گرفته باشد. پس ضرورت ارتباط مؤثر نه‌تنها در حل مشکلات زندگی مؤثر است، بلکه کیفیت سطح زندگی را بالا می‌برد.

شناسه خبر 52953