سپهرغرب، گروه خبر: سرپرست هیئت کاوش باستانشناسی آتشکده فردقان گفت: در دومین فصل از کاوشهای باستانشناسی آتشکده فردقان ابعاد تازهای از معماری این آتشکده تاریخی به دست آمد.
محسن کریمی با اعلام این خبر گفت: در نتیجه کاوشهای صورت گرفته در بنای تاریخی آتشکده فردقان، ابعاد تازهای از معماری این بنای تاریخی در ستون ضلع جنوب غربی بنا به طور کامل به دست آمده است.وی افزود: این ستون چهار وجهی یا دالبری شکل با مصالح آجری بنا شده و روی بدنه آن از اندود گچ پوشیده شده است.
کریمی گفت: روستای تاریخی فردقان (Fardaghan) در شمال غرب شهرستان فراهان قرار دارد. در این روستای تاریخی بقایای یک قلعه عظیم به مساحت حدود یک هکتار و نیز بقایای معماری منتسب به یک آتشکده وجود دارد.
به گفته او، بر اساس مطالعات صورت گرفته بر روی متون تاریخی، از سده سوم هجری به نام فردقان و برخی وقایع تاریخی مرتبط با آن اشاره شده است و در این متون به فردقان، آتشکده واقع در آن، تصرف و تخریب آن توسط حاکم قم در سال 288 هجری، انتقال درب مطّلای آتشکده به کعبه در زمان حجاج بن یوسف، شکست علاءالدوله کاکویه از مسعود بن محمود بن سبکتکین و پناه گرفتن او در قلعه فردقان و نیز زندانی شدن بوعلی سینا در قلعه مذکور پرداخته شده است.
سرپرست هیئت کاوش باستانشناسی آتشکده فردقان با اشاره به اینکه در کاوشهای صورت گرفته در بنای تاریخی آتشکده فردقان تاکنون حریم قلعه و بقایای معماری یک بنای چهار ضلعی به ابعاد 17×17 متر مربع مورد شناسایی و کاوش قرار گرفته است، افزود: بنای مذکور احتمالا همان آتشکده فردقان است که در متون تاریخی به آن اشاره شده است. این بنا دارای ستونهای چهار ترک آجری است و در فصل جدید کاوش، ابعاد کلی و ساختار معماری ستون ضلع جنوب غربی مورد کاوش قرار گرفته است.
بهگزارش ایسنا به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی، کریمی گفت: این بنای تاریخی دارای یک درگاه ورودی در ضلع شرقی به عرض 1.80 متر، یک درگاه در ضلع غربی به عرض 2.20 متر و سه درگاه 90 سانتیمتری، 1.80 متری و 1.40 متری در ضلع جنوبی است. عرض دیوارهای بنا 1.5 متر است و با استفاده از مصالح اصلی سنگ احداث شده و از درون دارای اندود گچ است.
شناسه خبر 73627