گروه رسانه ای سپهر

آخرین اخبار:
شناسه خبر:74013
متخصص تغذیه و رژیم د‌رمانی؛

تامین نیازهای تغذیه ای کودکان با توجه به بعد جسمی و فکری

تامین نیازهای تغذیه ای کودکان با توجه به بعد جسمی و فکری
کودک برای رشد کردن یک جبر و توانایی ذاتی دارد، ولی عوامل بسیاری می‌تواند این توانایی را تضعیف و یا این روند را محدود سازد. از آنجا که هر مرحله از رشد بر روی مرحله قبلی بنا می‌شود و بر مرحله بعدی اثر می‌گذارد، در صورتی که نیازهای بهداشتی- درمانی و روانی- اجتماعی هر مرحله برآورده نشود، به‌تدریج ضایعات حاصل از آن بیشتر و جبران آن مشکل‌تر خواهد شد.

بیش از یک ششم بیماری‌ها در جهان ناشی از سوء‌تغذیه است که این رقم در بعضی مناطق محروم ممکن است به یک‌سوم برسد. کودکان به‌دلیل نیازهای ویژه غذایی جهت تأمین رشد به طور قابل توجهی در معرض ابتلا به سوء‌تغذیه هستند. سوء‌تغذیه شدید به‌ویژه در مناطق با فقر اقتصادی، به علت کمبود مواد غذایی و مناطق با فقر فرهنگی به‌دلیل عدم دانش کافی در مورد روش‌های تغذیه و همچنین در مناطق با فقر بهداشتی بیشتر دیده می‌شود.

بنابراین با توجه به آغاز سال تحصیلی و آشنایی والدین در خصوص تغذیه دانش‌آموزان با متخصص تغذیه و رژیم‌د‌رمانی، نایب‌‌رئیس انجمن علمی پیشگیری و د‌رمان چاقی گفت‌وگویی داشتیم که در ادامه می‌خوانید:

سیدضیاءالدین مظهری با بیان اینکه هیچ کارخانه‌ای نمی‌تواند خودرویی بسازد که طی زمان به یک کامیون تبدیل شود تصریح کرد: اما انسان در صوت دریافت منابع لازم از طریق تغذیه مناسب و مورد توجه قرار دادن سبک زندگی، این توانایی را دارد. به طور مثال قهرمان والیبالیست و بسکتبالیست با رشد دومتری و حتی بالاتر تحولی شگفت در این موضوع به‌حساب می‌آید.

وی با اشاره به اینکه تأمین غذا و صرفاً پاسخگویی به نیاز گرسنگی ظاهری که با به سروصدا درآمدن معده و خوردن هر مواد غذایی لذت‌بخش، ملاک نیست، افزود: اگر به گفته حکیم ابن سینا توجه کنیم می‌گوید موادی که ما مصرف می‌کنیم «غذا، دوا یا سم» است.

این متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی ادامه داد: با در نظر گرفتن سه مسئله مهم متوجه می‌شویم زمانی که تغذیه‌ای را برای رفع گرسنگی مصرف می‌کنیم «غذا» است، گفت: تغذیه‌ای که از طریق غذای مغذی که بدن برای تولید انرژی و هدایت چرخه‌های زیست‌شیمیایی به آن نیاز دارد باید از طریق خورد و خوراک تأمین ‌شود.

مظهری افزود: بنابراین به سه اصل طلایی می‌رسیم که هر موجود زنده‌ای اعم از گیاه، حیوان و انسان احتیاج به مقداری مواد غذایی متناسب با سن، جنس و وضعیت فیزیولوژی خود دارد.

وی خاطرنشان کرد: نخستین اصل طلایی توجه به تغذیه کودکان، این است که متناسب با محیط زندگی، قد و فعالیت‌های بدنی او از بعد جسمی و فکری افراد نیازهایش برطرف شود؛ مانند اثر انگشت که برای هر فردی متفاوت است. باتوجه به فرمان‌های ژنتیکی که از دودمان پدر و مادری به ارث برده است، باید مواد غذایی در حد تعادل دریافت کند.

به گفته وی، در این صورت تمامی فعل و انفعالات شگفتی که در کشور صنعتی جسم و جان پدیدار می‌شود و میلیاردها فعالیت‌های زیست‌شیمیایی و حتی پر ضد و نقیض چنان تنظیم می‌شود که در لحظه معینی تولید و مصرف شوند تا به‌صورت آنتاگونیزم همدیگر را خنثی نکنند.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: باید به تعادل مواد غذایی توجه داشت و چون حیوانی و گیاهی، میوه‌جات و سبزیجات، انواع گوشت‌ها (آبزیان و ماکیان) و هر چیزی که مصرف می‌شود دربردارنده 50 ریزمغذی و متابولیت‌های اولیه و ثانویه (اسیدهای چرب اشباع‌شده تک‌باندی و اشباع‌نشده کم‌باندی) دارای نظم، ترتیب و تعادل هستند؛ فرزندان درس‌خوان، سالم‌تر و در برابر بیماری‌ها سالم‌تر و مقاوم‌تر خواهند شد.

مظهری در پاسخ به این سؤال که رفع همه نیازهای غذایی نیازمند پول است و اگر کسی از توان مالی مناسب برخوردار نباشد چه کاری باید انجام دهد؟ گفت: افراد نیازمند آگاهی هستند اگر چه پول برای تأمین مایحتاج مردم لازم است اما آگاهانه از پول استفاده کردن نیاز به آموزش و فرهنگ‌سازی دارد.

وی اشاره کرد: برای یک زندگی سالم پول زیاد کاری نمی‌کند، چه‌بسا خانواده‌های مرفهی که بیشترین بیماری‌های خطرناک صعب‌العلاج و لاعلاج را دارند به‌ این دلیل که از فرهنگ تغذیه‌ای سالمی برخوردار نیستند و فقط حرص می‌خورند تا بیشتر مصرف و ذائقه‌نوازی کنند بدون اینکه بدانند گاهی یک عدد هویج از یک استیک برای بدن کارسازتر است.

این متخصص تغذیه بیان کرد: اگر ما پول نداریم هر روز گوشت مصرف کنیم اما برخی مواد غذایی هستند که پروتئین‌های بیشتری از گوشت دارند؛ اگر ما از دوران هزار روز نخست (شامل 9 ماه (270 روز) دوره جنینی و دو سال (730 روز) نخست زندگی کودک) به این موضوع توجه داشته باشیم و تا پنج سالگی که عادات غذایی در حال شکل‌گیری است بر روی کودک خود کار کنیم که از سبزی‌ها، میوه‌ها، نان و غلات به طور روزانه استفاده کند، می‌تواند مواد مورد نیاز بدن را ازجمله 13 ویتامین محلول در آب و چربی و 16 ماده معدنی را دریافت کند. این در صورتی است که با خوردن غذاهای صرفاً‌ گران نمی‌توان همه مواد مورد نیاز لدن را تأمین کرد.

مظهری تأکید کرد: فریب تبلیغات را نخورید از اینترنت نمی‌شود اطلاعات جمع‌آوری کرد، در معرفی یک ماده حیات‌بخش اهداف اقتصادی وجود دارد مردم باید بیاموزند که دهان‌بین نباشند، ممکن است یک چیزی برای یک فرد خاص مفید فایده باشد اما برای فرد دیگر کشنده باشد.

وی افزود: هر میزان که آگاهی کسب کنیم و با کمترین داده بتوانیم بیشترین ستاده را دریافت کنیم؛ دقیقاً مانند پیشگیری از لکه‌ای است که در سقف خانه ایجاد می‌شود و با پیگیری و تعمیر به‌موقع، کمترین هزینه برای آن صرف می‌شود در غیر این صورت مشکلات غیرقابل جبران جانی و مالی را در پی خواهد داشت.

 

ارسال نظر

سوال: سه ضربدر سه؟ 9

*شرایط و مقررات*
کلمه امنیتی را بصورت حروف فارسی وارد نمایید
بعنوان مثال : پایتخت ارمنستان ؟ ایروان
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار