معاون هماهنگکننده سازمان بسیج مستضعفین گفت: قلم نویسنده حوزه دفاع مقدس و مقاومت از موشک برای دشمن خطرناکتر است؛ امروز یک قلم زیبا و حقیقتجو میتواند قلبها را به سمت حقیقت سوق دهد.
روز گذشته دوازدهمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس و مقاومت با حضور مسئولان کشوری و استانی در استان همدان افتتاح شد و از ۱۵ تا ۲۱ مهرماه میزبان بازدیدکنندگان خواهد بود؛ ساعات بازدید از این نمایشگاه صبحها 9 تا 12 و بعدازظهرها 4 تا 6 است.
رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس سپاه در این آیین افتتاح با اشاره به اینکه به برکت دومین کنگره هشت هزار شهید استان همدان شاهد برگزاری دوازدهمین نمایشگاه ملی کتاب در شهر همدان هستیم، اظهار کرد: از همه کسانی که زمینه برگزاری این نمایشگاه را فراهم کردند و همه ناشرین، کمال تشکر را دارم.
سردار عبدالرضا آزادی با عنوان اینکه در این دوره از همه استانها شاهد نویسندگان تخصصی حوزه دفاع مقدس هستیم، گفت: این عزیزان فرهنگ شهادت را به نسل جدید جامعه انتقال میدهند.
وی در ادامه تصریح کرد:خوشبختانه در این دوره بیش از 100 ناشر و نزدیک به هفت هزار عنوان کتاب حضور دارند که تازههای نشر را در اختیار همگان قرار میدهند.
آزادی با اشاره به اینکه غرفه ویژهای از کتابهای تقریظشده توسط رهبری نیز در این نمایشگاه درنظر گرفته شده است، گفت: نکته خوب این نمایشگاه وجود برخی کتابها است که به چند زبان زنده دنیا ترجمه شدهاند.
وی با بیان اینکه استان همدان به تعبیر رهبری در حوزه دفاع مقدس سرآمد است، افزود: همت نویسندگان و ناشرین همدانی نیز سرآمد است و نویسندگانی همچون آقای حسام توانستهاند آثار خود را در سطح ملی ارائه کنند.
این مقام مسئول در پایان از همه مردم و مسئولان درخواست کرد از آثار نمایشگاه بازدید کنند.
* درحال حاضر بزرگترین مسئولیت بر دوش نویسندگان ادبیات پایداری است
معاون هماهنگکننده سازمان بسیج مستضعفین نیز گفت: عقبه استان همدان سرشار از عزت و بزرگی بوده؛ همدان استان دارالمؤمنین و دارالمجاهدین است.
حسین معروفی با اشاره به بیانیه امام خمینی (ره) در حج سال ۶۶، افزود: امروز ایستادگان در مقابل دشمنان خدا در جنگ نرم و در بستر فضای مجازی فعالیت دارند و درحال حاضر بزرگترین مسئولیت بر دوش نویسندگان ادبیات پایداری است.
معاون هماهنگکننده سازمان بسیج مستضعفین در ادامه ابراز کرد: کار امروز نویسندگان حوزه دفاع مقدس فقط ایجابی نیست، بلکه یک کار آفندی و استحکامی در برابر توطئههای دشمنی است که میخواهد حقیقتهای ما را وارونه نشان دهد.
وی تصریح کرد: قلمتان از هر موشکی برای دشمن خطرناکتر است و امروز یک قلم زیبا و حقیقتجو میتواند قلبها را به سمت حقیقت سوق دهد. امروز مثلث فرهنگ مقاومت، جهاد و شهادت کارسازترین مثلث برای استحکام ما است.
سردار معروفی با اشاره به بیانات اخیر رهبر انقلاب که در جمع دانشجویان فرمودهاند به قله نزدیک شدید و راه رسیدن به این قله را مقاومت اعلام کردند، گفت: ما در دوران دفاع مقدس سیم خاردار هم نداشتیم، اما امروز به برکت مجاهدتها، بازدارندگی ملت ایران قابل بیان نیست.
وی یادآور شد: دشمن میخواهد مقاومت ما را بشکند، ما نباید در گذشته متوقف شویم، ما از گذشته پشیمان نیستیم، ما پیروزیم، ما صاحب عزت، شرف و بزرگی هستیم و باید آینده را ترسیم کنیم؛ چراکه آینده ما روشن است و بنبست نداریم.
معاون هماهنگکننده سازمان بسیج مستضعفین در ادامه اظهار کرد: امروز ملت ایران به برکت مجاهدتهای رزمندگان دوران دفاع مقدس، رهبری و هدایتهای رهبر معظم انقلاب اسلامی، ایمن هستند و دشمن نمیتواند از طریق توطئههای مختلف وارد خاک ایران شود؛ به همین خاطر در جنگ نرم حرکت میکند.
وی با تأکید براینکه باید برای نسل امروز مباحث دوران دفاع مقدس را بازگو کنیم، گفت: باید برای نسل امروز توضیح دهیم که بر فضای دفاع مقدس چه منطقی حاکم بود، چرا بعد از فتح خرمشهر باز جنگ را ادامه دادیم و از همه مهمتر باید یکی از دستاوردهای دفاع مقدس که ناموسپرستی بود را توضیح دهیم.
معروفی در بخش پایانی صحبتهای خود با اشاره به اینکه در دوران هشتساله دفاع مقدس تمام اشرار در برابر ایران ایستادند اما ما ۱۸۸ هزار شهید تقدیم انقلاب کردیم تا اجازه ندهیم دست نحسشان به ایران مقدس برسد، اظهار کرد: ما تنمان را فدای ناموسمان کردیم و میکنیم و این را از سیدالشهدا یاد گرفتیم، در جبهه مقاومت نیز حاجقاسم و بچههایش در دفاع از ناموس ایستادگی کردند و در چند کیلومتری ایران اجازه ندادند به ناموس ایرانی ضربهای وارد شود. شما نویسندگان ادبیات پایداری باید به زیبایی اینها را به جامعه امروز معرفی کنید.
* مردم همدان در حوزه دفاع مقدس سرآمد هستند
مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران نیز با اشاره به اینکه ما نگران استقبال مردم از این نمایشگاه نیستیم، گفت: مردم همدان در حوزه دفاع مقدس سرآمد هستند.
علی رمضانی با عنوان اینکه در این غرفهها آثار و افکاری از سراسر کشور میهمان استان همدان هستند، اظهار کرد: همدان دارای سرآمدان دوره دفاع مقدس و همچنین نویسندگان سرآمد برای بیان خاطرات آن دوران است.
وی افزود: انتخاب مناسبی برای برگزاری نمایشگاه بود، از نمایشگاه گذشته تاکنون بیش از یکهزار عنوان اثر خلق شده است که در مدتزمان اندک این میزان، رقم قابل توجهی بوده و نشاندهنده اثر نمایشگاه در روحیه افراد فعال در این حوزه است.
رمضانی در پایان با اشاره به اینکه امروز در این نمایشگاه میزبان عناوین متعددی از روحیههای مختلف دفاع مقدسی هستیم، خاطرنشان کرد: امروز شاهدیم که فلسطین به پا خواسته است و این ملت پیروز خواهد شد.
* کتاب، حماسههای دوران دفاع مقدس را به آیندگان نشان میدهد
استاندار همدان نیز با بین اینکه باید حماسههای دوران دفاع مقدس به آیندگان منتقل شود، گفت: آنچه ما از آن بهعنوان کنگره یاد میکنیم، یک نقطه عطفی است تا یاد و خاطره شهیدان را به شکل برجسته و آشکار گرامی بداریم.
علیرضا قاسمیفرزاد در ادامه تأکید کرد: این موضوع تنها منحصر به یک زمان خاص نیست، چراکه ما مدیون شهدا هستیم؛ آنها جان خود را برای مقابله با دشمنان و اسلام فدا کردند.
وی با اشاره به اینکه تلاش برای معرفی شهدا وظیفه ما است، اظهار کرد: شهدای عزیز ما جان خود را در راه مقابله با آرمانهای این سرزمین فدا کردند که باید آنها را برای همه تاریخ این سرزمین معرفی کنیم.
قاسمیفرزاد با تأکید بر اینکه یکی از راههای معرفی شهدا کتاب است، تصریح کرد: کتاب حماسههای دوران دفاع مقدس را به آیندگان نشان میدهد.
وی با اشاره به اینکه در دوران دفاع مقدس اینهمه تجهیزات برای بیان اتفاقات نبود، افزود: بسیاری از روایتها یا در سینه شهدا ماند و یا به اندکی از آن وقایع پرداخته شد.
استاندار همدان با بیان اینکه میراث گرانبهای بهجایمانده از دوران دفاع مقدس باید در قالبهای مختلف مانند کتاب بیان شود، گفت: کنگره شهدا تنها شامل برگزاری مراسمها نبود، بلکه ابعاد مختلفی داشت که ازجمله آنها توزیع 800 سری جهیزیه بین نوعروسان بوده است.
وی در بخش پایانی صحبتهای خود افزود: امنیت، آرامش و آسایش ما نتیجه جانفشانی شهدا و رزمندگان دوران دفاع مقدس است.
* این نمایشگاه با حضور بیش از ۱۱۰ ناشر از سراسر کشور برگزار شده است
فرمانده سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان نیز با بیان اینکه این توفیق را ما از شهدا کسب کردیم و قرار شد دومین کنگره شهدای استان همدان را برگزار کنیم که در این راستا برنامههای مختلفی ازجمله برنامه فصل شیدایی برگزار شد، اظهار کرد: پیشنهاد شد شهید گمنامی به فضای نمایشگاه آورده شود که چنین هم شد؛ البته ما هر آنچه داریم، از برکت شهدا است.
مظاهر مجیدی با عنوان اینکه در کنگره نخست شهیدهمدانی سهم بسزایی داشتند، افزود: زمانی که برای کنگره دوم استان همدان برنامهریزی شد، این کنگره با ۲۳ کمیته همراه و ۲۰۰برنامه در سطح استان پیگیری و اجرایی شد .
وی یکی از مهمترین برنامهها را برگزاری بیش از چهار هزار یادواره در استان برشمرد و گفت: از این بین دو هزار یادواره در مدارس و برای شناساندن فرهنگ ایثار و شهادت به نسل جوان اجرا شد.
مجیدی دیگر برنامه مهم این کنگره را نمایش فصل شیدایی با حضور بیش از۱۵۰هزار نفر بازدیدکننده معرفی کرد و افزود: توزیع سه هزار و ۵۳۹ سری جهیزیه، از دیگر برکات این کنگره برای همدانیها بود.
وی با اشاره به اینکه در این نمایشگاه بیش از ۱۱۰ ناشر از سراسر کشور حضور دارند، اظهار کرد: اثراتی که در این نمایشگاه وجود دارد، به روایت خود شهدا و نزدیکان آنها پرداخته است و ماحصل کار ما در کنگره شهدا همین برنامه بوده تا شهدا را از زبان خودشان بیان کنیم.
مجیدی با اشاره به اینکه از کنگره اول تا دوم ۲۷۰ عنوان کتاب نوشته شده است، تصریح کرد: از همه نویسندگان استان همدان و بهخصوص سردار حسام و تمام عزیزانی که به جمعآوری خاطرات شهدا پرداختهاند، تشکر میکنیم.
وی در بخش پایانی سخنان خود افزود: از همه مدیران همدانی که در این کنگره پای کار آمدند، کمال تشکر را دارم و سپاسگزارم.
گفتنی است؛ در این آیین از کتاب ماجرای این 6 ماه اثر محسن صیفیکار رونمایی شد.
شناسه خبر 74450