گروه رسانه ای سپهر

آخرین اخبار:
شناسه خبر:84973

کشف محوطه «نوسنگی» در کرمانشاه

کشف محوطه «نوسنگی» در کرمانشاه
بنابر اعلام روابط عمومی پژوهشگاه میراث ‌فرهنگی و گردشگری، گمانه‌زنی در تپه گِنیل در شهرستان هرسین برای تعیین عرصه و پیشنهاد حریم آن، با مجوز پژوهشگاه میراث‌ فرهنگی و گردشگری کشور و با حمایت مالی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان کرمانشاه انجام شده است.

حجت دارابی، سرپرست هیأت باستان‌ شناسی تپه گنیل و عضو هیأت علمی گروه باستان‌شناسی دانشگاه رازی در این‌باره توضیح داد: برای تعیین عرصۀ گِنیل، 20 گمانه در پیرامون آن کاوش شد، ‌ که در نتیجه مشخص شد این محوطه در دورۀ نوسنگی روی یک پادگانۀ قدیمی رود گاماسیاب شکل گرفته و گستره آن در حدود 1 هکتار بوده است.

این باستان‌شناس یادآور شد: تپه گِنیل، ‌ نخستین بار در پژوهش میدانی در تابستان 1356 خورشیدی توسط «پِدِر مورتنسن» (باستان‌شناس فقید دانمارکی) و «فیلیپ اسمیت» (باستان‌شناس کانادایی) شناسایی شد و مورد لایه‌نگاری قرار گرفت، اما این لایه‌نگاری به صورت ناتمام باقی ماند و آنها در کاوش محدود و مختصر خود به خاک بکر نرسیدند. با این حال، نتایج به دست آمده نشان داده که گنیل حاوی شواهد و نهشته‌های نوسنگی بی‌سفال و باسفال است و در زمرۀ نخستین روستاهای شکل­‌یافته در زاگرس مرکزی بوده است.

عضو هیأت علمی گروه باستان‌شناسی دانشگاه رازی گفت: با توجه به اهمیت بالای این محوطه در باستان‌شناسی از یک سو و تخریبات و تهدیدهای مرتبط با آن از قبیل خاک‌برداری و تسطیح‌سازی، برنامۀ گمانه‌زنی برای تعیین عرصه و حریم آن پیشنهاد شد، که در دستور کار اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه قرار گرفت، ‌ که خوشبختانه عملیاتی شد تا از تخریب بیشتر آن ممانعت به عمل آید و بتوان این محوطۀ ارزشمند را برای پژوهش­های احتمالی بیشتر در آن در آینده به منظور مطالعۀ ماهیت شروع روستانشینی و کشاورزی در زاگرس مرکزی حفظ کرد.

به گفته سرپرست هیأت باستان‌شناسی تپه گنیل، این محوطه در سال 1380 خورشیدی با نام صحبت­آباد در فهرست آثار ملی ثبت شده است که البته در ادبیات باستان‌شناسی با نام «گِنیل» و در بین ساکنان محلی با نام «چیاگِنیل» شناخته می‌شود.

ارسال نظر

سوال: کوچک‌ترین قاره؟ Ostoralia

*شرایط و مقررات*
کلمه امنیتی را بصورت حروف فارسی وارد نمایید
بعنوان مثال : پایتخت ارمنستان ؟ ایروان
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار