معاون فراهمآوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درخصوص پیامدهای منفی خبر نادرست زنده شدن یک مورد مرگ مغزی هشدار داد.
دکتر فریبا قربانی با بیان این مطلب و با اشاره به مطلبی که به اشتباه درباره زنده شدن بیمار مرگ مغزی در یکی از رسانهها منتشر شده، گفت: این خبر بعد از انتشار اولیه در یورونیوز نیز ویرایش شده است. در واقع بیمار مذکور به دنبال مسمومیت با مواد دارویی دچار کاهش سطح هوشیاری شده بوده است. این درحالیست که مراحل تشخیص مرگ مغزی به درستی انجام نگرفته است و تشخیص مرگ مغزی برای بیمار کاملا اشتباه بوده است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون بالغ بر 2600 عزیز مرگ مغزی در واحد اهدای عضو بیمارستان دکتر مسیح دانشوری به اهدا رسیدهاند، گفت: ما نسبت به خانوادههای این عزیزان مسئولیت داریم و نباید با انتشار اخبار نادرست سبب ایجاد نگرانی و تشویش خاطر خانوادههای بزرگوار اهدا کننده، شویم.
قربانی با اشاره به برگزاری برنامههای آموزشی متنوع در جامعه و همچنین برای کادر درمان، به اهمیت افزایش آگاهی و داشتن نگرش مثبت نسبت به مقوله مرگ مغزی تاکید کرد و گفت: با چنین اشتباهاتی، تمام فعالیتهای فرهنگی در این خصوص تحت تاثیر اخبار نادرست قرار میگیرد.
قربانی همچنین با بیان این مطلب که طی روزهای گذشته پاسخگوی بسیاری از مردم بودهایم، اظهار کرد: پروتکل تشخیص مرگ مغزی در ایران بسیار دقیق و سختگیرانه است و مرگ مغزی یکی از تابلوهای رخداد مرگ قطعی است که تقریبا از هر 100 مورد مرگ در 2 مورد اتفاق میافتد.
وی تاکید کرد: در شرایط مسمومیتهای دارویی تشخیص مرگ مغزی با گذشت زمان مناسب از وقوع مسمومیت انجام میگیرد و در صورت نیاز از تستهای تکمیلی نیز استفاده میشود.
وی در پایان سخنان خود گفت: خانوادههای اهدا کننده هرگز در تصمیم بزرگوارانه و خدا پسندانه خود تردید نداشته باشند و تشخیص و تایید مرگ مغزی با پروتکلهای دقیق و سختگیرانه صورت میگیرد.
شناسه خبر 88224