مدیرکل دامپزشکی استان همدان از کاهش 50 درصدی بیماریهای دام در 10 ماهه امسال و کاهش 40 درصدی تب مالت در مدت دو سال گذشته در همدان خبر داد و گفت: اردوهای جهادی دامپزشکی به 161 روستای محروم و صعبالعبور همدان انجام گرفت.

امیرحسین نقیپور روز شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به آمار واکسیناسیون دام در استان، اظهار کرد: در 10 ماهه امسال 11 میلیون و 450 هزار نوبت سر واکسیناسیون در دام سبک و سنگین انجام شد که نسبت به سال گذشته رشد 6 درصدی را شاهد بودیم.
وی افزود: حدود 50 درصد کاهش بیماری را طی 10 ماهه گذشته در دام داشتیم که در بحث پیشگیری از بیماری یکی از برنامههای این سازمان مبارزه با لمپی اسکین و تب کریمه کونگو بود.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان بیان کرد: 105 اردوی جهادی دامپزشکی در 161 روستای محروم، کمبرخوردار و صعبالعبور داشتیم که در آنها خدماتی همچون آموزش، معاینه دام و طیور، واکسیناسیون، واکسن طیور بومی و غیره ارائه شد، 312 هزار نوبت سرواکسیناسیون در این روستاها انجام گرفت و 765 هزار قطعه طیور بومی در این راستا واکسیناسیون شدند.
نقیپور اعلام کرد: رصد و پایش بیماریها بهصورت مداوم در استان همدان درحال انجام بوده و یک میلیون و 900 هزار پایش و مراقبت از ابتدای سال در حوزه بررسی بیماریهای استراتژیک در دامداریها و مرغداریها صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه در مدت 10 ماهه امسال حدود 860 هزار نوبت بازدید از دو هزار و 888 مرکز تحت نظارت دام پزشکی انجام گرفته، گفت: در این بازدیدها بیش از 61 تُن فرآورده خام دامی غیر بهداشتی از چرخه مصرف حذف و معدوم شد.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان در مورد کنترل بیماری تب مالت در استان بیان کرد: در دو سال گذشته حدود 40 درصد کاهش تب مالت در استان همدان را شاهد بودیم که این میزان نتیجه برگزاری جلسات مختلف، تأمین واکسن، حملونقل واکسن، انجام واکسیناسیون و تست و کشتار در دامداریهای دارای آلودگی و غیره بود و همدان بهعنوان آزمونه (پایلوت) کنترل این بیماری در کشور انتخاب شده است.
نقیپور اعلام کرد: سعی کردیم واکسن تب مالت را بهصورت گسترده در دامداریهای دام سبک شامل گوسفند و بز تزریق کنیم و در روستاهای هدف که بیشترین درگیری را داشتند، اقدامات لازم انجام شد؛ تعداد روستاهای درگیر نیز امسال نسبت به سال قبل کاهش داشته است. همچنین با توجه به تستی که در دامداریهای صنعتی انجام گرفت، گاوداریهای صنعتی استان پاک هستند.
وی توصیه کرد: مراکز لبنی شیر پاستوریزه و استریلیزه مورد تأیید بوده و هیچ مشکلی ندارند، اما در حوزه لبنیات سنتی توصیه ما این است که مردم سعی کنند شیر خام تهیه نکنند و اگر اصرار بر تهیه داشتند، شیر از زمان نخستین جوشش به مدت 20 دقیقه جوشانده شود.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان عنوان کرد: در جوجهریزی حدود 35 میلیون قطعه جوجهریزی در استان همدان صورت گرفت و رشد 24 درصدی را در 10 ماهه داشتیم.
نقیپور گفت: تأمین و سلامت بهداشت دام، مبارزه و پیشگیری با بیماریهای دام و بیماریهای مشترک انسان و دام، فراهم کردن شرایط ورود به بازارهای جهانی توسعه پایدار و غیره، از اهداف این اداره کل است و قبل از تولید فرآورده دامی نظارت بر دامداریها انجام میشود؛ به این سبب سلامت آن فرآورده تضمین شده و پس از آن در فرآیند بستهبندی و مراکز عرضه فروش نیز نظارت و بازرسی ادامه دارد. همچنین موضوع نظارت بر ذبح شرعی توسط ناظران ذبح شرعی در کشتارگاههای استان انجام میشود و هیچ محصولی در کشتارگاههای استان استحصال نمیشود، مگر اینکه ناظران شرعی بر آن نظارت داشته باشند.
شناسه خبر 91427