شناسه خبر:93025
1403/12/20 17:20:00
هشدار مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت؛

وضعیت ید زنان باردار نیازمند مداخله سریع است

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: وجود ید کافی در بدن زنان باردار، زمانی محقق می‌شود که میانه ید ادراری بالای 150 میکروگرم در لیتر باشد؛ اما نتایج پایش ملی نشان می‌دهد این میزان در زنان باردار کشور 128 میکروگرم در لیتر است که وضعیت هشدار را نشان می‌دهد.


به گزارش سپهرغرب و به نقل از وزارت بهداشت، احمد اسماعیل‌زاده روز دوشنبه از انتشار گزارش وضعیت دریافت ید در کشور خبر داد و با تأکید بر اهمیت ید در دوران بارداری، ابراز کرد: در استان‌های گلستان، مرکزی، همدان، سمنان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و یزد، وضعیت ید برای زنان باردار کافی است و در سایر استان‌ها، این وضعیت مطلوب نیست و نیاز به اقدامات فوری دارد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: براساس توصیه سازمان جهانی بهداشت، میزان ید ادراری دانش‌آموزان، شاخصی برای ارزیابی کفایت یا عدم کفایت ید در جامعه است.
وی توضیح داد: میانه ید ادراری بالای 100 میکروگرم در لیتر نشان‌دهنده وضعیت مطلوب ید و کمتر از این مقدار، بیانگر کمبود آن در جامعه است.
اسماعیل‌زاده با اشاره به نتایج ششمین پایش ملی وضعیت تغذیه‌ای ید که توسط پژوهشکده غدد درون‌ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی روی بیش از 11 هزار دانش‌آموز و نزدیک به سه هزار زن باردار انجام شد، اظهار کرد: میانه ید ادراری دانش‌آموزان در کشور 133 میکروگرم در لیتر بود که نشان‌دهنده کفایت وضعیت ید در جامعه است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: اگرچه درمجموع وضعیت ید در بین دانش‌آموزان مطلوب ارزیابی شده، اما در برخی استان‌ها وضعیت نگران‌کننده بوده و نیازمند مداخله فوری است.
استان آذربایجان غربی با میانه ید ادراری 89 میکروگرم در لیتر پایین‌ترین سطح را در کشور دارد و در استان‌های آذربایجان شرقی، گلستان، قزوین و قم، میزان ید در حد نامطلوب یا حاشیه‌ای است و در مقابل، استان کرمانشاه با میانه 175 میکروگرم در لیتر، بالاترین سطح ید ادراری را در میان دانش‌آموزان کشور دارد.
اسماعیل‌زاده به برنامه‌های وزارت بهداشت برای بهبود وضعیت ید اشاره و اظهار کرد: تشدید نظارت بر تولید نمک‌های یددار توسط سازمان غذا و دارو، جلوگیری از عرضه نمک‌های فاقد ید در بازار، افزایش آموزش و اطلاع‌رسانی عمومی و اجرای برنامه‌های مکمل‌یاری ازجمله اقداماتی است که برای مقابله با کمبود ید در کشور در دستورکار قرار دارد.

شناسه خبر 93025