گروه رسانه ای سپهر

آخرین اخبار:
شناسه خبر:99042
تأکید معاون استاندار کردستان؛

لزوم ساماندهی اصولی سگ‌های ولگرد با مشارکت همه دستگاه‌ها

لزوم ساماندهی اصولی سگ‌های ولگرد با مشارکت همه دستگاه‌ها
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان با اشاره به تبدیل شدن پدیده سگ‌های ولگرد به یک معضل شهری در سطح کشور، بر ضرورت مدیریت علمی، فرهنگی و بین‌دستگاهی برای کنترل این جمعیت تأکید کرد و گفت: بدون همکاری شهرداری‌ها، نهادهای تخصصی و سازمان‌های مردم‌نهاد، هیچ برنامه پایداری برای مهار این پدیده و حفظ سلامت عمومی و زیست حیوانات شکل نخواهد گرفت.
کیومرث حبیبی روز سه‌شنبه 18 آذر، در جلسه کارگروه استانی کنترل جمعیت و ساماندهی سگ‌های ولگرد اظهار کرد: سگ‌های ولگرد نه‌تنها در کردستان بلکه در استان‌های دیگر کشور نیز در حال تبدیل شدن به یک پدیده مزاحم شهری هستند.
وی افزود: اگر این سگ‌ها به‌صورت اصولی و فرهنگی مدیریت نشوند می‌توانند تهدیدی جدی برای سلامت و امنیت جامعه در کوتاه‌مدت و بلندمدت باشند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان یادآور شد: براساس برآوردهای اولیه جمعیت سگ‌های ولگرد در سطح استان حدود 11 هزار قلاده تخمین زده‌ می‌شود و بدون داده‌های دقیق و علمی، هیچ برنامه‌ریزی اثربخشی برای کنترل و مهار این جمعیت امکان‌پذیر نخواهد بود.
حبیبی با تأکید بر نقش فرهنگ‌سازی، گفت: مشکل تنها مدیریت فیزیکی نیست و تا زمانی که رفتار شهروندان اصلاح نشود و همکاری دستگاه‌ها شکل نگیرد، هیچ راه‌حل پایدار نخواهد بود.
وی با اشاره به نارضایتی عمومی از رهاسازی سگ‌ها، افزود: در مواردی که شهرداری‌ها اقداماتی انجام داده‌اند واکنش مردم متفاوت بوده است، بخشی از شهروندان قدردان نظم‌بخشی بوده‌اند و بخشی دیگر نگرانی‌هایی داشته‌اند که این نشان‌ می‌دهد کنترل جمعیت و ساماندهی این حیوانات بدون کار فرهنگی و همراهی اجتماعی به‌ویژه در بخش سمن‌های شهری قابل مدیریت نیست.
معاون استاندار کردستان با اشاره انتقال پناهگاه‌ها به حاشیه شهرها و لزوم نظم داخلی در این مراکز، اضافه کرد: در سنندج طی چند ماه گذشته حدود هزار و 750 قلاده سگ جمع‌آوری شده و بدون شک استفاده از ظرفیت شرکت‌های خصوصی و جذب نیروهای متخصص می‌تواند فرایند جمع‌آوری، نگهداری و یا عقیم‌سازی این حیوانات را نظام‌مند و پایدار کند.
حبیبی با تأکید بر اینکه تمام اقدامات باید در چارچوب ابلاغیه وزارت کشور و دستورالعمل سازمان شهرداری‌ها انجام شود، ادامه داد: معدوم‌سازی صرف یا هر اقدام غیرانسانی و خارج از مقررات غیرقابل قبول است و رعایت حقوق حیوانات و نگاه مهربانانه به آن‌ها یکی از الزامات این کار است.
وی با اشاره به انباشت مسئولیت‌های شهری بر دوش شهرداری‌ها، تأکید کرد: شهرداری‌ها با مسائل متعددی مواجه هستند و نباید با تصمیمات غیرکارشناسی بار بیشتری روی دوششان گذاشت، از این رو تمام دستگاه‌های مربوطه در چارچوب وظایف خود نسبت به مدیریت این موضوع عمل کنند.
وی با بیان اینکه اقدامات انجام شده مانند ایجاد پناهگاه‌ها، سایت‌ها و جمع‌آوری مقطعی در برخی شهرها مثبت بوده اما کافی نیست، گفت: اجرای دقیق دستورالعمل‌ها با مشارکت سازمان‌های مردم‌نهاد، جامعه علمی و سایر دستگاه‌های موثر چون اداره دامپزشکی، علوم‌پزشکی، محیط‌ زیست، نیروی انتظامی با شهرداری‌ها شرط موفقیت است و می‌تواند هم سلامت مردم و هم تداوم زیست حیوانات را تضمین کند.
ارسال نظر

سوال: بلندترین حیوان؟ zarafe

*شرایط و مقررات*
کلمه امنیتی را بصورت حروف فارسی وارد نمایید
بعنوان مثال : پایتخت ارمنستان ؟ ایروان
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار