شناسه خبر:88210
1403/8/12 09:15:00

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان همدان، از آمادگی کامل نیروها و تجهیزات خود به‌منظور مواجهه با حوادث احتمالی در فصل زمستان خبر داد و گفت: همدان فاقد کمپ اضطراری تخصصی است؛ اما هماهنگی لازم صورت گرفته تا درصورت بروز حوادث غیرمترقبه، از فضاهایی مثل پارک مردم، بخشی از باغ میوه در جاده تهران در فصل تابستان و حسینیه و مساجد در فصل زمستان استفاده کنیم.

فصل سرما همواره با چالش‌های بسیاری در زمینه امدادرسانی همراه بوده است. در این دوره، شرایط جوی به شکل قابل‌توجهی تغییر می‌کند و مشکلاتی مانند بارش برف سنگین، یخبندان، کولاک و سرمازدگی به همراه دارد که ممکن است زیرساخت‌ها و خدمات عمومی را با اختلال مواجه سازد. در چنین شرایطی، ضرورت آمادگی امدادرسانی به‌منظور پیشگیری از آسیب‌های احتمالی و کاهش پیامد‌های بحران‌های زمستانی اهمیت دوچندان پیدا می‌کند.
بر این اساس با توجه به قرار گرفتن در آستانه فصل سرد سال بر آن شدیم تا درخصوص میزان آمادگی جمعیت هلال احمر استان همدان را با مدیرعامل این جمعیت گفت‌وگویی ترتیب دهیم که در ادامه می‌خوانید:
علی سنجربیگی با تأکید بر اینکه آمادگی جمعیت هلال احمر تنها مختص فصل سرما نیست بلکه ما در همه شرایط در آمادگی کامل هستیم، گفت: در کلیه 22 پایگاه ثابت جاده‌ای، پایگاه ثابت و موقت جاده‌ای مناسب امداد هوایی و همه تیم‌هایی که در اختیار جمعیت هلال احمر قرار دارند، این آمادگی وجود دارد.
وی با ابراز اینکه آموزش‌های روزانه و فصلی نیروهای هلال احمر به‌صورت مستمر در حال انجام است و اقدامات لازم برای تهیه البسه و تجهیزات زمستانی مورد نیاز این نیروها انجام شده و خوشبختانه مشکل خاصی در این بخش‌ها نداریم، اظهار کرد: بازهم تأکید می‌کنم آمادگی و آموزش ما به‌صورت یک برنامه‌ریزی مستمر طی سال همواره ادامه دارد؛ برای مثال به مناسبت هفته پدافند غیرعامل طی روزهای اخیر اردوی «بقا در شرایط سخت» را برای تیم‌های درمان اضطراری، در محل اردوگاه فجر کمیته امداد برگزار کردیم.
وی ادامه داد: در این اردو تیم‌های درمان اضطراری شامل پزشکان، پیراپزشکان و پرستارانی که با ما به‌صورت دواطلبانه همکاری می‌کنند، به تمرین زندگی در شرایط پرداختند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان همدان با اشاره به اینکه ما بر اساس این اصل که حادثه خبر نمی‌کند همواره آمادگی نیروها و تجهیزاتمان را حفظ می‌کنیم، اذعان کرد: خوشبختانه همه پایگاه‌های موقت و ثابت ما مجهز به آمبولانس‌های کمک‌دار هستند و در عین حال تقریباً 70 درصد آن‌ها نیز علاوه بر این تجهیزات خودرو نجات کمک‌دار دارند.
سنجربیگی با بیان اینکه به‌طور میانگین در هر پایگاه حداقل چهار نیروی مستقر داریم که جمعاً شامل 88 نفر از نیروهای آموزش‌دیده ما می‌شوند که به‌صورت شبانه‌روز در این پایگاه‌ها حضور دارند ابراز کرد: علاوه بر این تعدادی تیم‌ آماده و پشتیبان نیز همواره در دسترس هستند که تقریباً شامل 10 تیم پنج نفره بوده و به‌صورت تیم‌های واکنش سریع آنکال، همواره آمادگی حضور در صحنه را دارند.
وی ادامه داد: علاوه بر این، 30 نفر از عوامل اداری و پشتیبانی جمعیت هلال احمر استان نیز همواره امکان پیشتیانی از نیروهای امدادی را در صورت نیاز دارند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان همدان با اشاره به اینکه خوشبختانه همه تیم‌های امدادی ما چندمهارته هستند؛ یعنی مهارت جیتجو، اسکان و آواربرداری را دارند تصریح کرد: همچنین تیم آنست ما نیز با دو قلاده سگ برای جستجو، به‌ویژه در صورت بروز حوادث در مناطق کوهستانی که امکان گم شدن افراد بیشتر است، همواره از آمادگی لازم جهت خدمت‌رسانی برخوردار است.
سنجربیگی در پاسخ به این سؤال که آمادگی جمیعت هلال احمر استان در حوزه اسکان موقت چگونه است؟ خاطرنشان کرد: برنامه‌ریزی‌های لازم در این زمینه انجام شده، به نحوی که علاوه بر ظرفیت موجود در همه پایگاه‌ها (پایگاه آماده ما در گردنه اسدآباد، ظرفیت پذیرش 300 نفر را داراست) مساجد و حسینیه‌های بین‌راهی، شناسایی و هماهنگی لازم با تعدادی از آن‌ها انجام شده و اطلاعات مدیران و متولی این مراکز در اختیار همکاران ما قرار گرفته؛ البته استفاده از سالن‌های ورزشی نیز در صورت نیاز در دستور کار قرار دارد.
وی با تأکید بر اینکه همه تلاش ما در راهداری، پلیس و هلال احمر این است که کسی در حوادث زمستانی در راه نماند، خاطرنشان کرد: درخصوص محل کمپ اضطراری نیز باید بگویم، باجود پیگیری‌‌های مجدانه از سوی سازمان هلال احمر با درنظر گرفتن زیرساخت‌های مورد نیاز در شهر همدان، هنوز مکان ثابتی فراهم نشده؛ اما ما برای هفت شهرستان طرح اسکان اضطراری موقت مصوب کردیم که متأسفانه این مکان‌های انتخاب‌شده، مرتب دستخوش تغییر می‌شوند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان همدان ادامه داد: ما در همدان ورزشگاه، سالن‌های ورزشی و مساجد بزرگ را برای فصل زمستان و پارک مردم و بخشی از باغ میوه در جاده تهران را برای تابستان، با درنظر گرفتن فراهم بودن زیرساخت‌های موجود در آن‌ها برای اسکان اضطراری انتخاب کرده‌ایم.
سنجربیگی با بیان اینکه ما باید به‌دنبال آن باشیم که یک مکان ثابت را به این امر اختصاص دهیم، خاطرنشان کرد: آنچه مسلم است اینکه هنوز این کار تخصصی در شهر همدان انجام نشده و ما در صورت نیاز، چنانکه عنوان شد، از فضاهای موجود جهت اسکان اضطراری استفاده خواهیم کرد.
وی با ابراز اینکه در جلسات مختلف با حضور مدیران، بارها بر ضرورت فراهم کردن این فضای تخصصی در استان، تأکید کرده و پیگیری‌های لازم را انجام داده‌ایم، تشریح کرد: ما انتظار نداریم که این مکان تنها مختص اسکان اضطراری باشد؛ بلکه می‌تواند کارکرد چندمنظوره و به نوعی حالت کمپ گردشگری داشته باشد و به گردشگران در فصل سفر و تابستان، خدمات‌رسانی کند تا دیگر شاهد چادر زدن افراد در محیط شهری نباشیم.
وی با بیان اینکه نکته حائز اهمیت در انتخاب این مکان در دسترس بودن و وسیع بودن آن است خاطرنشان کرد: مشکل این است که در همدان ما در تأمین زمین با محدودیت مواجهیم؛ بنابراین تا فراهم شدن این بستر، هماهنگی‌های لازم انجام شده که در صورت نیاز از داشته‌هایمان استفاده کنیم.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان همدان با تأکید بر اینکه تأمین فضای فیزیکی محل کمپ اضطراری جزو وظایف جمعیت هلال احمر نیست و در مواقع اضطراری ما بهره‌بردار این فضاها هستیم اذعان کرد: آنچه مسلم است اینکه می‌بایست زمین مورد نیاز ازسوی دستگاه‌های متولی همچون اداره کل راه و شهرسازی تأمین و با دستگاه‌های خدمات‌رسان در خصوص تأمین زیرساخت‌ها هماهنگی لازم جهت استقرار خدمات انجام شود تا در پی فراهم شدن این زیرساخت‌ها در صورت نیاز در زمان بروز حوادث غیر مترقبه، جمعیت هلال احمر نسبت به اسکان مردم در این مکان اقدام کند.
سنجربیگی مطرح کرد: جمیعت هلال احمر صرفاً در مواقع اضطراری موظف به تأمین اقلام مورد نیاز در سرپناه‌های اضطراری همچون چادر، پتو و زیرانداز است.
مع‌الوصف با توجه به آنچه گفته شد؛ بر اساس استانداردهای جهانی در حوزه آمادگی در برابر حوادث غیرمترقبه، باید تجهیزات و جیره غذایی برای دو درصد جمعیت توسط هلال احمر ذخیره شود تا در زمان بروز بحران‌هایی نظیر سیل و زلزله، بتوان حوادث را مدیریت کرد.
همچنین باید مکان مورد نیاز برای اسکان اضطراری دو درصد جمعیت در هر محیط شهری را پیش از بروز بحران در نظر گرفت تا در مواقع بحرانی مردم برای اسکان سردرگم نشوند. با وجود آمادگی نیروهای امدادی هلال احمر استان برای مواجهه با حوادث غیر مترقبه، در نبود محل ثابت برای اسکان اضطراری در شهر، ممکن است مشکلات عدیده‌ای به‌وجود بیاید؛ زیرا چنانکه پیشتر مطرح شد، طرح اسکان اضطراری با روشی صحیح و منطبق بر استانداردهای بین‌المللی، ضرورت اساسی شهرها و به‌ویژه شهر همدان است؛ چراکه امروزه مدیریت بحران جزو جدایی‌ناپذیر برنامه‌ریزی شهری معاصر تلقی می‌شود و ازجمله سناریوهای کارآمد برای سامان‌دهی وضعیت آسیب‌دیدگان، «اسکان اضطراری» است زیرا مرحله‌ای است که طی آن فرایند زیست اجتماعی شهروندان از سر گرفته شده و در آن توانمندسازی و بهبود شرایط آسیب‌دیدگان از حوادث مورد توجه قرار می‌گیرد، حال آنکه یقیناً استفاده از ظرفیت‌هایی همچون پارک‌ها در فصل تابستان و مساجد و حسینیه‌ها در فصل زمستان برای این منظور به هیچ وجه قابل قبول نیست.

شناسه خبر 88210